Telefon - nowsza wersja Nokii 6303

Witam,

Mam ogromny sentyment do mojego telefonu, Nokii 6303 Classic, mam ją tak długo że już nie pamiętam ile i bardzo nie chcę jej zmieniać na inny telefon. Ale mam z nią już kilka problemów. Przede wszystkim coraz więcej korzystam z internetu w telefonie, więc telefon, na którym są problemy z zalogowaniem się na niektóre strony, przeglądaniem poczty i wysyłaniem postów na forum trochę nie pomaga. Do tego nie można odtwarzać żadnych filmów w internecie. Druga sprawa to gry, niektóre w miarę dobrze chodzą, niektóre się przycinają, a niektóre w ogóle nie uruchamiają. Sporo słuchawek jest już niekompatybilnych z tym telefonem i wyskakuje mi jakiś komunikat o nieobsługiwanym akcesorium. Może jednak pora na nowy telefon. Będzie ciężko, ale cóż... Wszystko się kiedyś zestarzeje.

Chciałbym kupić telefon jak najbardziej podobny do mojej Nokii, z tym że nowoczesny, na którym nie będzie z niczym problemów jeżeli chodzi o internet i gry, oglądanie filmów na youtube itp. Najlepiej żeby nie był zbyt drogi.

Z góry dzięki za sugestie,

Poleciłbym coś na androida.

Xperia z2

Lg g3

czy też samsunga galaxy core.

Lumie sobie odpuść.

Podaj również ile chcesz mniej-więcej wydać na telefon.

Jak nie chcesz nic drogiego, a żeby to dobrze śmigało to właśńie Lumie polecam jakąś, a nie mulącego androida.

Ale ze chcesz telefon z klawiaturą cyfrowa?

No jeżeli ma być jak najbardziej podobny do Nokii 6303 to chyba nie dotykowy... Ma być normalna klawiatura, taka jak w mojej Nokii. Ew. może być i klawiatura i dotykowy, o ile takie coś w ogóle robią, nie wiem, nie znam się na telefonach kompletnie, jak mówiłem zatrzymałem się dawno dawno temu jeżeli chodzi o telefony. Chyba są jeszcze jakieś nowe telefony z normalną klawiaturą?

Jaki budżet ?

Na razie obojętnie, możecie podać opcje na różnych pólkach cenowych. Najwyżej przełożę kupno telefonu na następny miesiąc.

Rok temu miałem podobną sytuację do Ciebie. Miałem Nokię E75, która powoli umierała ze starości i szukałem czegoś w miarę podobnego. Nie udało się, bo takich telefonów już nie robią. Też nie chciałem dotykowej klawiatury, bałem się jej itd. Ale teraz, jak już rok czasu używam Lumii 630 (która nota bene jest telefonem budżetowym) mogę powiedzieć jedno - dwa tygodnie i się przyzwyczajasz.

A co do samego telefonu, to jak już wspomniałem mam od roku Lumię 630. Z telefonu jestem naprawdę zadowolony, nigdy mi się nie zawiesił jeszcze, działa płynnie i jest wygodny w używaniu. Jedyne do czego bym się przyczepil, to marny aparat/kamera.

Dlatego gdybym miał teraz kupować telefon za 400-600zł, to wziąłym Lumię 640.

EDIT: Aż z ciekawości rzuciłem okiem na opinie ludzie na ceneo. Polecam. :)

http://www.ceneo.pl/36991216#tab=reviews

Teraz wychodzi BlackBerry Priv, ale będzie drogi. To chyba jedyny sensowny na chwilę obecną telefon z fizyczną klawiaturą.

BlackBerry Priv - cena 3 999 zł :)

poniżej tysiaka to tylko nokie z windowsem. Nawet się nie sugeruj tym, że androidy mają w tej cenie lepsze bebechy, bo to nie tędy droga. One po prostu chodzą jak żyletki.

Z starszych z klawiaturą qwerty to HTC desire z :D. Ale to chyba android 2.0?ogólnie bez szans na tel bez dotyku

Z starszych z klawiaturą qwerty to HTC desire z

Interesujący telefon, zaciekawił mnie. Nie oczekuję przecież nie wiadomo czego, chcę tylko trochę bardziej funkcjonalnego telefonu, z wifi, możliwością oglądania youtube i innych takich, ogólnie sprawnym poruszaniem się po internecie, bo teraz to trochę słabo... Gry to już tam kij, to jest zbyt mała część użytkowania przeze mnie telefonu żeby to uznawać za jakiś ważny argument. Do tego ta klawiatura QWERTY w tym telefonie ma świetne opinie, do tego ma też dotykowy ekran więc problemy tradycyjnej klawiatury w internecie znikają. Wątpię żebym potrzebował czegoś lepszego niż taki telefon.

Mam jeszcze starego ledwo działającego LG Swift GT540, który mi teraz służy tylko za drugi budzik i interwał na treningi, ale trochę go używałem właśnie głównie do internetu. Jak on się ma do tego HTC Desire Z, lepszy/gorszy, wolniejszy/szybszy?

Nokia Asha 201

Blackberry q5

Nokia E63

nie kupuj tych klasycznych jak chcesz przeglądać internet brak komfortu

Dobra biorę tego HTC Desire Z, jak dla mnie idealnie podpasowany telefon, a cena 250 zł za fabrycznie nowy jest bardzo atrakcyjna.

No i po kur*** 34 dniach doszedł do mnie wreszcie ten HTC Desire Z. Oczywiście z wadą, bo jakby inaczej, w moim przypadku nic się nigdy normalnie nie może stać, to byłby koniec świata. Klawiatura QWERTY nie działa prawidłowo. Działają tylko przyciski z górnego rzędu czyli @QWERTYUIOP i DEL, oraz ze środkowego rzędu przycisk A. Pozostałe przyciski nie działają.

Nawet nie wiem czy mi się chce bawić w jakieś reklamacje albo wymiany na nowy telefon, co znowu potrwa ponad miesiąc, a teraz są jeszcze święta więc ten telefon zobaczę pewnie w marcu... Może lepiej to dać do jakiegoś serwisu. Ile taka naprawa mogłaby kosztować?

Daj komuś na gwiazdkę. To raczej wada na etapie produkcji i przez

grzebanie w serwisie stracisz gwarancję a może to być nie naprawione,

Więc lepiej to przemyśl

Zaczekam jeszcze co mi odpiszą z tego sklepu gdzie kupiłem ten telefon i jakie rozwiązanie zaproponują. Najwyżej odstąpię od umowy i tyle. Gwarancja niby w Polsce, jak i tak ma się okazać że trzeba sprowadzać kolejny telefon to już lepiej zwrócić ten i kupić od nowa w innym sklepie, który może wysyła towar trochę szybciej niż 17 kur** dni po zaksięgowaniu kasy. Ja rozumiem, że przesyłka z Singapuru trwa, ale jak ktoś w ogóle wysyła paczkę po trzech tygodniach to już jest kpina, paragraf na takie coś powinien być. Tyle to miała trwać cała procedura ogólnie, w 21 dni miał być u mnie. A teraz jeszcze z nimi będę musiał realizować zwrot albo gwarancję...

Kupiłeś podróbkę z dziadowymi elementami za "okazyjną" cenę przez allegro z dostawą do 30 dni i masz żal, ze szmelc ?

Dziwię się, że w kontenerze się to nie rozleciało.

Dobra podmiasteczkowe mity i legendy to już tutaj nikomu nie pomogą. Temat do zamknięcia.