Telewizor do 2500zł 4k 49-50cal

Witam zamierzam kupić telewizor gdzieś w okolicach 10-15 czerwca jaki byście polecili

ma mi służyć do PS4 oglądania filmów muzyki itp słyszałem że Samsung ma najlepsze

najlepiej jak byście podesłali linki z media Expert albo Neonet

Z góry Dzięki

Musisz mieć 49-50 cali? NA stronie media expert są promocje na dwa bardzo fajne telewizory
https://www.mediaexpert.pl/telewizory/telewizor-samsung-led-ue55mu6102,id-849016
https://www.mediaexpert.pl/telewizory/telewizor-lg-led-55uj635v,id-827658
55 cali, 4k

niby nie musi być 49-50 cali ale
myślę że tyle wystarczy w sam raz
ten telewizor by mi służył do grania na ps4 głównie-oglądania na yt netflixie słuchania muzyki oglądania na zwykłej kablówce/ nie wiem o co chodzi z android tv ale spodobał mi się / jeszcze mi się spodobał system tizen/ w samsungu oraz by miał bluetooth i ten innne podstawy rozpoznawanie głosu usb itp (wiem wiem) ale lubie mieć wszystko a jeśli to nie możliwe to trudno
to może na iinych stronach jakieś zmajdziecie to z chęcią je zobaczę

NA stronie media expert są promocje
To są niskie serie, tu nie ma żadnej promocji UE49MU6472 nie bez powodu są droższe - tego kupowałem rodzicom.

Sony KD49XE7096B - jeszcze w podobnej cenie.

UE49NU7172U - te są nowe na 2018 r.

Samsung UE55MU7002TXXH - dla porównani jeszcze, najlepszy do gier z matrycą 120Hz i HDR (tańsze 49" MU7xxx mają 60Hz) - 3700zł

Nie wiem kto Ci powiedział ze Samsung ma najlepsze, ale powiedz temu komuś żeby się jebnął czymś ciężkim w głowę. Samsung jest firma ktora od dawna stosuje praktyki planowanego postarzania produktu. W jaki sposob to wyglda ? No np w monitorach czy telewizorach wlasnie, umieszczaja tranzystory obok radiotorow, pomimo tego, ze wiedza powszechna jest to, ze tranzystor blisko źródła ciepla bardzo szybko sie zużywa, a gdy juz to nastapi to caly twoj telewizor pada. Ty przez to, ze nie znasz sie na elektronice, oddajsze go do naprawy komus kto sie zna, rznie Cie w dupsko ogromnym hajsem, a jedyne co zrobil to wymienil kilka czesci za 20zl ok.
Do tego, sam Samsung stara sie o to, aby jakość jego komponentów z ktorych buduja maszyny dla motłochu, byla jak najniższa.

Dlatego jezeli nie chcesz uzywac tego sprzetu do ogladania tego crapu zwanego Telewizja, a jedynie do fimow/gier i rozrywki, to na twoim miejscu zainwestowalbym te pieniadze w porządny monitor od porzadnej firmy typu ASUS ROG Strix XG27VQ czy drozszy troche Predator XB1 Monitor Gaming | XB271HUA.

Poniewaz za 2,5 tysiaca 4k 50 cali to nie wiem gdzie chcesz kupic, ale nie bedzie to na pewno prawdziwe 4K, a zwyczajny upscalling ktory ma gowno wspolnego z 4K, a o technologiach typu HDR to bedziesz mogl pomarzyć. Nie wiem do tego po kiego Ci taki wielki telewizor 28 cali to dla mojego oka i tak wiele gdy siedze te 2 metry od ekranu podczas grania
.

jezeli chodzi o tak duzy tv do grania to jedyny minus jest taki ze jak juz sie przyzwyczaisz to pozniej jest bardzo ciezko zagrac w cokolwiek na malym ekranie… jak przesiadam sie ze swoich 55’ na lapka 17’ to niestety nie da sie grac.

pozatym zastanow sie czy nie lepiej kupic “starszych” modeli.

