Temat dotyczacy przyszlosci

Witam w wtorek mam prezentacje przed klasa dotyczaca przyszlosci. Prezentacja ma trwac okolo 4 minut ale mam problem z wyborem tematu moze byc to wszystko co jest zwiazane z przyszloscia.

Prosze was o podanie pomyslow na temat wraz z pomyslami co moge omowic w danym temacie.

Przyszłość USA, przyszłość internetu , przyszłość i kolonizacja Marsa. 3 jakże obszerne i ciekawe tematy ponieważ USA powoli podupada o przewiduje się , że przestanie być potęgą w 2020. Internet już teraz jest potęga a cały czas rośnie w siłę , a NASA już opracowała program kolonizacji Marsa do 2050 roku.

przyszłość WoWa skoro już w niego grasz

Przyszłość USA, przyszłość internetu , przyszłość i kolonizacja Marsa. 3 jakże obszerne i ciekawe tematy ponieważ USA powoli podupada o przewiduje się , że przestanie być potęgą w 2020. Internet już teraz jest potęga a cały czas rośnie w siłę , a NASA już opracowała program kolonizacji Marsa do 2050 roku.

Świetnie sobie zaprzeczyłeś :) Skoro NASA chce kolonizować obce planety to mało prawdopodobne by U.S.A miało przestać być potęgą gospodarczą. Poza tym, jest to nierealne by w ciągu 7 lat ktokolwiek przegonił Stany, weź pod uwagę że Chiny zwalniają tępo, waluta się umacnia więc eksport spadnie. Tak poza tym, to chyba interesujący temat na prezentację.

Nie zaprzeczyłem. USA ma przestać być potęgą według spekulacji. Nie jest to więc potwierdzone. Poza tym czemu NASA ma nie prowadzić dalszych badań? Najważniejsze jest uzależnienie USA od ropy naftowej. Jeśli będą jej niedobory to Stany za długo nie przetrzymają. Gdzieś czytałem , że w Rzymie bez pszenicy ludzie zdołali wytrzymać dwa lata zanim zginęli. USA bez ropy wytrzymałoby 40 dni. Ale to tylko spekulacje więc nie będę z tobą dyskutował. Powiedzmy , że mamy konsensus. I tak , to bardzo ciekawy temat.

Skoro padła propozycja prezentacji na temat przyszłości USA, to czemu by nie przyszłość Polski? Można poruszyć takie tematy, jak chociażby, czy Polska zdoła dorównać gospodarczo krajom zachodu. Skoro USA, to sprawa tego, co z Rosją, czy może zagrozić światu, jakie ma aktualne zapędy itp.

No fate, no future.

Witam w wtorek mam prezentacje przed klasa dotyczaca przyszlosci. Prezentacja ma trwac okolo 4 minut ale mam problem z wyborem tematu moze byc to wszystko co jest zwiazane z przyszloscia.

Prosze was o podanie pomyslow na temat wraz z pomyslami co moge omowic w danym temacie.