Telefon wybór x2

Witam , sprawa wygląda na chwilę obecną tak mój huawei g620s się zalał padło wszystko dosłownie. ,Z racji tego, że moja kobieta ma galaxy trend plus , który też już jej pada , przycinki, lagi , lekko stłuczony ekran postanowiliśmy kupić sobie dwa takie same telefony. Teraz tak budżet który mamy obejmuje 500 zł za sztukę nie licząc wysyłki , oczywiście używane telefony wchodzą w grę a raczej na pewno gdyż wolelibyśmy dostać coś używanego lepszej półki cenowej. Lubimy sobie pograć oczywiście, dlatego chcielibyśmy coś już najlepiej z poziomu 2 gb pamięci ram, lepszym układem graficznym i 4 rdzeniowym procesorem. Z racji , że tylko używaliśmy praktycznie androida, nie mam poglądu na temat windows phone i iphone. Dodam, że moja upiera się trochę przy iphone 4s, lecz ja nie jestem taki pewny. Wołał bym poznać wasze zdanie , gdyż nasza wiedza jest na niskim poziomie i zawsze jak wybieramy przepłacamy i wybieramy gorsze modele. Pieniądze tak jak pisałem 500 zł za sztukę, bez wysyłki, używane.

Każda opinia będzie brana pod uwagę , więc szczerze liczymy na waszą pomoc.

Pozdrawiam ;)

http://www.microsoftstore.com/store/mseea1/pl_PL/pdp/Microsoft-Lumia-535-Dual-SIM/productID.311329200

Do 500 zł to polecam telefon wyżej, co prawda mam Lumie 930 i ledwo co gram, lecz jestem wiernym fanem asphalta 8, który działa znakomicie. Smartfony od Microsoftu maja to do siebie, że gry działają praktycznie identycznie na słabych i mocnych w specyfikacji smartfonach. Android to nie WP to nie iOS i na odwrót. Na smartfony Microsoft inaczej się pisze gry na androida również. Jedno trzeba zaznaczyć, jezeli potrzebujesz grać na smartfonie co jest troche dziwne - wybierz androida, jesli potrzebujesz systemu, który Cię nie zawiedzie w trudnych sytuacjach i zawsze jest płynny, wybierz WP badz droższego odpowiednika iOS. Dodam również, że WP ma ciężko na rynku ze względu konkurencji.

Witam , sprawa wygląda na chwilę obecną tak mój huawei g620s się zalał padło wszystko dosłownie. ,Z racji tego, że moja kobieta ma galaxy trend plus , który też już jej pada , przycinki, lagi , lekko stłuczony ekran postanowiliśmy kupić sobie dwa takie same telefony. Teraz tak budżet który mamy obejmuje 500 zł za sztukę nie licząc wysyłki , oczywiście używane telefony wchodzą w grę a raczej na pewno gdyż wolelibyśmy dostać coś używanego lepszej półki cenowej. Lubimy sobie pograć oczywiście, dlatego chcielibyśmy coś już najlepiej z poziomu 2 gb pamięci ram, lepszym układem graficznym i 4 rdzeniowym procesorem. Z racji , że tylko używaliśmy praktycznie androida, nie mam poglądu na temat windows phone i iphone. Dodam, że moja upiera się trochę przy iphone 4s, lecz ja nie jestem taki pewny. Wołał bym poznać wasze zdanie , gdyż nasza wiedza jest na niskim poziomie i zawsze jak wybieramy przepłacamy i wybieramy gorsze modele. Pieniądze tak jak pisałem 500 zł za sztukę, bez wysyłki, używane. Każda opinia będzie brana pod uwagę , więc szczerze liczymy na waszą pomoc.Pozdrawiam

dorzuci 100 zl i mozesz kupic zenfon 5 w media expert nie jest coo prawda 4 rdzeniowiec ale to 2 rdzeniowy wydajny intel atom i posiada 2 gb ramu nie ma lepszego telefonu w tym przedziale cenowym .

Za 470 zł masz nowego LG Nexus 4. Nic lepszego nie znajdziesz do 500 zł. A sam nexus jest ponad przeciętny, więc bije nie jeden telefon za 700-800 zł, no i jest robiony stricte pod androida, co sprawia, że się nie zacina, działa wszystko bez żadnego "ale".

