Telefony

Siemka!

W tych latach jest od groma telefonów i chciałbym się dowiedzieć czy znacie może jakiś telefon z tymi wymaganiami?

- Wielki ekran(mam zamiar czytac e-booki)

- Mocne głośniki

- WiFi

- Ładny interfejs

- Android

- Świetny aparat + kamera

- Cena do 500zł(wolałbym trochę tańsze ale jeśli trzeba)

Pozdrawiam Rafał

Motorola milestone będzie dobrym rozwiązaniem.

Z takimi wymaganiami to smartfony z najwyższej półki np. Galaxy S Note(5.3”)/SII(4.3”), jeżeli chodzi o wielki ekran, "świetny aparat + kamera", no i ew. ładny interfejs (Touchwiz 4.0). Jeszcze zostają modele z mniejszymi ekranami i podzespołami: Sony Ericsson Arc S(4,2"), Neo V(3,7"), gdzie tego drugiego można nabyć w abonamencie w T-Mobile 79.90 za 1zł lub 59.90 za 129zł, a pierwszy na okres 30 miesięcy w abonamencie 99zł za 1zł.

SII - http://www.samsung.com/pl/consumer/mobile-phone/mobile-phones/smartphone/GT-I9100LKAERA

S Note - http://www.samsung.com/pl/galaxynote/note/story.html?type=find

Arc S - http://apps.t-mobile.pl/productApp-web/user/jsp/product_details.jsp?productId=5615

Neo V - http://apps.t-mobile.pl/productApp-web/user/jsp/product_details.jsp?productId=5575

Zobaczyłem je i tak podobają mi sie(samsung galaxy) tylko popatrz na ceny przeważnie 700+

Xperia x10 myślę że spełnia twoje wymagani ;D

Jest duża różnica pomiędzy Android 1,6 a Android 2.0/2.3?

Rudi różnice są bardzo duże i to nie tylko w funkcjonalności czy wydajności, ale w kompatybilności oprogramowania(aplikacje i gry) które pisane jest zwykle pod najnowsze wersje systemu.

Osoba która ma np Androida 2.1 od dawna nie ma aktualizacji nawet podstawowych appek od Google takich jak Google Maps, YouTube, Gmail i masy innych, podobnie ma się sprawa z innymi producentami.

Na dzień dzisiejszy absolutnym minimum jest wersja 2.3, w tym momencie większość telefonów które wyszły w 2011 i 2012 zaczyna dostawać aktualizacje do całkiem nowego Androida 4 w związku z czym support dla 1.6/2.1/2.2 a w nie długiej przyszłości nawet dla 2.3 będzie zanikać.

Kupując smartfona z Androidem zwracaj uwagę na 3 elementy:

1 Procesor(koniecznie bierz z ARM7,a rynku jest masa staroci z ARM6, tych unikaj)

2 Pamięć RAM (im więcej tym lepiej, minimum do komfortowej pracy to 512Mb, miałem kiedyś telefony z 175/256/384Mb i różnica jest mocno widoczna)

3 GPU - Graphics processing unit( układ graficzny który odpowiada za obsługę grafiki 2d/3d/filmów a od wersji Android 4 również za obsługę interfejsu), absolutne minimum na dziś to układ Adreno 205 (strzeż się bo na rynku jeszcze sporo antycznego Adreno 200, taki właśnie ma stary model SE X10i)

Duży ekran mają przeważnie HTC, a od siebie polecę Galaxy Mini, ma dosyć duży ekran, Androida, WiFi, co do interfejsu, to jakby cię on nie zachwycił, to na Android Market masz aplikację GO Launcher X, zmienia ona całkowicie interfejs, rozbudowuje go o widgety, i do GO Launchera jest masa dodatków do pobrania (większość to darmówki), np. motywy, kolejne widgety... a co do reszty wymagań, to ten telefon spełnia je w co najmniej 80 %.

Co do wersji Androida, jest to ważna sprawa, a 1.6 nie ma co porównywać do 2.3. Najlepiej mieć najnowszą wersję, ale nie do końca wyprzedzać technologię, bo jeżeli ściągniemy prototyp najnowszej wersji przed jej premierą, to gry mogą nie być kompatybilne z systemem. Pamiętaj, że zawsze można aktualizować system.

Co do wypowiedzi Blugkolffa, to w pełni się zgadzam, a zwłaszcza z tym, że podczas wybierania telefonu z Androidem rzeczywiście trzeba zwracać na te rzeczy uwagę. Nie warto kupować telefonu, który ma słabego procka i mało RAMu. W Galaxy Mini masz dobry procek i dużo RAMu.

Nie sądzę, aby Samsung Galaxy Mini był dobrym wyborem. Z tego co czytałem to on nie jest super, ma ekran 3.5. Na takim ekranie źle się czyta, sam mam Motorole Defy i raz, że ma mało RAM i czasami mam chęć rzucenia nim o ścianę to ekran 3.7 mimo, iż wydaje się, że spełni wymagania. Do czytania chociażby e-booków i wygodnego przeglądania internetu najlepiej mieć ekran minimum 4.0 :) Poproś rodziców, aby dorzucili Ci z 2-3 stówki i kup jakiegoś Galaxy S albo innego w podobnej półce cenowej.

Mam SE neo v i mogę ci ją w 100% polecić, na ekranie spokojnie da się przeglądać strony internetowe, czytać książki. Ma zagwarantowaną aktualizację androida do 4.0 więc o system nie musisz się martwić, z grami jeszcze nie miałem najmniejszego problemu wszystko śmiga jak talala; ).

Siemka!

W tych latach jest od groma telefonów i chciałbym się dowiedzieć czy znacie może jakiś telefon z tymi wymaganiami?

- Wielki ekran(mam zamiar czytac e-booki)

- Mocne głośniki

- WiFi

- Ładny interfejs

- Android

- Świetny aparat + kamera

- Cena do 500zł(wolałbym trochę tańsze ale jeśli trzeba)

Pozdrawiam Rafał