Siemka, otóż poszukuję telefonu, który będzie służył do słuchania muzyki, przeglądania internetu, oraz do aplikacji typu messenger, fb, skype. Cena w jaką celuję jest to +/- 600zł. W grę wchodzą także telefony używane. Akutalnie mam lg l5, więc chyba każdy inny będzie lepszy , ale szukam czegoś dobrego w tej cenie.
Telefon
Jeśli nie masz żadnych uprzedzeń to możesz popatrzeć Nokie Lumie- różne modele. Na windowsie wiele appek jest płatnych, więc mniej ludzi używa ----> mniej wirusów niż na Androidzie.
xperia m2
Bez urazy ale.... kazdy telefon sie do tego nadaje . To nie od telefonu zalezy a od zarzadzania nim - jak masz duzo "syfu" wgranego na start ktorego "nie idzie" usunac (da sie z rootem ale mozna przypadkiem usunac np kontakty jak sie nie zna na tym), jak telefon nie zadbany i zostawiasz na telefonie np 1mb wolnego miejsca to nie ma szans by dobrze szlo cokolwiek
.
Ja mam np zadbanego LG-Swift II, a nie narzekam, mimo ze telefon dosc stary . I jakie zaskoczenie znajomych ze moj telefon lepiej dziala niz ich za ktore dali pare (no, wiecej niz pare) stow
.
Przegladanie internetu? 99% przegladarka + oprogramowanie (np flash player na androida)
Sluchanie muzyki? 60% odtwarzacz muzyki (nie polecam domyslnego, wgranego na telefon - sa duzo lepsze i to darmowe ), reszta to zasluga porzadnych sluchawek
Apki typu gg, skype? 75% - wolne miejsce na pamieci telefonu, 25% - ilosc uruchomionych aplikacji w tym samym czasie (jak sie uzywa gg, messengera, fb, skype naraz to prawie zaden tel nie wyrobi)
Taka moja opinia, nie kazdy moze sie zgadzac
htc desire 310 ;-) polecam
podobnie jak kolega polecam lumie, telefony na windowsie chodzą jak żyletki =D nigdy więcej androida no może jak będę miał na telefon 2 koła wydać
@up - to nie widziales niektorych tzw custom romow - 200x lepsze i od androida i od windowsa, czy jablka .
Dyskusja taka sama jak : co jest lepsze - linux czy windows? Linux (android - btw ma jadra z linuxa) dla zaawansowanych uzytkownikow, windows dla zwyklych uzytkownikow, ale ciezko powiedziec co lepsze
Celuj w Galaxy s3, G2mini
Microsoft Lumia, bardzo fajny telefon. Jedyny jego minus to mała liczba aplikacji w porównaniu do Androida.
Lecz to nie jest jakiś duży problem. Wybór jest całkiem spory.
Siemka, otóż poszukuję telefonu, który będzie służył do słuchania muzyki, przeglądania internetu, oraz do aplikacji typu messenger, fb, skype. Cena w jaką celuję jest to +/- 600zł. W grę wchodzą także telefony używane. Akutalnie mam lg l5, więc chyba każdy inny będzie lepszy , ale szukam czegoś dobrego w tej cenie.