Telefon- jaki wybrać?

Witam, przyszedł czas na zmianę telefonu a z racji tego, że jestem w tych sprawach zielony postanowiłem zapytać was o radę.

Do wyboru w pakiecie abonamentowym mam:

LG L5 II

SXE

ZTE Blade III Pro

Lumia 520

Xperia J

Jakbyście byli wstanie napisać czemu akurat ten, to były bo idealnie.

Polecam ci te 3 telefony bo są mocne: ZTE Blade III Pro, LG L5 II (mam I i nie muli) i Xperia J

Nie znam i nigdy nie widziałem tych innych telefonów a obecnie posiadam Xperia J. Co do tego telefonu nie mam żadnych zastrzeżeń! Aparat dobry, świetne aplikacje do montowania filmów/zdjęc zainstalowałem ostatnio podoba mi się. Ale nie wiem czy wszystkie tak mają ale w moim bateria szybko pada.

Z miejsca nie polecam ci Lumi i innych telefonów z Windowsem.. ZTE również mało kto go ma mało kto o nim wie a jeśli już go ma to w większości odradza. wybierałbym po między Xperią a LG :]

Tak jak inni najbardziej polecam Xperie J. Naprawade solidny telefon za te pieniadze :)

Posiadam Xperie J od czerwca zeszlego roku. Telefon sprawuje sie dobrze, lecz jest jeden problem, a mianowicie telefon sie zacina :<. nie jest to tylko problem u mnie poniewa moja kolezanka posiadaczk tego samego telefonu i ma taki sam ale zawsze mozesz wgrac okrojon wersje androida cieszyc sie wieksz plynnoscia. je chodzi o kt wymieniles xperia j najlepszym rozwiazaniem.>

Ostatnio koleżanka zakupiła Xperie E i mówi, że bardzo często potrafi się przyciąć więc nie polecał bym.

Co do Xperi J to niby ludzie chwalą, że jak na tą cene to jest w sam raz, ale 1 rdzeń to niby trochę mało.

Matis każda Xperia ma takie problemy z resztą jak wszystkie telefony :]

Mialem Xperie Neo V, Xperie X10 Mini Pro, Xperie X8. Zadna z wymienionych nie miala problemu z przycinaniem. Moja siostra ma Lumie 520 i nie narzeka xD

Dziwię się, że nikt nie powiedział że z tego wszystkiego największym kombajnem jest Sensation XE.

Xperie Odrzuć ZTE to telefony robione tak że niemal błyskawicznie psują się po skończeniu gwarancji :)

Lumia520 to najlepszy wybór spośród powyższych

Jako iż tylko miałem dłuższą styczność z Xperią J z wyżej wymienionych wypowiem się głównie na jej temat. Telefon oparty na 1 rdzeniowym procesorze i 512 mb ram do komfortowej i płynnej obsługi androida stanowczo za mało. Telefon strasznie muli a sam design przynajmniej mi nie przypadł do gustu. Co do wytrzymałości wystarczył upadek z 1 metra aby zbić szybkę. Z całego serca odradzam wybór tego smartphona. Co do reszty:

-LG podobnie jak Xperia J oparty jest na 1 rdzeniowym procesorze i 512 ram więc sądzę że obsługa także nie będzie komfortowa. Na plus jednak przemawia ekran IPS.

-SXE podobnie jak J. Osobiście nie wybrałbym.

-ZTE niby 2 rdzenie jednak 512 ram'u będzie wystarczająco ograniczać telefon przy androidzie. Teoretycznie na papierze wypada lepiej niż wyżej wymienione jednak to jest ZTE więc wszystko jest możliwe. Jak lubisz ryzyko możesz brać.

-Lumia 520 atakuje bronią obusieczną... Windowsem Phone. Z jednej strony dzięki temu systemowi telefon przy swoich podzespołach (2x1,2GHz i 512 ram) jest strasznie płynny i praca z nim jest komfortowa i wygodna. Z drugiej za to strony system wraz z zmianami jakie wprowadza może okazać się odpychający tym bardziej że większość społeczeństwa jest przyzwyczajona do robocika albo jabłka.

Mam nadzieję że chociaż trochę rozjaśniłem Ci sytuację i pomogłem w wyborze. A tak jeszcze doradzę abyś przeszedł się do salonu i dokładnie się wypytał o ofertę gdyż czasami operatorzy nie podają pełnej oferty tylko okrojoną część a nóż okaże się że masz do wyboru coś jeszcze lepszego.