Sam posiadam go od ponad roku i kupowałem za 780 zł używanego, teraz nówki są po ok. 500, więc ja bym się nei zastanawiał tylko brał. Nie ma z nim żadnych problemów, a został dodatkowo oficjalnie zaktualizowany do androida 5.0.

LG Google Nexus 4 - to chodzi o tego tak ? - widzę , że ciekawa propozycja - jak odsłuch głośników wygląda w tym telefonie , dobrze grają ? Czy posiada LTE ? Jak sprawdzają się aplikacje pójdzie głownie wszystko ?

Ja bym polecił Xperie E4G, 1gb ram, grafika Mali T-720 i android 4.4 KitKat. Sam posiadam i jak narazie wszyskie gry jakie wgrywałem, latały bez zająknięcia. Sam telefon szybki, nie zamula, jedynie aparat 5mpx, zdjęcia przy słabym oświetleniu lipne. Do wyrwania na allegro za 500 parę zł.

LG Google Nexus 4 - tak.
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/nexus4/

Z tego co widze LTE nie ma, ale mi to nigdy nie przeszkadzało, bo nie używam :P
Pójdzie na nim wszystko co w tym momencie jest w sklepie google bez problemu. Żaden inny telefon w tej cenie nie będzie miał takiej specyfikacji.
Głośnik jak to głośnik, boombox to to nie jest ale i tak nadzwyczaj dobrze gra.

Nexus 4 ma moduł LTE, jednak jest zablokowany. Można go w łatwy sposób odblokować wpisując kod w wybieraniu numeru. Jednak i tak ludzie mieszkający w Polsce nie mają się z czego cieszyć bo N4 obsługuje tylko LTE Band 4, a w Polsce standardem jest Band 3 :)

Jak kupicie iphone to już nie będziecie chcieli nigdy innego telefonu... Wiem to z własnego doświadczenia ;) polecam

No mam się nad czym zastanawiać , a jeśli chodzi o telefony appla to o co chodzi z tym icloud zablokowany , albo blokada icloud , bez iclouda itp. Czy wtedy nie można używać telefonu czy jak ?

Jak kupicie iphone to już nie będziecie chcieli nigdy innego telefonu... Wiem to z własnego doświadczenia polecam

Jak ktoś się interesuje trochę głębiej tematem telefonów komórkowych to będzie odradzał iPhona. Z własnego doświadczenia mogę to potwierdzić. Z androidem zrobisz wszystko. W iPhonie nic nie zrobisz po za tym na co Apple Ci pozwala. Nie wejdziesz do systemu, kontakt między iphonem i komputerem nie jest tak łatwy jak w przypadku androida, brak możliwości używania jako pendrive, no i to iphone, którego cena jest horrendalnie wysoko w stosunku do jego bebechów.

iCloud to chmura appla, w której przechowywane są wszystkie twoje pliki, dane, położenie itd. przetrzymywane na iphonie. Można to wyłączyć z poziomu opcji, ale ja bym tak do końca temu odłączeniu od chmury nie wierzył, zawsze jakieś informację będą się synchronizować bo jest to wymagane do działania niektórych aplikacji

Jak ktoś się interesuje trochę głębiej tematem telefonów komórkowych to będzie odradzał iPhona. Z własnego doświadczenia mogę to potwierdzić. Z androidem zrobisz wszystko. W iPhonie nic nie zrobisz po za tym na co Apple Ci pozwala. Nie wejdziesz do systemu, kontakt między iphonem i komputerem nie jest tak łatwy jak w przypadku androida, brak możliwości używania jako pendrive, no i to iphone, którego cena jest horrendalnie wysoko w stosunku do jego bebechów.iCloud to chmura appla, w której przechowywane są wszystkie twoje pliki, dane, położenie itd. przetrzymywane na iphonie. Można to wyłączyć z poziomu opcji, ale ja bym tak do końca temu odłączeniu od chmury nie wierzył, zawsze jakieś informację będą się synchronizować bo jest to wymagane do działania niektórych aplikacji

Ja prywatnie jestem posiadaczem iPhone a zawodowo serwisantem telefonów z androidem. Nie polecam andka, polecam iOS. Z prostej przyczyny. iOS nie zawirusujesz. W andku się dzieją takie dziwne rzeczy czasami, że wyłącza poszczególne komponenty mechanicznie. Ot moja drobna obserwacja z pracy.

iPhone jest dobry do użytkowania, jeżeli ktoś chce trochę więcej od telefonu, to polecam androida.

@up

Szczerze Ci powiem, ze używam Androida od wersji 1.6 instalowanego na SE x8.

