Telefon - nowsza wersja Nokii 6303

Może i mity nie pomogą, ale komuś na przyszłość może przydać się informacja; że na allegro jest co raz więcej sprzedawców oferujących sprowadzenie urządzeń z chin(niekoniecznie podróbek) dopiero po zaksięgowaniu wpłaty. Nie od dziś wiadomo, że przeróżne urządzenia są kupowane za granicą, czasem bliżej, czasem dalej; ale nie od zawsze były one zamawiane dopiero po zawarciu transakcji. Wcześniej sprzedawcy najpierw kupowali a potem starali się to opchnąć na allegro albo normalnych sklepach internetowych.

Najgorsze jest, że rzadko kiedy w opisie przedmiotu jest ta informacja zawarta. Najczęściej trzeba samemu zwrócić uwagę na czas wysyłki/lokalizację/stronę o mnie lub informacje w opisie, ale możliwie ukrytą(http://allegro.pl/nowa-nokia-x2-00-czarna-niebieska-czerwona-gw-12-m-i5851278204.html). W piątek chciałem zamówić znajomemu Nokie X2-00. Prosty, fajny telefon, widzę, że są nowe na allegro więc zaglądam. Niestety praktycznie wszystkie pochodzą z chin, a większość z tych urządzeń jest wysyłana właśnie dopiero po kliknięciu KUP TERAZ.

Przez nieuwagę mity i legendy mogą stać się rzeczywistością. Niestety na to nie ma mądrych i każdemu może się przytrafić wpadka. Aha, sugerowanie się ceną już od dawna nie działa.

Witam,

Mam ogromny sentyment do mojego telefonu, Nokii 6303 Classic, mam ją tak długo że już nie pamiętam ile i bardzo nie chcę jej zmieniać na inny telefon. Ale mam z nią już kilka problemów. Przede wszystkim coraz więcej korzystam z internetu w telefonie, więc telefon, na którym są problemy z zalogowaniem się na niektóre strony, przeglądaniem poczty i wysyłaniem postów na forum trochę nie pomaga. Do tego nie można odtwarzać żadnych filmów w internecie. Druga sprawa to gry, niektóre w miarę dobrze chodzą, niektóre się przycinają, a niektóre w ogóle nie uruchamiają. Sporo słuchawek jest już niekompatybilnych z tym telefonem i wyskakuje mi jakiś komunikat o nieobsługiwanym akcesorium. Może jednak pora na nowy telefon. Będzie ciężko, ale cóż... Wszystko się kiedyś zestarzeje.

Chciałbym kupić telefon jak najbardziej podobny do mojej Nokii, z tym że nowoczesny, na którym nie będzie z niczym problemów jeżeli chodzi o internet i gry, oglądanie filmów na youtube itp. Najlepiej żeby nie był zbyt drogi.

Z góry dzięki za sugestie,