Tera a granie solo

Siemanko, na wstępie chciałbym się przywitać na forum ponieważ jest to mój pierwszy post/temat, wcześniej tylko czytałem sobie niektóre tematy. :)

Ostatnio szukałem jakiejś nowej gierki do pogrania no i zaciekawiłem się Terą, jednak osobiście preferuję styl grania solo i nie wiem czy w Terze dałoby radę grać bez jakiegoś teamu/gildii?

Drugie pytanie - jeśli już zdecydowałbym się dołączyć do gildii to trudno byłoby takową znaleźć nowemu graczowi?

I jeszcze jedno - jaką klasę polecacie na grę solo (jeśli jest to tylko możliwe)?

Oraz polećcie mi przy okazji drugą klasę postaci która wymaga wysokigo skilla/refleksu aby ją ogarnąć, na pewno nie żaden caster typu odpal skilla, poczekaj na cd i odpal go znowu. Myślałem nad Archerem, co wy na to?

Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź.

"I jeszcze jedno - jaką klasę polecacie na grę solo (jeśli jest to tylko możliwe)?"

Sorc, Slayer, Lancer

"Oraz polećcie mi przy okazji drugą klasę postaci która wymaga wysokigo skilla/refleksu aby ją ogarnąć, na pewno nie żaden caster typu odpal skilla, poczekaj na cd i odpal go znowu. Myślałem nad Archerem, co wy na to?"

Archer to kupa najłatwiejsze w ogarze, tutaj Warrior wymaga skilla. Poza tym w tej grze casterzy działają inaczej... trzeba się pozycjonować, robić odpowiednie combo żeby szybciej castować aoe i takie tak mankamenty.

@LordVraad Odpowiadając na pierwsze pytanie.Dało by radę grać solo tylko,że w przypadku Tera online było by to nudne.W grze leveluje się robiąc questy i jak większość graczy zdążyła zauważy są one trochę nudne po pewnym czasie,przypomina to bardziej grind.Poza tym Tera jest nastawiona na pvp i warto jednak mieć gildię,walczyć razem na battlegroundach,są wojny gildii itd.Także moim zdaniem zanudzisz się grając solo.Tutaj mam małą sugestię jeżeli szukasz gry w której całkiem przyjemnie się gra i rozwija swoją postać w pojedynkę to polecam Neverwinter online.Ta gra ma bardziej role playowy klimat i można śmiało samemu robić questy dobrze się przy tym bawiąc.Edit.Jeśli chodzi o drugie pytanie to tak jak kolega wyżej napisał-Sorcerrer i Slayer.Te klasy się nadają do efektywnego w miarę szybkiego levelowania solo.Nie wiem jak Lancer bo nie grałem tą postacią.Odnośnie Archera mogę powiedzieć,że to jest postać dobra do pvp 1vs1,dynamiczny i mobilny łucznik,tylko trochę cierpi na expieniu ponieważ w Tera sporo mobów występuje w skupiskach a łucznik nie ma skilli AoE i trochę się męczy.

W terze da się grać solo ? Ja mysłałem, że od 25 lvl-a zaczynają się bamy i bez pomocy się nie da grać, no ale ok.

A co ze znalezieniem gildii która nie naciska na aktywność? Cenię sobie czas i czasem mam ochotę pograć w tygodniu z 30 godzin a czasem 5, trudno byłoby znaleźć gildię która caluje w dobrą zabawę a nie napieprzanie dzień i noc?

@GrucA Nie no,zrozumiałem ,że koledze chodzi o granie solo w takim ogólnym, rozumieniu.Wiadomo,że bossa nie ubijesz solo w żadnej grze mmorpg,tak samo jak nie zrobisz samemu wysoko poziomowej instancji,zresztą jakiejkolwiek instancji :D.

Tak tylko, że na wyższych poziomach masz potem praktycznie większość q na robienie bamów, więc gdzie tu sens grania solo

A co ze znalezieniem gildii która nie naciska na aktywność? Cenię sobie czas i czasem mam ochotę pograć w tygodniu z 30 godzin a czasem 5, trudno byłoby znaleźć gildię która caluje w dobrą zabawę a nie napieprzanie dzień i noc?

Bez problemu, sam taką prowadziłem na Isharze, tyle że to była INT gildia, nie wiem jak polskie, szukaj "Social Guild" :).

Tak tylko, że na wyższych poziomach masz potem praktycznie większość q na robienie bamów, więc gdzie tu sens grania solo

Na pewno nie większość, można śmiało skipować, ja robiłem to tylko for fun bo nagrody dużej z tego nie było (poza eq, czasem... blisko przed lvl capem).

Mhm, dzięki za pomoc, temat chyba do zamknięcia. :)

Siemanko, na wstępie chciałbym się przywitać na forum ponieważ jest to mój pierwszy post/temat, wcześniej tylko czytałem sobie niektóre tematy. :)

Ostatnio szukałem jakiejś nowej gierki do pogrania no i zaciekawiłem się Terą, jednak osobiście preferuję styl grania solo i nie wiem czy w Terze dałoby radę grać bez jakiegoś teamu/gildii?

Drugie pytanie - jeśli już zdecydowałbym się dołączyć do gildii to trudno byłoby takową znaleźć nowemu graczowi?

I jeszcze jedno - jaką klasę polecacie na grę solo (jeśli jest to tylko możliwe)?

Oraz polećcie mi przy okazji drugą klasę postaci która wymaga wysokigo skilla/refleksu aby ją ogarnąć, na pewno nie żaden caster typu odpal skilla, poczekaj na cd i odpal go znowu. Myślałem nad Archerem, co wy na to?

Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź.