Telefon z ekranem powyżej 4 cali

Uzbierało się trochę kasy i poszukuję nowego telefonu, bo mój obecny to syf.

Mój budżet to...powiedzmy około 6 stówek. Telefonik musi mieć powyżej 4 cali, minimum te 1Gb ramu, wejście na kartę SD i w miarę dobry aparat z przodu. Chcę uniknąć jakichkolwiek ścin podczas normalnego użytkowania i chciałbym aby dawał sobie radę z bardziej wymagającymi grami. Fajnie by też było gdyby miał KitKata albo Loli. Tak, koniecznie musi być android i mile widziany byłby Gorilla Glass.

Od długiego czasu myślałem nad LG L9 II, ale czytając ostatnio w necie niby są lepsze smartfony...mniej flagowe...

Niby Moto G jest bardzo dobry, ale jakoś jego wygląd mnie odpycha. Może coś polecicie?

Htc sensation jest bardzo tani i dobry

Magar, przeczytałeś chociaż to, co napisałem wyżej?

ma 1 gb moze miec 4.4 i nie jest zle z grami np nowy FF mi chodzil

EDIT albo evo 3d
Z nowych telefonów ciezko o cos dobrego za mniej niz 1k sam ostatnio szperałem i najblizej tego co chce ma G2

Ma 768mb RAM, nie ma oficjalnego KitKata i zwyczajnie mi się nie podoba. Jest brzydki.

Ten drugi też jest cholernie brzydki.

Chwilę temu znalazłem Pentagrama Rebel 4.7...niby podzespoły ma okej, aparat też, ale jest mało opinii o nim dlatego jestem niezbyt pewny.

Alcatel one touch za 599zł, mam go od miesiąca i jest bardzo dobry. Emulatory dobrze śmiagają, duży ekran więc można przyjemnie grać w gierki z psp/gameboy'a.

Galaxy s2, tani, niezawodny telefonik, zadnych scin, wgrywasz CM i telefon chodzi 50% szybciej i plynniej niz na zwyklym JB, do tego wgrywasz kernela, chyba ze wersja CM posiada najnowszego i krecisz procek co skutkuje jeszcze lepsza wydajnoscia w grach, ale szybciej trai bateriie, do tego Super Amoled robi swoje podczas ogladania filmu czy przegladania zdjec, sam posiadam i nie napotkalem ani jednej wiechy telefonu podczas uzytkowania.

Bez owijania. Kruger & Matz Live 2, na ten budżet dosłownie idealny wybór.

LG L90, LG G2 MINI, XPERIA M2, Motka moto G LTE (tylko), Xiaomi Redmi 1s, huawei ascend g6, zopo - niektore przekraczaja nieznacznie budzet. Moża spróbować jeszcze myphone luna niby polski, ale mogą być problemy z serwisem, tak samo jak w przypadku xiaomi i zopo.

L90 i G2 Mini to blizniacze smartfony i jak zalezy ci na lte to g2 mini.

Nie podaje uzywek bo na alledrogo mozna trafic na mine, wiec jak jakas uzywke to tylko z komisu.

Skoro napisałem jaki mam budżet to po co podajesz droższe telefony?

Nie chcę telefonów mniej znanych firm.

Ostateczny dylemat:
LG L9 II za 499zł

Sony Xperia E3 za 599zł

Którego wybrać?

LG ma lepsze parametry. Soniaki niby są fajnie wykonane i bateria też powinna trzymać lepiej ale spójrz jaka z niego kobyła. Powinien mieć większy ekran przy takich wymiarach korpusu.

lg l9 ? telefony z tej serii to syf, jedynie co im sie udalo to seria G, soniacze też są słabe, jeśli miałbyś coś brać, bierz LG L90 lub LG G2 mini lub tak jak podałem SGS2, ew jeżeli lubisz duży ekran bierz alcatel one touch pop c7, bebechy ma w porządku, telefon miałem przy sobie przez jakiś tydzień i nie jest to najgorszy wybór, lecz do 600 zł kupisz nówke na gwarancji, 5 calowy ekran, do tego 1 GB ramu i 4 rdzeniowy procesor 1,3 lecz to i tak nie będzie ta sama wydajność co w G2 mini lub SGS2 gdyż te telefony mają zastosowane o wiele wydajniejsze procesory, grafike i o wiele lepszy kontrast i kąt widzenia w wyświetlaczy, więc zastanów się dobrze, zanim weźmiesz jakiś syf.

Lg L9 II za taka cenę, tylko brać, ogólnie telefon jest za***isty, nie ścina się, robi dobre zdjęcia wszystko fajnie śmiga, polecam jak najbardziej, obecnie go nie używam, ale moja dziewczyna jest zadowolona, i ja także go testowałem. Dodam, że jest porównywalny do Galaxy S3 którego sam używam. Wiadomo ludzie różnie piszą, ale wiadomo każdemu się podoba co innego, jeden zwraca uwagę na szczegóły inny na parametry, a jeszcze inny na aparat itp. Naprawdę polecam ten model, Jeśli Ci się podoba to bierz a nie pożałujesz. Pozdrawiem. :)

Może coś takiego MyPhone Cube kupiłem moje żonce, bateria trzyma 2 dni czasem 3, przy ostrym graniu pół XD, jest ultra cienki i ma spory wyświetlacz, czasem sobie go wezmę i powiem tak nie było jeszcze gry, która by sprawiła mu trudność :)

http://allegro.pl/myphone-cube-dualsim-5-4x1-3ghz-16gb-2-ob-i4802155824.html

Uzbierało się trochę kasy i poszukuję nowego telefonu, bo mój obecny to syf.

Mój budżet to...powiedzmy około 6 stówek. Telefonik musi mieć powyżej 4 cali, minimum te 1Gb ramu, wejście na kartę SD i w miarę dobry aparat z przodu. Chcę uniknąć jakichkolwiek ścin podczas normalnego użytkowania i chciałbym aby dawał sobie radę z bardziej wymagającymi grami. Fajnie by też było gdyby miał KitKata albo Loli. Tak, koniecznie musi być android i mile widziany byłby Gorilla Glass.

Od długiego czasu myślałem nad LG L9 II, ale czytając ostatnio w necie niby są lepsze smartfony...mniej flagowe...

Niby Moto G jest bardzo dobry, ale jakoś jego wygląd mnie odpycha. Może coś polecicie?