Nigdy, ale to przenigdy go nie zawirusowałem i nie mam nawet pojęcia jak to zrobić. Grzebie się dość głęboko w systemie i aplikacjach i nigdy mi się to nie udało.

Tym wpisem nie mam zamiaru podważać twoich słów, po prostu mówie jak to wygląda z mojej strony.

Pozdrawiam!

PS. Ostatnimi czasy w moich oczach zaczynają zyskiwać Windows phony, może następny telefon będzie właśnie z tym systemem? Kto wie, kto wie...

Ja od bardzo dawna użytkuje telefony z androidem, miałem już prze różne marki i modele. Nigdy nie miałem z żadnym androidem żadnego wiekszego problemu, raz się tylko zdarzyło że wchodząc w strony internetowe czy gry, muzyke to telefon sam po paru minutach wychodził do pulpitu, lecz nawet mnie to nie zmartwiło ponieważ pobrałem programik na komputer podłączyłem telefon do usb, dałem napraw oprogramowanie i telefon jak nowy :D dzieki temu że androidy mnie nie ograniczają moge w razie problemu zaoszczędzić pare groszy które poszły by na naprawe w serwisie. Według mnie iOS-a z Androidem nie powinno się porównywać, ponieważ z Androidem użytkownik może robic co mu się podoba a z iOS-em nie do końca. Ja kupuję telefon i to ja trzymam go na smyczy a nie odwrotnie. Polecam Andka. A w cenie której podałeś można wyłapać LG Optimus G bądz LG Optimus G Pro. :) sam je uzytkowałem parę tygodni i moge powiedzić że są bardzo dobre :) i spełniają Twoje wymagania.

@up

Dokładnie tak, zgadzam się w 100% ;)

Władze nad telefonem mam mieć ja, a nie odwrotnie :)

Powiem tak, jak już chcesz kupić sprzęt od Apple to na pewno nie 4s, któremu za chwilkę skończy się wsparcie. Absolutnym minimum jest IP5. IOS można kochać lub nienawidzić. Ja osobiście iPhone bym nie kupił, bo ma zbyt mało opcji personalizacji. W końcu zapłaciłem za ten telefon nie małe pieniądze i chcę czuć że mogę z nim zrobić to co tylko mi się podoba. Dlatego dla mnie oczywistym wyborem jest popularny telefon z Androidem w którym jeśli tylko mam ochotę zmieniam ROM i czuję się jakbym miał zupełnie inny telefon oraz ustawiam sobie wszystko tak jak chcę. IOS to dla mnie po prostu za mało (lub zbyt wiele) :)

Powiem tylko tak: z iOS też można robić co się podoba:) Nie napiszę jak, osoby zainteresowane mogą się domyślać. Każdego andka którego miałem sprzedawałem po dwóch tygodniach. Po prostu każdy oczekuje coś innego od telefonu. Kolega oczekuję większej gamy możliwości, personalizacji. Ja oczekuję optymalizacji i dobrej jakości wykonania:) Mam świadomość zalet jak i wad:)

Witam , sprawa wygląda na chwilę obecną tak mój huawei g620s się zalał padło wszystko dosłownie. ,Z racji tego, że moja kobieta ma galaxy trend plus , który też już jej pada , przycinki, lagi , lekko stłuczony ekran postanowiliśmy kupić sobie dwa takie same telefony. Teraz tak budżet który mamy obejmuje 500 zł za sztukę nie licząc wysyłki , oczywiście używane telefony wchodzą w grę a raczej na pewno gdyż wolelibyśmy dostać coś używanego lepszej półki cenowej. Lubimy sobie pograć oczywiście, dlatego chcielibyśmy coś już najlepiej z poziomu 2 gb pamięci ram, lepszym układem graficznym i 4 rdzeniowym procesorem. Z racji , że tylko używaliśmy praktycznie androida, nie mam poglądu na temat windows phone i iphone. Dodam, że moja upiera się trochę przy iphone 4s, lecz ja nie jestem taki pewny. Wołał bym poznać wasze zdanie , gdyż nasza wiedza jest na niskim poziomie i zawsze jak wybieramy przepłacamy i wybieramy gorsze modele. Pieniądze tak jak pisałem 500 zł za sztukę, bez wysyłki, używane.

Każda opinia będzie brana pod uwagę , więc szczerze liczymy na waszą pomoc.

Pozdrawiam ;)