Temperatura procesora

Siema. Od jakiegoś czasu mam problem z temperaturą mojego procesora Amd Phentom II x4 925. Gdy gram sobie przykładowo w GW temperatura dochodzi do 95°C :o. Niedawno czyściłem cały wiatraczek z kurzu sprężonym powietrzem, więc nie w tym problem.Jeszcze 2 tygodnie temu wszystko było w porządku a teraz procesor się przegrzewa (tylko podczas grania) i często dochodzi do automatycznego wyłączenia komputera.Podczas normalnej pracy temp procesora to : 65°C.

Proszę o pomoc ;s

Pewnie z pasty na procu zrobił ci się beton, może czas na wymianę?:P

Jak teraz o tym pomyśle to masz racje. Jaką pastę kupić, żeby była dobra ?

Znalazłem taką ale nie wiem czy warta http://allegro.pl/arctic-cooling-mx-2-bardzo-dobra-pasta-8-g-aab-fv-i3786318575.html

A oprócz tego to można coś zrobić na jakiś czas ? Bo zanim mi przyjdzie kurierem ta pasta to troche minie (swieta).

Silentium PC ma całkiem spoko pastę. Mam i nie narzekam.

Lakier i ołwek (gryfel) załatwią sprawę hop siup :)

No i jak @up paste wymien ew. dwa wiatraczki zamontuj, zdejmij opancerzenie pieca :)

Obudowa zdjęta ^^ No cóż trzeba zrobić sobie przerwę od GW2 i poczekać na tę pastę.Czytałem sporo na necie i dobre opinie są o ZALMAN ZM-STG2 i chyba tą kupie.

Wielkie dzięki a temat do zamknięcia

Sam mam właśnie tego Zelmana na procku, ale z grubsza pasta to pasta, tylko naklejka inna~ O ile nie kupujesz całkowitego noname z bazaru, czy dziwnych chińskich podróbek, byle taniej - będzie dobrze.

Na prośbę autora zamykam :).

Siema. Od jakiegoś czasu mam problem z temperaturą mojego procesora Amd Phentom II x4 925. Gdy gram sobie przykładowo w GW temperatura dochodzi do 95°C :o. Niedawno czyściłem cały wiatraczek z kurzu sprężonym powietrzem, więc nie w tym problem.Jeszcze 2 tygodnie temu wszystko było w porządku a teraz procesor się przegrzewa (tylko podczas grania) i często dochodzi do automatycznego wyłączenia komputera.Podczas normalnej pracy temp procesora to : 65°C.

Proszę o pomoc ;s