Witam. W związku z moim zamiarem nagrywania filmików na dość dużą skalę chciałeś się was drodzy userzy zapytać co chcielibyście widzieć na takich filmikach. Oczywiście tematyka to League Of Legends. Najpierw do głowy wpadło mi , żeby robić niekonwencjonalne buildy i przedstawiać je w przystępnej acz zabawnej formie. Wszystko było by rozpisane jak scenariusz oraz obróbka całego filmiku była by dość bogata (Miejscowe urywki filmików, może memy, coś co pasuje do sytuacji) . Może ktoś z was siedzi trochę w takich filmikach i mógłby doradzić żółtodziobowi , ale na razie pozostawiam was z pierwszym pytaniem.
Tematyka
Twój pomysł jest całkiem dobry. Ale coś w stylu kill compilation też mógł byś robić.
Machinimy rob ;P
Tego jest dosyc malo z lola, a na pewno bedzie cieszylo sie duza popularnoscia.
Ja myslalem kiedys nad robieniem poradnikow dla slabszych graczy czyli obszerne wyjasnienie postaci + jego mozliwosci i linie na jakich gra sie nim najlepiej no i na co nalezy zwracac uwage dana postacia ogolnie zrob w pierwszym filmiku taki naprawde dobry tutek dla ludzi rozpoczynajacych rankedy czyli play2win itp buildy tez ciekawy pomysl:)
Obczaj xChinNin. Na yt oglądam tylko jego filmiki z lola. Jeszcze czasem Gimperra. Fajnie by było jak byś miał dobrą ekipę. Jak np Z kamerą wsrod noobow. Rób streamy, prezentacje postaci z pbe, wrzucaj swoje rankedy z komentarzem.
Ogółem nie chce nagrywać filmików 15 czy 20 minutowych bo to nudzi widza. Wole krótki filmiki który będzie zabawny i uczący. Jeśli chodzi o machinimy to nie za bardzo wiem jak się je nagrywa. Myślałem o filmach w stylu Siv HD jednak w związku z tym , że nagrywać je będę ze znajomym to forma musi być trochę inna.
A jak myślicie w jakim języku najlepiej?
Edit@- I nie powiem, wiąże pewne zarobki z YouTubem.
Edit2@- Co myślicie o filmiku na którym pokaże synchronizacje ultów Pantheona i TF-a? Nazwałbym to "Twistheon".
Ciekawe
Śmierdzi Siv'em i to ostro. Ale skoro polska wersja Gaillarda się przyjęła to spróbuj, czemu nie. Chociaż ja i tak preferuję oryginał.
Odwalaj jak ZKWN =D
Twisted i pantheon ? Lepiej dziala twisted i nocturne moim zdaniem. A ogolnie pomysl calkiem dobry.
Śmierdzi Siv'em i to ostro. Ale skoro polska wersja Gaillarda się przyjęła to spróbuj, czemu nie. Chociaż ja i tak preferuję oryginał.
Inspiruje się Sivem , nie ma co, jednak mam zamiar przedstawiać to trochę inaczej. Będzie zdecydowanie więcej urywków filmików i memów pasujących do sytuacji. Nie mam zamiaru robić też poradników jak on a raczej będę przedstawiał nietypowe kompozycje i buildy. Bo szczerze pomysł narodził się dlatego, że na normalach za dużo ludzi pluje się gdy gra się niekonwencjonalnie. Stąd też pomysł na np. Magic Pene Mundo lub Total Useless Ap Riven (która przedstawiana byłaby tylko w złym świetle).
Tak więc za niedługo postaram się wrzucić filmik. Zadziałam według schematu. Nagram kilka meczy na LoLRecorder potem nagram z niego najlepsze akcje jakimś programem. Posklejam to ze sobą, wymyślę monologi. Potem wszystko ładnie machnie się w Audicity i doda się jakieś efekty w Adobe After Effects. I Voila.
Nagrywaj Trollingi >>> Np: Soraka pod as . Potrzeba śmiesznych filmów !
Spokojnie, to jest w planach. Trolling to podstawa, ale taki pozytywny. I fakt mało jest naprawdę dobrych śmiesznych video o LoLu. Zazwyczaj widzę 15-30 minutowe filmiki których większość i tak nie obejrzy do końca. Ja chcę zrobić coś przy czym ludzie się wyczilują a zarazem nauczą , że nie trzeba grać według określonych zasad. BTW. Wolicie po polsku czy angielsku?
Spróbuj po Polsku, jak sie przyjmie, to mozesz zalozyc drugi kanal po Angielsku
// Zaraz 1k post napiszesz
To może co nieco o postaciach, bo dużo jest znawców, ale tak naprawdę nie ma nic dobrego. Sam mieszam bulidy, i nie raz to zabawnie wychodzi. Niekiedy jednak, to nie ma zastosowania. Zależy od drugiej strony i gracza. Łączenie ulti dobra rzecz, bo nikt tego tak naprawdę w grze nie robi. Chyba, iż ze znajomym albo już zgranym zespole.
Nie ogarniam tylko o co chodzi z tym łączeniem ultów:D Ale daj linka do filmu jak już będziesz miał. Chętnie obejrzę.
Coś takiego chyba
Projekt niestety nie wypalił. Cóż zdarza się. Przepraszam za stracony czas. Możecie zamknąć temat.