Telefon ok. 1000zł

Witam serdecznie, chciałem zasięgnąć waszych rad, interesuje mnie telefon najlepiej w cenie ok 1000 zł, max 1200zl. Moje wymagania:

- conajmniej 5,5"

- 2 lub 3gb ramu

- jak najlepszy aparat za tą cenę(najlepsza jakość), to ma być główny atut telefonu, tylni z lampą, zaś przedni min 5Mpx

Nie orientuje się za bardzo jak wygląda obecnie sytuacja z telefonami. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki i propozycje :)

Miesiąc temu kupiłem Nexusa 5x. Chwalę sobię. Czysty android, natychmiastowe aktualizacje(4-5 dni temu dostałem aktualizację na 7.0), oraz brak zbędnych gadzetów, które można sobie samemu zainstalować. Aparat robi naprawdę wyraźnie zdjęcia, przednim się nie bawiłem, bo nie jest mi potrzebny. Jedyny minus to, w obecnych czasach, tylko 2 GB ramu. Białego 32 gb wersje dostałem za 1300 zł. Biały 16 gb jest za bodajże 1100 zł.

OnePlus 2 :)

Telefon mogę polecić z czystym sumieniem. Posiadam OnePlus'a 3, z dwójką miałem okazję się zapoznać.

Cóż mogę powiedzieć o tym telefonie (OnePlus 2).

+ Bardzo szybki, brak lagów i ścinek - Snapdragon 810.

+ Bardzo dobry ekran.

+ Pamięć 4 GB ram.

+ 5,5 cala.

+ Samo wykonanie telefonu. Cienki, lekki, aluminiowa rama, masywny i wytrzymały.

+ Ciekawe formy plecków - do wyboru.

+ Ogromne wsparcie na XDA - możesz być pewien, że romy będą cały czas tworzone i telefon będzie mieć ciągłe aktualizacje softu.

+ Sprzedaż na terenie Polski - polska gwarancja, wsparcie na 2 lata.

Do minusów zaliczę

- brak NFC (chociaż to nie minus jak nie korzystasz z tego)

- brak szybkiego ładowania ( z drugiej strony w tej cenie nic ciekawszego nie znajdziesz)

- grzeje się dość mocno ale nie występuje tzw. throttlingu

Polecam gorąco tę markę zarówno na rynku wtórnym jak i nowy :) Nie zawiedziesz się z pewnością.

Nowy 1429 zł

Chociaż lepiej dorzucić kila zł i kupić OnePlus'a 3 za 1799 zł (nowy).

Ja określam te telefony jako odpowiedniki iPhonów na androidzie. Jakością biją na głowe Szajsungi, soniaki i Lgiki oraz chińczyki typu Meizu czy Xiaomi, Huawei.

Xiaomi Mi4 lub Xiaomi Mi5, sam obecnie mam zamiar dokonać zakupu mi5. Oczywiście to propozycja, nie wywyższam tego telefonu pośród konkurentów ponieważ być może tobie nie przypadnie do gustu, tak jak mi zaś sam wygląd i podzespoły przypasowały :) Pozdrawiam.

Xiaomi Mi4 lub Xiaomi Mi5, sam obecnie mam zamiar dokonać zakupu mi5. Oczywiście to propozycja, nie wywyższam tego telefonu pośród konkurentów ponieważ być może tobie nie przypadnie do gustu, tak jak mi zaś sam wygląd i podzespoły przypasowały  Pozdrawiam.

Ostrzegam, że jeśli chcesz Mi5 to tylko wersja 128 GB - ceramiczne plecy i Snapdragon.

Ale przed kupnem zobacz ten filmik...

Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Co do pierwszego telefonu - wygląda całkiem w porządku, podzespoły nie najgorsze, mam nadzieję, że b. dobre zdjęcia robi, a co ważne mieści się w granicy ceny. Jest do rozważenia ten telefon.

Co do one plus 2, ciekawy tel ale zdecydowanie za drogi, limit 1200zl i nic więcej.

Myślę o xiaomi, ale innym modelu tak żeby się zmieścić w 1200zl, ale słyszałem, że aparaty w tych tel są mierne mimo dużej ilości Mpx, a do tego teraz ten filmik, który wstawił dafudo, dodatkowo mnie odrzucił.

Witam serdecznie, chciałem zasięgnąć waszych rad, interesuje mnie telefon najlepiej w cenie ok 1000 zł, max 1200zl. Moje wymagania:

- conajmniej 5,5"

- 2 lub 3gb ramu

- jak najlepszy aparat za tą cenę(najlepsza jakość), to ma być główny atut telefonu, tylni z lampą, zaś przedni min 5Mpx

Nie orientuje się za bardzo jak wygląda obecnie sytuacja z telefonami. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki i propozycje :)