Mam zamiar kupić telefon LG g2 mini na abonament co o nim sądzicie ?
Telefon
Złota zasada:
Nigdy, nigdy nie kupuj telefonu na abonament, korzystniej wyjdzie Ci kupić Samą kartę SIM w abonamencie i osobno w sklepie kupujesz telefon , jeśli nie masz na tyle kasy to bierzesz na raty telefon, wystarczy przeliczyć sobię ofertę jaką Ci operator da jest to bardzo prosta formuła :
np:
Abonament 69 zł z telefonem x24 miesiące = 1656 zł teraz pytasz się sprzedawcy o taką samą ofertę ale bez telefonu ile wyniesie Ciebie i sprzedawca mówi że Taka sama oferta bez telefonu 29 zł. Czyli 29 zł * 24 = 696 zł
1656-696= 960 zł <<< Tyle Ceni sobie operator Twój telefon , chodzisz na ceneo i patrzysz w jakiej cenie masz telefon i porównujesz sobie. Jeśli kupujesz na raty doliczasz 6% do wartości telefonu.
w 80% przypadków telefon od operatora jest droższy o około 50% niż w sklepie, czasem są dobre promocje i można go kupić mniej węcej w tej samej cenie.
Pamiętaj iż wystrzegaj się Orange rękami nogami i głową, jako jedyny operator zakłada simlocki na telefon , usunięcie simlocka często kończy się dodatkowymi opłatami.
@Edit
Poniżej przykład jak operatorzy rżną ludzi na kasę:
Przykład 1: Telefon z abonamentem
Przykład 2 : Sama SIM + Telefon ( nie wybrałem najtańszego a średniaka )
Różnica wyniosła : -453,76 przy wyborze nie najtańszego telefonu , jakbym poszukał dokładnie np na allegro t tam są oferty po 1200 zł za telefon. Dlatego zastanowił bym się nad kupowaniem telefonu na abonament , bo tak sponsorujesz firmę
abonament załatwiony przez wójka który ''sprawił'' że jest oplacalny , chodzi mi o model telefonu .
Co do telefonu jest to średniak , w tym przedziale cenowym ,
Zerknij tutaj: http://www.gsmmaniak.pl/383692/najlepsze-smartfony-600-zl-2015/
Dzięki
Mam zamiar kupić telefon LG g2 mini na abonament co o nim sądzicie ?