Telefon na dual sim

Witajcie!

Mam pytanko, jako że na stałe przebywam za granicą - chciałem ogarnąć sobie telefon na Dual-Simie. Nie do dzwonienia, gdyż mam Europę z Playa, natomiast do internetu. No i moje pytanie brzmi następująco; czy jest możliwość aby w tym samym czasie jedna karta funkcjonowała jako telefoniczna, a druga stricte do internetu?

Celuję w HTC M7

Z góry dzięki za odpowiedzi!

Z tego co mi się wydaje to jest właśnie tylko taka możliwość jaką opisałeś.

Nie można mieć chyba dwóch kart do normalnego korzystania. Zawsze jedna musi być do dzwonienia itd. a druga do internetu.

Można mieć dwie karty do dzwonienia lub dwie do internetu, to nie jest żaden problem techniczny. W ustawieniach tylko ustalamy, która jest do czego lub czy system ma pytać przy każdym połączeniu/sms'ie z której karty korzystać.

Normalnie można ustawić jedna do internetu. druga do dzwonienia.

Co do telefonu poszukaj na np. aliexpress znajdziesz lepsze telefony niż HTC M7 w cenie poniżej 1600zł, np. ZTE Nubia Z7 mini w okolicach 1500zł, albo Lenovo K910 Vibe Z poniżej 1400zł. Jedyny problem, to gwarancja, bo trzeba odsyłać do nich.

lumia 630 ds

Po co proponujecie mu takie drogie telefony, jak tansza o polowe lumia mu to zapewni.

Podaje telefony w takiej cenie ponieważ Xenoth napisał "Celuję w HTC M7" , na ceneo cena 1500 zł. Ja mam dual sima ZTE za 600 zł (teraz pewnie z 200 zł wart ^^') od dwóch lat i nie narzekam. W gry nie gram (jak go kupiłem, to uciągnął co prawda wszystko, ale teraz...), a telefon służy tylko do internetu/sprawdzania-pisania maili/sms'ów/rozmów do tego sprawdza się idealnie.

Ja mam jeszcze tańszy, z polskiej firmy - Prestigio MultiPhone 3540 DUO, on jest za jakieś 200-300zł, w sumie ja nie używam drugiej karty na nim, ale może spróbuj ten model? Jak na taką cenę to jest przyzwoity.

Witajcie!

Mam pytanko, jako że na stałe przebywam za granicą - chciałem ogarnąć sobie telefon na Dual-Simie. Nie do dzwonienia, gdyż mam Europę z Playa, natomiast do internetu. No i moje pytanie brzmi następująco; czy jest możliwość aby w tym samym czasie jedna karta funkcjonowała jako telefoniczna, a druga stricte do internetu?

Celuję w HTC M7

Z góry dzięki za odpowiedzi!