Telefon za około 700-800 zł

Szukam telefon za około 800 zł.

Myślałem o LG G Flex 2 po dołożeniu 200 zł w komputroniku kupię go za 1000

oraz o asus zenfone 2 laser.

Telefon do codziennego użytku, zdjęcia, gry, rozmowy, sms itd.

Co do chińskich telefonów nie mam pojęcia czy się opłaca, jak mogę je oddać na gwarancję itd. ale widziałem że xiaomi redmi note 3 jest dobry.

Proszę o pomoc :x

Podaj jakieś wymagania - ile rdzeni, jaki system, jaka przekątna ekranu? Po poprzednim wpisie widzę zainteresowania androidem, ale napisz czy tylko takie wchodzą w gre.

#dzięki za poprawkę Nvminer

Aktualnie jednym z lepszych wyborów jest Huawei P8 Lite. Dobrze wykonany. Specyfikacje jak na swoją cenę ma świetne. Osobiście go nie mam, ale kilku znajomych ma i sobie zachwala. Pozdrawiam.

Mówisz że masz 800zł sam proponujesz coś 200zł droższego, to cała 1/4 budżetu więcej, całkiem sporo. @Gajin Procesor raczej będzie jeden, chodziło pewnie o ilość rdzeni, ale rdzeń przecież rdzeniowi nie równy, więc to też taka sobie podpowiedź.

Ja polecam Honor 4X, albo LG g2 szukać, flex jest fajny bo się bawiłem, ale też problematyczny

@Ksarou O też bardzo dobra propozycja.

Ogólnie można też dobrać coś z windowsa, ale to już trzeba konkretnie chcieć telefon z tym systemem, bo używa się go zupełnie inaczej i nie każdemu przypadnie do gustu. Ja mam i w sumie polecam

Huawei P8 Lite.Telefon idealny w tym budżecie, sam posiadam już parę miesięcy i nie mogę narzekać. Jeszcze tylko czekać aż w tym lub przyszłym miesiącu zagości Android 6.0

Windows odpada mam aktualnie i przeszkadza mi mało rozbudowany sklep.

Procesor wiadomo, chciałbym wyciągnąć jak najlepszy stosunek ceny do jakości.

Myślałem o huawei p8 lite ale jakoś mi on nie przypadł do gustu.

Co sądzicie natomiast o asusie zenfone 2 laser ?

Za 829zł dostaniesz nowego HTC Desire 820 http://allegro.pl/htc-desire-820g-grey-dual-gwarancja-24m-wys24h-i6054583498.html - sam mam od około pół roku i telefon jest świetny - tylko nie wszystkim pasuje tak duża przekątna 5,5"

Tu porównanie HW i HTC: http://www.telepolis.pl/porownanie,4,7,0.html?ids=2712,2590,0,0 - może nie bije go na głowę, ale widac że w kilku aspektach jest lepszy. Obecnie ma OS 5.0.2, ale pewnie niedługo zaoferują jakiś update.

Jak dla mnie za duży niestety sam aktualnie mam mały telefon i trudno byłoby się przyzwyczaić do takiego

http://allegro.pl/xiaomi-mi4c-5-black-dual-sim-13mpix-16gb-fvat23-i6053074434.html

lub xiaomi note3

najlepszy wybor do 700-1000

telefony chinskie tak jak huawei ...

Przyklad parametrow note 3 to zywcem wyciagnieta sony m5

a takie huawei czy htc 820 w buty mozna wsadzic

nie jestem w stanie powiedzieć który tel jest lepszy, ponieważ z powyższych posiadałem jedynie Desire`a, więc jedynie o nim mogę się wypowiadać.

kolega majster widać posiadał wszystkie trzy, skoro jest w stanie powiedzieć jednoznacznie który z nich jest lepszy - w takim wypadku jego opinia będzie najbardziej miarodajna.

za około 1000zł można kupić nową xperie z3 która bije wszystkie wymienione telefony

nie jestem w stanie powiedzieć który tel jest lepszy, ponieważ z powyższych posiadałem jedynie Desire`a, więc jedynie o nim mogę się wypowiadać. 

kolega majster widać posiadał wszystkie trzy, skoro jest w stanie powiedzieć jednoznacznie który z nich jest lepszy - w takim wypadku jego opinia będzie najbardziej miarodajna.

tak trudno powiedziec o telefonach ktorej maja topowe uklady z flagowcow ...

Xiaomi MI4c posiada zaleznosc od wersji najtansza 2gb ram procesor z LG G4

xiaomi note 3 kosztuje od 750 do 950 zaleznosc tez od ilosc ramu i romu posiada np czytnik lini papilarnych metalowa obudowa i znajdziesz w nim procesor ktory jest instalowany w sony m5 ktory kosztuje 1500 zl.

wszystkie telefony posiadaja aparty pochodzenia samsunga lud od sony

Zaaraz zaraz dlaczego tak tanio poniewaz firma jest chinska , po 2 omija posrednikow typu sklepy stacjonarne ktore naliczaja swoja marze i tylko dziala na aukcjach internetwych oraz sklepach internetowych.

Wszystkie telefony sa solidnie zrobione .

