Temperatura kompa

Witam.To znowu ja, ale teraz z nowym problemem, otóz dzisiaj postanowiłem sobie sprawdzić temperature kompa, jest ona jak dla mnie wysoka :

Płyta główna: 51 C

Procesor:69 C

Rdzeń 1:68 C

Rdzeń 2:64 C

Aux:60 C

GPU Diode:59 C

Moje pytanie, miałem ostatio awarie z zasilaczem, czy może to być wina tych temperatur ?? Co zrobić, aby komputer miał mniejszą temperaturę ??

Podaj jaki masz sprzęt.Od zasilacza to nie bardzo.I kiedy sprawdzałeś zaraz po właczeniu,1h po wiecej pod obciazeniem bez.Musze wiedziec wiecej.

Powiem ci jak skończe grać w lola,a sprawdziłem jak miałem włączonom przeglądarke i launcher lola, jeszcze skype, a wiesz już co miałem z zasilaczem także :D.

Temperatury normalne. Nie masz sie o co bać.

Na pewno ?? Bo ludzie inni pisali, że baaardzo wysokie temp, porównywałem także tą temp do temp kumpla, więc się przestraszyłem...A jeszcze miałem awarie z zasilaczem.

@EDIT

Dobra patrzcie....

Sprzęt :

GeForce 9800 GT

Procek 3.06 x2 GHZ Intel E7600

4GB ram

win 7 32 bity

Zasilacza nie pamiętam, a nie chce mi się rozkręcać kompa.

.

http://c.wrzuta.pl/w...45e/temperatura

Kristal gdzie ty tu masz norme...

Bez dokladnych danych to możemy wrózyc z fusów..co do zasilacza jak mowilem pokaz go komus bo na odleglosc nie mogę stwierdzic czy jest dobrze ,tym bardziej przy fotce ze sklepu a nie twojego...

@UP jednak temperatura na screenie jeszcze większa :D.

Procesor>nowa pasta do nałozenia.

Każdy wiatraczek wyczyść z kurzu.

No nie temperatura płytki w normie tylko procek wystaje niby nie jest zle ale dobrze tez nie.Tak samo karta graficzna .Dlatego mowie o wiatraczkach.

I to poprawi temperature wszystkiego ? :o.

Ok, to jutro wiatraczki , a ile kosztuje taka pasta ??

Sprawdz temperature dyskow w biosie.

Ściągnij orthosa niech popracuje 10 min i w trakcie pracy przeslij temperatury programem occt. Dopiero wywnioskujemy czy kest w porzadku

Pasta jest w zestawie z procesorem.Kilka złotych.

@Kristal, a sprawdzenie Everestem sie starcza ??

Dodam jeszcze tyle, że sprawdzałem temperature przy przeglądarce i skype.

Jutro mam zamiar "odkurzyć" kompa i paste na procka nałożyć.

Everest nie jest najlepszy do temperatur, sprawdż occt.

Jak dla mnie to strasznie duże te temperatury jak na włączoną tylko przeglądarkę i skype, szczególnie ta grafika której temperatura powinna bazować w okolicach 30-40-50 stopni.

W takie upały jak teraz radze co tydzień dwa kontrolować poziom kurzu na grafice, bo karty od nvidii strasznie się grzeją, jedna mi poszła, a druga już zaczyna szaleć.

Moim zdaniem na intel z boxowym chłodzeniem 70c to norma. u mnie E6750 pracował przy 80c ciągle.

Wymien boxowe chłodzenie , zamontuj wiatraczek żeby to wszystko odsysał i będzie luz.

Moim zdaniem na intel z boxowym chłodzeniem 70c to norma. u mnie E6750 pracował przy 80c ciągle.

Ja mam nowego intela z boxowym chłodzeniem. Temp w spoczynku ~43c, a w obciązeniu ~53c. Proc pracuje bez OC.

Jak myślicze, czy odkręcenie obudowy i postawienie małego wiatraczka na ziemi coś da ?? xD

Troche tak.Ale minimalnie.

Ehhh, ważne że coś dobra idę dzisiaj po południu po paste, dam potem znać :D.