Telefon za 450-550

Witam forumowiczów.
Nadszedł ten moment, że muszę na szybko wymienić telefon (2-3 tygodnie jeszcze dam radę wytrzymać). Rozglądałem się już za różnymi modelami i chciałbym znać też waszą opinię może coś ktoś poleci innego. Moją uwagę przykuwa obecnie Xiaomi Redmi 4X chyba ma najlepszy stosunek jakość/cena w tym przedziale.

Tak wiem, że kategoria trochę nie pasuje, ale na hydepark nie mogę dodać tematów :expressionless:

bierz

1lajk

Genialny mem. A masz jakieś doświadczenia z nim ;)?

Moja siostra używa od 3 miesięcy i nigdy nie narzekała, bardzo zadowolona. Na forum parę miesięcy temu chyba Ksarou też polecał ryżomi redmi jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny.

Xiaomi Redmi 5 PLUS tyle w temacie 650 zl…a telefonow porownywalny z s7 …

ew redmi note 4 .

Jedyne minusy tych telefonow to BRAK NFC i SLABY APARAT + SLABA KAMERA BEZ STABILIZACJI…+ brak pasma 800mhz co w pl powiedzialnym , ze jest dosc potrzebne do LTE +

Czyli jeśli nie jesteś 14 letnią dziewczynką, która napierdala samojebki w kiblu 16 raz na godzinę to generalnie bardzo dobry telefon dla normalnego użytkownika.

@Kyre złe informacje masz. Mój redmi note 4 ma pasmo 800mhz i mam LTE+. NFC? Raczej mało użyteczne. Co do kamery… mi odpowiada.

@PoroThePanda Tak jak pisał Kyre. Redmi 5 Plus jest bardzo fajny, ALE ma ekran 6 cali. Nie wiem jak Ty, ale ja bym nie chciał używać tego telefonu. Ja mam 5,5 cala i jest to wystarczający rozmiar. Radziłbym kupić telefon na allegro. W polskich sklepach jest ogromna przebitka.

Wtedy w polskich sklepach kosztował 1200 złotych. A, żeby nie było. Kupując od tego sprzedawcy mam gwarancję w Polsce. :wink:
Jeżeli chcesz wiedzieć więcej to pisz.
Zapomniałem dodać. Radziłbym brać Note 4 zamiast 4x. Dosyć duża różnica w parametrach, a mianowicie w rozdzielczości ekranu.

Dzięki pomyślę jeszcze nad note 4 tylko muszę się upewnić, że będę miał jak dołożyć stówkę :wink: bo widzę po 589 chodzi, a redmi 4x za 499. Może uda mi się w jakimś rtv “pomacać” go to jeszcze będę mógł tak porównać :stuck_out_tongue:

No ja też na początku chciałem kupić Redmi 4x. Wybrałem się do Euro RTV AGD i tam sobie pomacałem. :smiley:

1lajk

jak juz chcesz dołozyc to plecam lg x power 2 . Nie przymula, rewelacyjna bateria, fajny aparat, bardzo dobrze smiga po necie, no i czujesz, ze w reku masz telefon a nie kawalek kartonu

Kwestia czasu. 1,5/2GB ramu to bardzo mało na obecne telefony.

@Ksarou NFC jest uzyteczne :slight_smile: . Np. jak chcesz placic telefonem zamiast karta :smiley:

Co do telefonów w tej kwocie Bardziej bym patrzyl na baterie czy sama budowe niz na bebechy. Bo w tej cenie i tak żadnych rewelacji nie bedzie :slight_smile:

@Ksarou Tutaj bym się zgodził, jak dla mnie też te 2GB ramu w LG X Power 2 będzie wystarczająco na bardzo krótko.

@FreeQ NFC jest użyteczne, ale nie każdy potrzebuje :stuck_out_tongue_winking_eye: to jest po prostu kwestia wygody dla niektórych ;). Możesz podpowiedzieć jak tak dodałeś nick

tak z czystej ciekawosci, w jakis sposob 2gb ramu moze nie byc wystarczajace na dłuzej?

No dobra, może i dla was jest, natomiast ja nie mam problemu z wyciągnięciem karty/ręcznym połączeniem się z bluetooth. :v

Takim , ze wiekszosc nowych gier muli na 2gb ramu…czy starym procku obecnie kupowac tel z 2 gb ramu to bezsens…co do 5 plus opinie sa dziwne i redm mi note 4 ponoc lepiej dziala

Kupiłem miesiąc temu Xiaomi Redmi note 4 (wcześnie posiadałem Xperię L przez 5 lat, ale chciałem coś nowszego). Telefon sprawuje się rewelacyjnie, bateria trzyma ok 4-5 dni lub ok 2 jeżeli gram dodatkowo (gry chodzą płynnie). Posiadam wersję 3GB RAM/32GB ROM i uważam go za absolutnie wystarczający, sprawny i szybki.
Siostra kupiła Redmi 4X (słabszą od note 4 wersję, ale mniejszą i posiadającą ekran HD zamiast Full Hd) i również jest zadowolona. Dobre kolory, kontrast, szybko działa, bateria potęga przy dzisiejszych standardach.

W obu telefonach na start wskoczył Android 7 (z czego na moim note 4 był już zainstalowany, a u siostry aktualizował się po odpaleniu). Do tego posiadają nakładkę MIUI 8 z aktualizacją do 9.2 (jeszcze tego nie robiłem, słyszałem, że bateria gorzej trzyma).

Jako wieloletni użytkownik marki Sony Ericsson, a później Sony Xperia mogę śmiało polecić te 2 modele :slight_smile:

Cena? To już róznie - ja nie chcąc ryzykować i czekać na serwis po odesłaniu gdzieś w kraj, postanowiłem zakupić w Media Expert u mnie w okolicy (koszt 730zł note 4, plus za 100zł 3 lata gwarancji, a redmi 4x kosztował 599).

ok ok juz nie piszcie fantazji , ze telefon dziala 2 dni jezeli gra sie w gry bo jest to nieralne…wytsraczy odpalic na godzine gre i nie masz pol baterii chyba , ze grasz wjakies gry po 5 min na dzien.

@DeusX1 Gwarancja i tak jest producenta wiec na dobra sprawe ME moze wysylac to do chin…a napewno nie robia tego w pl bo wiekszosc serwisow jest za granica. Jedyny sprawdzony i pewny serwis to kupienie w salonie . 14 dni przewaznie sie czeka + zapewniony zastepczy tel.

szkoda , ze wypowiadaja sie lduzie , ktorzy ostani raz mieli etelefony z 1gb ramu… bo 1 a 2/3 to przepasc.

5 PLUS > 4 note tak czy tak. Oczywiscie to zalezy czy ktos lubi duze telefony…osobiscie 5 cali jest dla mnie sporo za male .

Wypraszam sobie porównywać Ksziomi do samsungów z serii S…
Wy sobie nie zdajecie sprawy z jednej zasadniczej róznicy - WYŚWIETLACZ.
Nie ma porównania i mozecie mnie zjeść, ale moja siostra kupiła chińczyka, ja mam koreańca i fakt, osiągi (bebeszki) są porównywalne, ale wyświetlacz to kompletnie inna bajka, wziąłem jej tele do ręki i stwierdziłem jedno - wolę zapłacić więcej, ale dostać pełny, a nie tylko pół-produkt.