Tera czy Rift- parę pytań

(Specjalnie pisze w inne gry MMO ponieważ gdyby powstał ten temat w subforum rifta wszyscy mowili by że rift lepszy i tak samo z tera)

Ok a co do pytań to:

1.Populacja

2.Która gra ma płynniejszą rozrywkę

3.Która bardziej P2W

4.Czas do wbicia max lvla

5.Jak wygląda end game (PVE)

Tak więc czekam na odpowiedzi. :)

1. RIFT > TERA

2. RIFT = TERA

3. RIFT = TERA

4. RIFT > TERA

5. RIFT >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> TERA

Jedyne co może przyciągać do tery to fajny system non terget i grafika :)

A tak to pod każdym innym aspektem Rift prowadzi.

Mi się natomiast w ogóle nie spodobał Rift a w Terę gram dość intensywnie. Nie grałam w Rifta wystarczająco długo, by móc się na jego temat wypowiedzieć, ale jeśli chodzi o Terę:

1. Populacja na EU wymiera i można się tylko zastanawiać, czy to przez wydawcę, czy po prostu wszyscy czekają już na Terę2. Jeśli jednak chcesz grać, to serwery pvp mają się lepiej.

3. Żadnego P2W. W IS kupujesz tylko skórki zmieniające wygląd itemów, mounty i jakieś niewielkie boosty, ale wszystkie te żeczy możesz też kupić u trade brokera za ingame'ową walutę.

4. Ja grałam solo, pierwszą postać rozwijałam około miesiąca, potem szło zdecydowanie szybciej. Innym podobno zajmowało to od 3 dni do tygodnia.

5. Engame pve jest słaby, gra się niestety szybko nudzi. Masz o wiele więcej instancji, gdzie farmisz itemki na sprzedaż, dungeony mają kilka stopni trudności a do tego masz tzw. raidy na nexusa i nexusa traverse, gdzie od 7 do chyba 20 graczy dostaje 2 razy dziennie (poza poniedziałkami, chyba, że coś się zmieniło) evento-instancje. Optymalizacja gry tutaj siada i nie wstaje.

I chyba najważniejsze - myślę, że tym, co mnie urzekło w Terze a odrzuciło w Rifcie jest klimat. O ile w Terze jest to typowa Azja, to Rift jest bardziej zachodni, zbliżony do naszego.

(Specjalnie pisze w inne gry MMO ponieważ gdyby powstał ten temat w subforum rifta wszyscy mowili by że rift lepszy i tak samo z tera)

Ok a co do pytań to:

1.Populacja

2.Która gra ma płynniejszą rozrywkę

3.Która bardziej P2W

4.Czas do wbicia max lvla

5.Jak wygląda end game (PVE)

Tak więc czekam na odpowiedzi. :)