Telefon za 450-550

@Kyre Widzisz tak się składa, że to nie fantazje. Telefon użytkuję już ponad miesiąc i testowałem go pod różnym obciążeniem. W przypadku standardowej obsługi czyli trochę sms, trochę telefonów, sprawdzanie maila, oglądanie filmów na YT, słuchanie muzyki - telefon wytrzymał 6 (TAK 6) dni. Przy graniu wytrzymywał spokojnie 2 dni (do wieczora).
To, że większość telefonów ma słabe baterie (a Xiaomi akurat w tym temacie jest liderem i dlatego ich powerbanki są najbardziej cenione na rynkach - mają najlepsze ogniwa) to niestety wina producentów. Chcą by szybko zeszły cykle, co spowoduje zmniejszenie pojemności akumulatora, a że teraz praktycznie każdy telefon ma baterię schowaną bez możliwości wymiany (chyba, że wydamy sporo na serwis tracąc gwarancję) to już marketing.

I jeżeli chodzi o serwis - Xiaomi ma oficjalny serwis w Warszawie. Ja kupiłem w Mediaexpert z dodatkową gwarancją i to oni są odpowiedzialni za realizację. Ja tylko dzwonię i firma wysyła kuriera po telefon.

Tak więc uważam Redmi note 4 za bardzo dobry wybór. Recenzje i opinie klientów chyba są najlepszym wyznacznikiem :slight_smile:

co prawda napisałeś, że cena 450-550zł, ale padły tez ciut drozsze propozycje wiec ja tez takową zapodam. Ja Ci polecę lenovo zuk z2. Jest on super wydajny i ma mega moce obliczeniowe jak za taką cenę. Snapdragon 820 + 4gb ramu. Aparat też może zarejestrować dobre fotki i ateria trzyma solidnie. Z tym, ze musiałbys ten sprzet sprowadzac z chin, bo w polsce nie jest on oficjalnie dostepny. Jezeli miałbym polecic cos oprócz zuka z2 to na pewno xiaomi redmi note 4 :smiley:

Nadal telefon jakiego szukam to w przedziale 450-550. Prosiłbym o przestanie się licytować jak dzieci w piaskownicy, które ma lepszą zabawkę. Dziękuje, temat nadal aktualny bo zaliczę dwa tygodnie obsuwy

Kup sobie Xiaomi Redmi Note 4 3/32GB Czarny. Będziesz miał spokój i będziesz zadowolony. Użytkuje go od 2 tygodni intensywnie. W aucie przy apce Auto boy służy do nagrywania, w dzień aparat ostro nagrywa nic nie rozmazuje, a po zachodzie słońca widać różnice że aparat już słabiej łapie. I to jest jego jedyna wada. Zdjęcia robi naprawdę dobre. Telefon chodzi stabilnie nic się nie zawiesza nie zacina. Gram na nim w dość wymagający tytuł graficznie ( Dawn of Titans) i gra chodzi bez zaciny płynnie. Do tego masz różne nakładki style darmowe jest ich sporo więc telefon od samego początku ustawisz pod siebie. Fajną opcją jest też z tyłu pod aparetem czytnik lini papilarnych dzięki czemu biorąc tel do ręki, palcem od spodu z automatu sobie odblokowujesz go bez przyciskania żadnych klawiszy. Jest duży i czuć go w łapie w sensie waga (przerzuciłem się z samsunga).

Ja szukałem czegoś taniego co będzie mocne, da radę robić za kamerkę do auta, fotki na spotach cyknie i odpali wymagający tytuł bez ścinania siedząc na tronie w wc. Telefon spełnił moje oczekiwania w 100%.

na ceneo na szybko patrzac 589zł ale może gdzieś w promocji albo normalnie jest taniej w twojej górnej granicy 550.

4 note jezeli nie masz wiecej kasy

5 plus jezeli chcesz ladniejszy , lepszy i wiekszy tel + 650-700zl.

@Soichiro W pełni się z tobą zgadzam. Mam tylko pytanie - jak ustawiasz stabilizację zdjęć na aparacie? Niestety zdjęcia często wychodzą rozmazane nawet w dzień i pomimo trzymania telefonu nieruchomo (nie miałem tego problemu w Xperii L).