Tera, czy opłaca się zaczynać?

Witam. Jak wszyscy wiedzą mamy wakacje. Czas odpoczynku, relaksu i skillowaniu się w jakiejś grze. Więc wraz ze znajomym szukamy jakiegoś mmo na wieczory to pomyśleliśmy o Terze. Jednak czy opłaca się zaczynać? Jak tam z populacją? z instancjami na niskim poziomie oraz endgame.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam. :)

Jak gracie we 2 to bierzcie jeden tank a drugi healer i macie party do kazdego dunga na wiekszosci serwerow :) to taka dobra rada :)

Opłaca się zaczynać. Gra wiele osób. Zapraszam do nas do wspólnej gry na serwerze Killian PvP

TEN TEMAT

Powiem tylko tyle. Jeśli chcesz zacząć to zacznij raz, a dobrze. Drugi raz tych samych questów nie będzie Ci się chciało robić, uwierz mi. Wybierz dobrze postać którą będziesz chciał grać i exp do max lvl

W tere, ale tylko w amerykańską/tą inną w każdym bądź razie :D. Nie mam wielu argumentów czemu EU ssie, ale wiem że patche wychodzą tam szybciej, chyba tańszy item shop i to nie jest od Gameforge'a :D

W tere, ale tylko w amerykańską/tą inną w każdym bądź razie . Nie mam wielu argumentów czemu EU ssie, ale wiem że patche wychodzą tam szybciej, chyba tańszy item shop i to nie jest od Gameforge'a

i nie sprzedają expa za pieniadze:)

To prawda, że TERA NA jest lepsza od EU, ale niestety momentami ping w okolicach 120 daje się we znaki. Co innego gdyby to był target, wtedy ten ping nie robiłby różnicy.

Kolejny temat z durnym pytaniem czy się opłaca zaczynać.

Tak opłaca się dlaczego miałoby się nie opłacać.

i nie sprzedają expa za pieniadze:)

Ja bym się przyczepił do możliwości sprzedawania przedmiotów z IS innym graczom (na wszystkich wersjach gry). W końcu w praktyce wygląda to tak, że wpłacamy prawdziwe pieniądze, a w zamian dostajemy złoto w grze. Co więcej - jest to bardziej szkodliwe niż kupowanie expa. Bo grając "za darmo" 60 lvl to kwestia max 2 tygodni (jak się podejdzie casualowo), natomiast dobrego sprzętu (takiego powiedzmy na open pvp) nie zrobimy w 2 tygodnie, bardziej w 2 miesiące (tyle robiłem full strikeforce +12). Dzięki złotu 10 minut po wbiciu 60 lvl idzie mieć cały set WH na +12, a z tym już idzie latać na owpvp. Powiedz mi Guru co jest bardziej szkodliwe ? Pominięcie tępego i nudnego lvlowania polegającego na "zabij to i to tu po czym przenieś się do innej lokacji, zrób to samo - powtórz 200razy" które i tak by trwało max 2 tygodnie, czy może pominięcie szukania/tworzenia sprzętu i późniejszego jego wbijania, które trwa minimum 2 miechy. Nie mówiąc już o nabieraniu doświadczenia w świecie gry i zapoznaniu się ze skillami oraz instancjami.

A jest tam jakiś dungeon finder? i czy są jakieś Polskie gildie na Amerykańskiej terze?

Mógłby ktoś podać linka do Amerykańskiej Tery? xd

http://tera.enmasse.com/

Dziękuje bardzo.

napisz do mnie na pw to mozemy razem zaczac gre od nowa

Ja koncze pobierac tere :)

mam pytanie. czy klasa reapera mozna zaczac od 1lva?

PS. Nie wiem po co ludzie zaczynaja na EU. na NA new postac i dodatek za dodatkiem a na EU cisza. Zwlaszcza ze po nowym patchu poprawili duzo w grze i optymalizacje tez.

Jak na taki prawie non target ping 100 vs ping 30 wiecie jak sie konczy jak ktos gral w csa albo inne fpsy to powinien wiedziec jaka to roznica. Pozatym sam przyznaje racje ze NA jest lepsze ( moje zdanie ) jednak nie czerpie przyjemnosci gdy na dobrym necie ping mi skacze do ponad 100+ . Ta gra polega na naglych unikach i atakach wiec jesli masz neta jakis 1 mb lub 5 to wogole odposc wersje NA chyba ze lubisz klnac na siebie itd. To jest moje zdanie, pisze z wlasnego doswiadczenia gram na lte 150mb 5 kresek ping przewaznie mam 10-20. Dodatek ten co jest na NA teraz wyjdzie w EU za 2-3 tygodnie wiec spokojnie zdazysz wbic 60lv i sie nacieszyc nowymi rzeczami ; )

Niestety mam pobrana wersje NA, wiec nie usmiecha mi sie pobierac EU:D 30gb omg

Poprostu tak pisze po co grac w " gre " w ktorej i tak sie za duzo nie zdziala i odrazu ja usunie + bedzie ostry na nia hejt przez samego siebie bo za duzy ping. Juz widze za jakis czas ze zbugowany jest target ktoras klasa op itd a to wlasnie wsio od pingu zalezy cale pvp

mam max na NA... nie widzialem problemow.

A jaki ping masz?

Witam. Jak wszyscy wiedzą mamy wakacje. Czas odpoczynku, relaksu i skillowaniu się w jakiejś grze. Więc wraz ze znajomym szukamy jakiegoś mmo na wieczory to pomyśleliśmy o Terze. Jednak czy opłaca się zaczynać? Jak tam z populacją? z instancjami na niskim poziomie oraz endgame.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam. :)