Można się jeszcze zastanowić nad sensen abonamentu i jednak brać na kartę np lenovo a820, a830, można sprowadzić je taniej samemu/kupić na allegro takie, które są już w Polsce, ale nieco drożej . Wybór dużo lepszy niż te lowendowe badziewne telefoniki "dla biedy"
Lepsza jakość wykonania, dużo lepsza specyfikacja, a do tego niska cena, a abonament..nigdy nie byłem do nich przekonany
(ktoś pisał, że blade iii jest taki mocny, trzeba zwrócić uwagę, że ma 2x 1.2 ghz i adreno 203, a ten byle taniuśki lenovo daje nam 4x1.2 za prawie tyle samo pieniędzy)
Można też zerknąć na stronę zopotel(polska)/jiayu (niemiecka). To dwóch sporych chińskich producentów, ich telefony są dużo tańsze i bardzo dobrze zrobione, na pewno lepiej niż lowendowe zabawki, które dają nam nasi operatorzy za taką grubą kasę) przy czym nie obsługują aero2
Zopo zp700 za ~~550zł
zp820 za ~~~660
Świetne telefony o świetnej specyfikacji i jakości wykonania za 1/3 ceny wydajnościowych odpowiedników z naszej piaskownicy, do tego mają europejskie certyfikaty, bo mają oficjalną sprzedaż w europie, zopo ma jak widać swój sklep w Polsce, a jiayu za naszą zachodnią granicą.
Ja bym radził się poważnie zastanowić nad sensem brania jakiegoś trupa w abonamencie, bo każdy będzie 5 razy gorszy wydajnościowo w jakości wykonania na TEN moment, a co dopiero za rok, półtora. Tych jiayu, zopo i lenovo (między innymi) nie trzeba się bać, jakość wykonania jest naprawdę ok, a niech mi ktoś spróbuje powiedzieć, że chińczyki to składają i dlatego jest do D. , to pokażę kilka filmów kto składa telefony samsungowi i apple i jak to wygląda.