Templar

Witam. Zaczynam grę od nowa ze znajomymi.

Stanąłem przed trudnym wyborem. Zawsze w tego typu grach mam dylemat co do klas.

Mój wybór padł na Templara. Wydaje się być całkiem przyjemny, przynajmniej na początku.

Mógłby się ktoś wypowiedzieć jak wygląda w późniejszych fazach gry?

Odstaje czy potrafi wykręcić konkretny DPS?

Jeśli nie, to jakie klasy polecacie w tym momencie?

W PoE zależy od buildu jaki będziesz mieć ,dps ,def itd.

Klasy w PoE różnią się tym że mają dostęp do drzewka w różnych miejscach no i wygląd + statystyki bazowe : P

Polecam zajrzeć na forum PoE i tam poszukać jakiegoś fajnego buildu dla początkującego,albo yt :)

Szczerze? Postac wybieraj glownie pod wyglad - i tak mozesz uzywac wszystkich skilli i tak, a postac cala sile ma z drzewka + gemow a nie z "klasy" :D. A co do buildu.... Ja zawsze sam kombinuje w tych sprawach bo mi to przyjemnosc sprawia, a jaka potem satysfakcja ze mam swoj jedyny i niepowtarzalny build ktory jest idealnie dopasowany do mojego stylu gry ^^. Ot np templara zawsze lubilem robic pod takiego wojownika/tanka, z aurami (roznymi) i paroma skillami warriora - dobrze prowadzony jest nie do zabicia bo mozesz sie utrzymac wrecz nieskonczonosc :D. A wlasnie, by templar mial sens trzeba go robic pod specyficznego wojownika, taki.... paladyn bez heala jakby :D. Nie da sie go zrobic czysto pod maga (tzn da sie ale marnujesz polowe potencjalu postaci), ani czysto pod wojownika (ot np sa przydatne aury czy zaklecia - np zamrazajace, bys mogl podejsc), a tak? Zamrazasz z magii, doskakujesz z sily, wywalasz jakies ciosy :D. A aury daja bonusy tobie i teamowi - czego chciec wiecej? :D

Ale jesli chcesz isc typowo w dps to moim zdaniem slaby wybor, najwiekszy dmg na chwile obecna najlatwiej (co nie znaczy ze jedynie) wykrecic u shadowa (pod crity + cc by nie uciekali) i witch (czysto w magie, masakryczny, obszarowy dmg), ewentualnie ranger (deszcz strzal, rzut bronia, zombie (do tankowania), odpowiedni luk, na drugi slot jakies miecze, plus pasywki pod zrecznosc i crity i jazda :D

Jednak taka porada odnosnie buildu - nie ma dobrego buildu TYLKO pod atak. Zawsze trzeba isc troche w obrone (zycie/tarcza/pancerz/cokolwiek) bo jest tu duzo obszarowek i latwo mozesz oberwac jakas zablakana kula ognia i tyle z twojego dps xD

Witam. Zaczynam grę od nowa ze znajomymi.

Stanąłem przed trudnym wyborem. Zawsze w tego typu grach mam dylemat co do klas.

Mój wybór padł na Templara. Wydaje się być całkiem przyjemny, przynajmniej na początku.

Mógłby się ktoś wypowiedzieć jak wygląda w późniejszych fazach gry?

Odstaje czy potrafi wykręcić konkretny DPS?

Jeśli nie, to jakie klasy polecacie w tym momencie?