Tera czy Aion

Witam zastanawiam sie nad zagraniem w ktoras z gier z tematu Tera bądź Aion niestety nie wiem kompletnie ktora wybrac i czym one sie różnią

Do tej pory grywalem w gry strategiczne jednak zdarzalo mi sie zagrac w gry innego kalibru z podzialem na suport itd

Od gry wymagalbym mozliwosci grania solo w dunach jak i koniecznoscii uzywania party chociaz czescieej gram solo. Moze mi ktos doradzic co powinnem wybrac i dlaczego?

Tera ma ładniejszą grafikę.

Aion ma lepsze wszystko poza grafiką.

Z żadnej z tych gier nie ugrasz solo. Chesz pograć solo to popatrz na trzecią opcję - Blade and Soul.

Stanowczo Aion, najlepsza gra według mnie :)

Zdecydowanie Aion ...gra jest genialnie zbudowana pod pvp :)

ani jedno ani drugie obie gry to dno

Pytanie wolisz pvp czy pve jeżeli wolisz dynamiczną gre non target to bierz tere z tym względem iż klasy mele powiedzmy muszą się bardziej postarać by nie oberwać od bossów. Lecz czy tak czy tak musisz grać, gra jest ułatwiona powiem że jest nastawiona na robienie dungów. Jak osoba wyżej wspomniała iż nie ugrasz solo gdyż bez tanka to większość klas pada na strzała/dwa zebranego na klate. Bez dps'ów bossa będziesz bił długo. A bez heala wiadomo jak dostaniesz luta to lipton. Nie wypowiem się na temat aiona lecz z tego co znajoma opowiadała to pvp jest dobrze zrobiony a dungi są spoko. Na moim doświadczeniu powiem tylko iż TERA jest bardziej dynamiczna od AION'a lecz nie powinnieneś skreślać żadnego z nich.

Tera ma non target, ale zero dynamiki - prawda jest taka że ładujesz kilka skilli i po 3 sekundach biegania dookoła potwora w niego walisz.

W Aionie masz combosy które jednak dają multun dynamiki + epickie pvp.

Aion ze wzgledu na pvp/pve i ogolnie gameplay - Jednak comunity w AIonie jest najbardziej toksyczne ze wszystkich mmo jakie gralem.

Według mnie, obie gry to dno, jak ktoś wcześniej napisał. Tera spoko non target, ale nuda później, Aion kiedyś dobra gra pod pve, pvp, ale teraz to typowe pvp, z tym że jak nie grałeś przez ostatnie 3 lata, to powodzenia ze zbieraniem setu pod pvp, GP i mozolne robienie tych samych rzeczy żeby zdobyć set na pvp to trochę denerwuje ;) I specjalnie nie piszę tu o setach które się dostaje praktycznie za free, bo one chyba służą tylko do tego że jak padasz, to żeby zwłoki ładnie wyglądały ;)

Według mnie, obie gry to dno, jak ktoś wcześniej napisał. Tera spoko non target, ale nuda później, Aion kiedyś dobra gra pod pve, pvp, ale teraz to typowe pvp, z tym że jak nie grałeś przez ostatnie 3 lata, to powodzenia ze zbieraniem setu pod pvp, GP i mozolne robienie tych samych rzeczy żeby zdobyć set na pvp to trochę denerwuje  I specjalnie nie piszę tu o setach które się dostaje praktycznie za free, bo one chyba służą tylko do tego że jak padasz, to żeby zwłoki ładnie wyglądały 

AIon gra pvp ...no to grales chyba w nia 2 min ;] Bo Aion obecnie PVE>PVP , pvp jest malo jedynie jak spotkasz kogos ew na siege...nie ma juz tego co bylo na katalamach ;) CO do setu za AP to fakt zdobycie odicerki graniczy teraz z cudem .

Właśnie zgadzam się z tobą, chodzi mi o to że Aion przed patchem 3.0 był spoko a całe 4.0 itp. to robi się typowe pvp, tylko siege, itp. Aczkolwiek granie pve też jeszcze sprawia przyjemność ;)

Pozdrawiam.

Aion!!! Mój numer jeden od czasu jak poznałem :D

Witam zastanawiam sie nad zagraniem w ktoras z gier z tematu Tera bądź Aion niestety nie wiem kompletnie ktora wybrac i czym one sie różnią

Do tej pory grywalem w gry strategiczne jednak zdarzalo mi sie zagrac w gry innego kalibru z podzialem na suport itd

Od gry wymagalbym mozliwosci grania solo w dunach jak i koniecznoscii uzywania party chociaz czescieej gram solo. Moze mi ktos doradzic co powinnem wybrac i dlaczego?