Telefon z 4.70 cala

No więc mam zamiar kupić nowy telefon, tym razem większy, max te 4,70 cale.

Ogólnie znudziło mi się granie na telefonie, więc telefon będzie głównie do internetu i pisania. (szczególnie pisania)

Zależy mi aby miał przynajmniej te 1gb RAM i procesor 1.0GhZ

Jestem prawie pewny LG L9, ale nie jestem zbytnio przekonany do tej firmy (Kumple narzekają) choć telefon posiada wszystko to, co bym chciał. No i ostatnia sprawa...Cena. Chciałbym aby znalazło się używkę do 5 stówek.

Z takimi parametrami to sensownym wyborem imo są teraz dwa telefony. Oto moje propozycje.
Htc desire 610 - brak używek na allegro, za to android 4.4 kitkat z nakładką sense 6.0 i 4 rdzeniowym procesorem 1.2ghz oraz dwoma głośnikami stereo na przodzie telefonu.
Sony Xperia M2 - używki na allegro ~450 zł - z takim samym procesorem co wyżej wymieniony htc.

HTC jest za ponad 7stówek. Niestety odpada.

To samo z tą Xperią, znalazłem tylko dwie za równe 5 stówek, ale bez zdjęć, więc jakoś juz mnie to odpycha.

LG Swift l9 II ( drugiej generacji )nie patrz na kumpli ja posiadam ten telefon i jestem bardzo zadowolony :)

Także posiadam LG Swift L9 ll ( drugiej generacji ) i jestem bardzo zadowolony , jak narazie nie widze zadnych minusow , aparat robi mega zdjecia w bardzo dobrej jakosci , gry na lajcie chulaja , duzo ciekawych opcji , no i przede wszystkim bardzo fajnie wyglada , Polecam w choy ! Bierz i nie patrz na kumpli :) dodam , ze apki typu snapchat , insta , tumblr itp chulaja jak trzeba , wrecz za***iscie ;p ahh i nie zapominajmu , ze ten telefon ma najnowszego androida :)

Jeśli nie boisz się chinoli to polecam Xiaomi Hongmi. Sam go mam od maja i to w sumie najlepszy telefon jaki do tej pory miałem. Dałem za niego ~140-150$. Nie będę tu ci wypisywać specyfikacji, za to mogę powiedzieć, że chodzi bardzo płynnie, nigdy nie ma mniej niz 400mb wolnego RAMU, działa Aero2, świetny aparat oraz oczywiście MIUI. Ogarnij go, może Ci się spodoba.

Ja mam Asusa zenfone 5, fakt jest 5 calowy, ale można już go dorwać za 600 zł. Oczywiście wtedy wysyłka z Chin. Asus zapowiedział aktualizację do 4.4 kitkat i możliwe, że w przyszłości będzie również aktualizacja do Androida L.

10639736_703680809681128_158956809964767

Zależy czy uda mi się sprzedać mój aktualny telefon, wtedy zapewne kupię tego LG, a wszystkie chinole odpadają. Już raz się przejechałem.

http://www.prestigio.pl/catalogue/MultiPhones/MultiPhone_7600_DUO

Ja posiadam ten i jestem bardzo zadowolony. Nowy kosztuje coś około 800zł a używany 500zł.

Jedyny minus, to że bateria krótko trzyma :/.

Zależy czy uda mi się sprzedać mój aktualny telefon, wtedy zapewne kupię tego LG, a wszystkie chinole odpadają. Już raz się przejechałem.

To, że Europa jest opóźniona o pół roku względem Chin to nie moja wina ;) A Asus swoją premierę w EU będzie mieć 12 września.

Lumia 625 po aktualizacji do 8.1. Nówkę za 550 dostaniesz. Do pisania idealna - klawiatura WordFlow, według mnie jedna z lepszych. Internet Exploler działa tak jak powinien i do tego telefon ma LTE. WP nie potrzebuje 1gb ramu więc jeśli i tak nie grasz raczej różnicy nie odczujesz. Ma tylko jeden minus, jak włączysz 6 kart w IE to przy zmianie z jednej karty na drugą będzie się wczytywać na nowo, jeśli miałaby 1gb ramu takiego problemu by nie było. (testowane lumia 625 i 820) Jeśli dasz radę z mniejszym ekranem (4.5) to 820 będzie lepszym wyborem.

Podobnie jak koledzy wyżej posiadam LG L9 II i podobnie jak oni - polecam ów telefon :) Gdy ja stałem przed tym wyborem, miałem ten sam dylemat co Ty, to znaczy nigdy wcześniej nie miałem styczności z LG i nie wiedziałem czego się spodziewać po tej firmie. Jak się okazało, wszystko pięknie chodzi. Zwróć uwagę na fakt, że w LG'kach ramka w okół ekranu jest maksymalnie cienka co przekłada się na stosunkowo niewielkie gabaryty urządzenia z tak wielkim ekranem.

No więc mam zamiar kupić nowy telefon, tym razem większy, max te 4,70 cale.

Ogólnie znudziło mi się granie na telefonie, więc telefon będzie głównie do internetu i pisania. (szczególnie pisania)

Zależy mi aby miał przynajmniej te 1gb RAM i procesor 1.0GhZ

Jestem prawie pewny LG L9, ale nie jestem zbytnio przekonany do tej firmy (Kumple narzekają) choć telefon posiada wszystko to, co bym chciał. No i ostatnia sprawa...Cena. Chciałbym aby znalazło się używkę do 5 stówek.