Telefon komórkowy

Witam

Aktualnie jestem posiadaczem telefonu Samsug Galaxy Y s5380, i niedawno dostałem ofertę wymiany telefonu na Samsung Galaxy Mini, zależy mi na telefonie z dużą liczbą aplikacjii w tym gier, czego brakuje w Samsungu Galaxy Y s5380, i w sumię jestem prawie zdecydowany na zmianę telefonu, ale troszke odrzuca mnie fakt, że Galaxy Mini ma mniejszy ekran/wyświetlacz niż Galaxy Y, ale natknąłem sie na filmik na YT na którym nie jest bądź nie wygląda na taki mały:

, i teraz pytanie do was, co myślicie czy opłaca mi się zmieniać telefon, byłoby super gdy wypowiedzieł się ktoś kto miał oba te telefony albo chociaż Galaxy Mini, oczywiście zależy mi też na radach innych forumowiczów...

Z góry dziękuję za każdą DB radę... ^^

galaxy mini jest to dobra alternatywa dla ludzi którzy chcą mieć dobry i tani tele. Jest to jeden z moich tele i powiem szczerze, że jeszcze się na nim nie zawiodłem. Do gier takich jak gt3 itp oczywiście odpada ale do gier z google play jest w sam raz, wszsytko śmiga płynnie, ani razu się nie zawiesił, jest on na antku 2.3.7. Wyświetlacz nie jest taki mały na jaki się wydaje ale jego rozdzielczość pozostawia troche do życzenia, aparat też szału nie robi ale to nie cyfrówka, wiec starczy. Naprawde polecam ten tele bo za tą cenę jest naprawdę świetnym smartphonem, jeśli chcesz się jeszcze czegoś dowiedzieć to pyta śmiało :)

Na tym filmiku

, GTA 3 zbytnio nie klatkuje, co możesz mi o tym powiedzieć, a co do wymiany, jesteś za tym zebym wymienił?? ^^

na filmiki smiga bo zapewne koleś ma zrootowany tele na nowym karnelu i podkręcony procek, a co do wymiany to zależy od Ciebie bo nie chce źle doradzić, ja raczyej bym wymienił, zawsze to jakieś odświeżenie i coś nowego a w dodatku mini ma antka a Y ma bada'e ( nie znam śię aż tak na Badzie ale raczej nie ma polotu do antka ). Minus jest taki, że w mini masz procesor 600 i minimalnie mniejszy wyśiwetlacz 3'14 cala a w Y masz 800 i 3.2 cala ale procek idzie nadrobic ^^. Oba mają taką samą rozdzielczość i ilość kolorów więc różnicy w jakośći obrazu nie poczujesz. Tak jak pisałem wczesniej polecił bym Ci wymiane bo to zawsze coś noweg :)

Ok tak jak ty, mój kumpel doradza mi wymiane, więc was posłucham, tym bardziej że kumpel potrafi zrootować system, po za tym już na tym troszke zarobił, ok dzięki welkie za pomoc...

zrotowanie systemu to nie jest problem, sam możesz go sobie zrootować, jest pełno trutoriali na youtubie dotyczących tego i to jest kwestia kilku-kilkunastu min zależy jak kto na czym się zna :) ciesze się, że mogłem pomóc :)

To puki jeszcze temat nie został zamknięty, to czy możesz mi polecić gry na ten oto telefon, oczywiście gry które nie będą się zacinały, najlepiej jakieś w HD, strzelaniny, RPG, i wyścigi... ^^

To puki jeszcze temat nie został zamknięty, to czy możesz mi polecić gry na ten oto telefon, oczywiście gry które nie będą się zacinały, najlepiej jakieś w HD, strzelaniny, RPG, i wyścigi... ^^

Gry w HD na telefon o rozdzielczosci małego kartofla, lol?

Pewnie chodziło o gry z serii "HD"... Co prawda, ciężko grać w takie gry na takim smartphonie z ekranem ~3,2', moim zdaniem minimum to ekran 3,7'.