4K to narazie technologia tak kulejaca ze zanim faktycznie zaczniesz jej uzywac to juz bedziesz mial nowy tv:)

polecalbym znalezc sobie lezaki magazynowe na allegro. wyjdzie znacznie taniej a oprocz braku “4K” dostaniesz dobry tv. i bardzo mozliwe ze z leszpej jakosci matryca :slight_smile:

pozdrawiam

a z tych 2 telewizorów który lepszy https://www.neonet.pl/telewizory/samsung-ue49mu6402.html
czy https://www.ceneo.pl/52790917 (a jest może taki sam tylko 49cal??)

Polecam, sam taki TV właśnie pod ps4 pro posiadam (ponad rok) i sobie chwalę.
Jedyny mankament w cienkich telewizorach, to brak jakiego kolwiek basu, więc musisz zainwestować w osobne nagłośnienie, nie mniej głośniki same w sobie są bardzo głośnie jak na tej klasy sprzęt.

Jeśli szukasz w miare konkretnych tv 4k od lg, to patrz na te z “nogą” tzn. jedną podstawką (ja pamiętam, ze jak szukałem, to właśnie te miały lepsze parametry).

Co do TV Samsunga, jestem elektrotechnikiem, jak miałem praktyki w zakładzie, to 80% TV jakie przychodziły na serwis, to były Samsungowe.
Najrzadziej przychodziły tv od Sony, nie tylko z resztą TV, ale i sprzęt rzadziej się psuł.

A co do PS4, to masz wersję PRO ?

LG 49’’ 4K 1799zł <---- Polecam.

będe kupywać albo ps pro albo xboxa x po e3 tak więc na razie szukam telewizor
ale chcę ten telewizor też mieć do oglądania filmów netflix itp oraz miał smart tv i inne nowości usb wi-fi bluetooth itp
jeszcze chciał bym dodać że tak patrzę na samsungi bo bardzo mi się spodobał system tizen

Aha, czyli nie patrzysz na telewizor względem jakości, tylko by miał tizena ?
To samo zaoferuje ci WebOS (netflix, zdjęcia, filmy, skype, fb i wiele wiele innych), a jakby ci i to nie wystarczyło, to za grosze mozesz dokupić sobie usb sticka z Androidem, jeśli byś chciał pograć w jakieś gierki.

tizen by był na + a ten co podałem telewizor
https://www.neonet.pl/telewizory/samsung-ue49mu6402.html
jest gorszy od tego co ty podałeś ? pod względem jakości i do konsoli ? ale np do oglądania to ten co ja podałem był by lepszy? szukam takiego w miarę dobrego do oglądania i grania ale też nie chcę żeby on miał stare oprogramowanie albo nie wspierane (gdzieś wyczytałem ale nie pamiętam gdzie że ludziom np aplikacje przestają działać bo producenci oprogramowania nie wspierają)

UP /\ Posiadam od 2 lat i jestem zadowolony jestem zapalonym graczem pc troche mniej xbox mimo to gierki mega wyglądają filmy na netflixie w 4k to poezja, jakość dźwięku zajebista + jakieś dobre kino domowe to już sztos wole siedzieć w chacie i oglądać niż iść do kina serio polecam.

W zasadzie, to głównie ceną (i matrycą - LG 100hz, Samsung 50hz )…
LG masz za 1800, a Samsung za 2500, co spowodowane jest min. tym jeśli się nie mylę, ze LG samo produkuje panele (matryce), a taki np. Samsung owe panele od takiego LG kupuje.
Tak czy inaczej, wybór nalezy do ciebie, albo zatrzymasz 700 w kieszeni i będziesz się cieszył konkretnym tv jak na tę kwotę, albo dopłacisz 700 za markę, a wynik będzie prawie taki sam.
Ja na twoim miejscu wolałbym te 700 przeznaczyć (dorzucić będzie trochę trzeba) na PS VR, albo odpowiednik pod xboxa.

a w którymś z tych telewizorów jest możliwość podłączenia bezprzewodowych słuchawek?

Temat można zamknąć