Po przeglądnięciu waszych opinii jest pół na pół za Xperią, jednak coś mnie ciągnie do tego SXE, ponieważ zależy mi na płynności. Tak podsumowując... czemu tak a czemu nie, jeżeli chodzi o SXE?

Osobiscie mam xperie j i moge ja polecic jak narazie nie mialem zadnych zastrzezen :P

płynność zalezy też od tego jak bardzo zaśmiecisz swój telefon oraz jak będziesz dbał o jego pamięc .

Jeśli chcesz dużej mobilności , aktualizacji oraz dobrego wsparcia to Xperia . Jeśli chcesz płynnego i mało intuicyjnego menu to Nokia . Polecam Xperię.

Można się jeszcze zastanowić nad sensen abonamentu i jednak brać na kartę np lenovo a820, a830, można sprowadzić je taniej samemu/kupić na allegro takie, które są już w Polsce, ale nieco drożej . Wybór dużo lepszy niż te lowendowe badziewne telefoniki "dla biedy"

Lepsza jakość wykonania, dużo lepsza specyfikacja, a do tego niska cena, a abonament..nigdy nie byłem do nich przekonany

(ktoś pisał, że blade iii jest taki mocny, trzeba zwrócić uwagę, że ma 2x 1.2 ghz i adreno 203, a ten byle taniuśki lenovo daje nam 4x1.2 za prawie tyle samo pieniędzy)

Można też zerknąć na stronę zopotel(polska)/jiayu (niemiecka). To dwóch sporych chińskich producentów, ich telefony są dużo tańsze i bardzo dobrze zrobione, na pewno lepiej niż lowendowe zabawki, które dają nam nasi operatorzy za taką grubą kasę) przy czym nie obsługują aero2

Zopo zp700 za ~~550zł

zp820 za ~~~660

Świetne telefony o świetnej specyfikacji i jakości wykonania za 1/3 ceny wydajnościowych odpowiedników z naszej piaskownicy, do tego mają europejskie certyfikaty, bo mają oficjalną sprzedaż w europie, zopo ma jak widać swój sklep w Polsce, a jiayu za naszą zachodnią granicą.

Ja bym radził się poważnie zastanowić nad sensem brania jakiegoś trupa w abonamencie, bo każdy będzie 5 razy gorszy wydajnościowo w jakości wykonania na TEN moment, a co dopiero za rok, półtora. Tych jiayu, zopo i lenovo (między innymi) nie trzeba się bać, jakość wykonania jest naprawdę ok, a niech mi ktoś spróbuje powiedzieć, że chińczyki to składają i dlatego jest do D. , to pokażę kilka filmów kto składa telefony samsungowi i apple i jak to wygląda.

Chińczyki może i na papierze wyglądają fajnie ale w rzeczywistości nigdy nic nie wiadomo. To jak kupowanie kota w worku nigdy nie masz pewności czy nie dostaniesz wadliwego sprzętu co zdarza się często przy chińczykach. Kolejnym problemem jest gwarancja albo bardziej jej wyegzekwowanie gdyż nawet mimo iż można telefon zakupić dajmy na to w Polsce na gwarancję zostanie wysłany do Chin a jak wszyscy wiemy co raz zostanie wysłane do Chin nigdy nie wróci takie samo, oczywiście o ile w ogóle wróci. A co do jakości wykonania to także loteria jeden egzemplarz może być naprawdę dobrze spasowany a drugi rozlatywać się w rękach. Jak dla mnie otrzymanie sprawnego telefonu nie powinno zależeć od szczęścia i mimo wszystko brałbym któryś z oferty abonamentowej.

A Pana wyżej który napisał że "płynność zależy od dbałości o pamięć" muszę niestety uświadomić że nie jest to w 100% prawda. Android jest systemem zasobożernym i aby działał płynnie potrzebuję dobrych podzespołów których telefony wymienione przez autora nie posiadają. Oczywiście że zasyfienie takiego smartphona byłoby gwoździem do trumny jednak nawet dbając o pamięć takich telefonów nie zmieni się tego że są to słabe jednordzeniowe jednostki o 512 mb ram które najzwyczajniej na świecie nie są w stanie komfortowo udźwignąć androida.

Witam, przyszedł czas na zmianę telefonu a z racji tego, że jestem w tych sprawach zielony postanowiłem zapytać was o radę.

Do wyboru w pakiecie abonamentowym mam:

LG L5 II

SXE

ZTE Blade III Pro

Lumia 520

Xperia J

Jakbyście byli wstanie napisać czemu akurat ten, to były bo idealnie.