Nie czytałem wszystkich postów, ale powiem krótko. Nie bierz nic co ma w nazwie "mini" "smart" "young" to szajs dla kobiet z malutkimi paluszkami i bez wymagań.

Tak poza tym najlepszy telefon na chwilę obecną pod względem:

- możliwości

- cena

- nowości

- system

to Xperia Arc S

http://allegro.pl/listing.php/search?category=165&string=Sony+Ericsson+Xperia+Arc+S

Na chwilę obecną nie dostaniesz nic podobnego w takiej cenie, następny podobny do tego to Samsung Galaxy SII za 1600-2000zł.

Moja dziewczyna ma ten tel on bardziej jest przeznaczony do aplikacji i telefonowania niz do gier... do gier to kup za 900zl(uzywane po 600 zl chodza :)) samsung galaxy s albo SII(1450zl nowy) na tanich telefonach z ARM v6 slabo z grami a na mini jest specjalna wersja okrojona z grafy troche ale nie scina a co do innych gier to hmm nie bardzo

Telefon bez ekranu dotykowego "multitouch" nie nadaje się tak naprawdę do grania w lepsze dynamiczniejsze gry, nie raz zginiesz lub przegrasz dlatego że za szybko naciskałeś ekran a on nie reagował na czas.

Co jest jeszcze bardzo istotne to bateria, która w Samsungu Galaxy S trzyma 3 godziny, w SII troche dłużej.

A tak w ogóle chyba tylko dzieci chcą telefon do grania, kup sobie PSP Vita za 800zł i będzie git, na telefonie i tak gry są gówniane i nudne.

nie chce mi się zbytnio tego czytać ale :

mam Samsunga Galaxy S - świetny nic się nie tnie

Samsung Glaxy Ace vs SG Mini = Ace lepszy

Ja bym wybrał tego samsunga mini chociaż na twoim miejscu zastanowił bym się nad konkurencyjnymi samsungami Young(procek bodajże 880 mhz) i Gio(800mhz ale lepszy ekran) bo mini mimo że trochę lepszy od twojego nic specjalnego sobą nie prezentuje.

Do gier to tak do 800 zł najlepsze są:

Nokia lumia 710(1.4 ghz MOC!!!! + Windows phone 7)

SE neo V (1 ghz + system android)

HTC Mozart(1 ghz + Windows Phone 7 + najtańszy z tych trzech xD)

jesli chcesz do gier to jednak tez polecam jakas konsole przenosna...

widze to z wlasnego doswiadczenia, bo chcialem telefon na ktorym moglbym ogladac seriale np. kiedy mam okienko, ale w praktyce i tak robie to bardzo rzadko, bo po co jak mam 23 cale full hd monitor i 40 cali telewizor tez full hd...

tak wiec do gier polecam konsole, a do rozmow telefon.

Najlepiej to sciagnij se Tibie,to na wszystkich telefonach pojdzie.

Najlepiej to sciagnij se Tibie,to na wszystkich telefonach pojdzie.

no na moim 3310 nie da rady, ale snake 2 wymiata POLECAM GO!

Witam

Aktualnie jestem posiadaczem telefonu Samsug Galaxy Y s5380, i niedawno dostałem ofertę wymiany telefonu na Samsung Galaxy Mini, zależy mi na telefonie z dużą liczbą aplikacjii w tym gier, czego brakuje w Samsungu Galaxy Y s5380, i w sumię jestem prawie zdecydowany na zmianę telefonu, ale troszke odrzuca mnie fakt, że Galaxy Mini ma mniejszy ekran/wyświetlacz niż Galaxy Y, ale natknąłem sie na filmik na YT na którym nie jest bądź nie wygląda na taki mały:

, i teraz pytanie do was, co myślicie czy opłaca mi się zmieniać telefon, byłoby super gdy wypowiedzieł się ktoś kto miał oba te telefony albo chociaż Galaxy Mini, oczywiście zależy mi też na radach innych forumowiczów...

Z góry dziękuję za każdą DB radę... ^^