Honor 4c (619 zł) albo Honor 4x (750 zł) z tych dostępnych w Polsce. (Podmarka Huaweia)

Jeśli chodzi o inne to jak najbardziej Xiaomi, najlepiej z aliexpress wyjdzie taniej.

HTC to grzejniki zaczynając od M8, Samsungi jadą na fali budżetówek (nic ciekawego), LG (serio?! Lg?! -.- ), Sony (kiepski serwis, mała dostępność, cała seria Z nie różni się od siebie prawie wgle + ajfonowy brak klapki), Asus (nie, nie nie i jeszcze raz nie, kompletnie skopane produkty na rynku mobilnym).

Z ciekawostek, mógłbyś zobaczyć Nexusa 4 albo 5 używkę.

Bardzo podoba mi się właśnie asus zenfone 2 laser, podoba mi się styl oraz wszystkie dodatki aczkolwiek wiem że procesor jest słaby : /

nie chcę telefonu sprowadzanego, raczej chciałbym go zakupić w jakimś lokalnym sklepie ( komputronik, euro rtv agd)

Xiaiomi i huawei mnie nie przekonuje, właśnie myślę nad honor'ami i nexusem jakimś.

Cena 800 zł jednak maks ( ewe te 50 zł dorzucić ) chyba że uda mi się wyciągnąć te 200zł z vat ale wątpię.

Jakieś propozycje w lokalnych sklepach ? w podobie do asusa zenfone 2 laser ? 800 zł ? nie huawei ?

Wybieram honora 4x

możecie jeszcze polecić jakieś etui fajne ? bo nie mam pojęcia co do etui.

Wybieram honora 4x

możecie jeszcze polecić jakieś etui fajne ? bo nie mam pojęcia co do etui.

twoje pieniadze twoj wybor ... i tak wszystkie telefony sa z chiny

A xiaomi nie musisz kupowac u dillerow jak mowilem sa sklepy internetowe ktore juz zmagazynowaly je w polsce wiec nie musisz czekac ilesc tam dni na telefon tylko gora 1-2

http://xiaomi.com.pl/

A jak sie upierasz na zenfona too bierz ten modeL

http://allegro.pl/asus-zenfone-2-lte-dual-sim-2ram-16-gb-fv23-pl-i6060574805.html

Ja sam od kilku już miesięcy mam Zenfone'a 2 i jest to naprawdę dobry telefon. Do niczego nie mogę się przyczepić. Aparat świetny, wszystko płynnie chodzi i nie uświadczyłem żadnych zwiech, jest kilka fajnych aplikacji od asusa i możesz sobie pograć nawet w te bardziej wymagające gry. Jedynie głośnik mógłby być głośniejszy. Według mnie był wart swojej ceny.

Tak ci powiem że śmiechem żartem można znaleźć jakiś fajny telefon na aliexpressie gdzie telefony mają wejść dopiero do nas a u nich są sprzedawane po kilka stów taniej przedpremierowo

Tak ci powiem że śmiechem żartem można znaleźć jakiś fajny telefon na aliexpressie gdzie telefony mają wejść dopiero do nas a u nich są sprzedawane po kilka stów taniej przedpremierowo

poniewaz chiny podukuja wiekszosc elektronicznych gadzetow ... i moga robic coo chca , dlatego takie xiaomi wyposazone w topowe podzespoly sa sprzedawane za pol ceny za ta ktora topowe firmy zadaja od konsumentow w cholere ...

Tam gdzie robia przykladowo sony z tej samej tasmy zjedzie xiaomi ... i zaden sony czy szajsumg cii tego nie powie ..

Nawet ludzie nie zdaja sobie sprawy ale koszt produkcji , samsunga S7 edege too 350 dolarow tak sam iphone 6s 320 dolarow ...

A firmy ci wciskaja za 3 razy tyle Lol

Oczywiscie nie liczycie ze samsunga s7 edege orginalnego kupicie tak tanio w chinah ;o , chyba ze podrobke :P

Ale za to firmy lokalne chinskie ktore bazuja na fabrykach i podzespolach od konkurentow juz tak .

Ja przed Bożym Narodzeniem kupiłem chiński telefon marki letv. Konkretnie letv 1s. Muszę przyznać że jest genialny; 3 gb ramu, octa core (2.2 Ghz ) i dobry układ graficzny przekladaja sie na mega płynną pracę i swietna obługe nawet bardzo wymagajacych gier. Do tego czytnik linii papilarnych, ekran 5'5 cala w full hd i wykonanie, które jest po prostu premium (prawie całość z metalu) Telefon śmiga aż miło. Nie mam z nim żadnych problemów a roczna gwarancja sprawia że jestem w miarę spokojny. Aparat też niczego sobie 13 mpx z tyłu i 5 mpx na froncie. Oba robią piekne zdjecia. Ogólnie polecam chińskie wynalazki bo za cenę nawet dwukrotnie niższa dostajemy tą samą specyfikację co w 'markowych' telefonach. Za całość zapłaciłem 175$ a w testach benchmarkowych mój telefon bije m. in. Huaweia p8 i inne ex flagowce.