Tera eu czy us

Witam własnie czym się różnią te wersje?Jaka jest cena abonamentu na obu serwerach?Czy przy internecie 4 mb/s bede miał duże pingi? Wiem,że mały ale niestety mieszkam dosłownia kilka km za daleko by mieć szybszy ;/ Jakie są wasze opinie?I ile trwają triale w eu i us?

EU wersja jest opóźniona w rozwoju w porównaniu do US wersji a to dla tego że EU zarządza firma GameForge nazywana przez graczy GameFail bo oni zaliczają mega faile i mają strasznie lipny support :P, sam się otym przekonałem jak mi nie potrafili pomóc ze zdjęciem bana po merge serwerach :F.

Różnice między EU a US są kolosalnie duże wymienie je w punktach:

1. US wersja:

- Trial - do 28 lvla bez liczonych dni, ograniczeniami są limit w depozycie, limit w inventory, blokada prawie wszystkich funkcji chat, funkcja LFG zablokowana, dom aukcyjny zablokowany na trialu dalej już nie pamiętam co jest dozwolone na koncie trial a co nie :P

- Chronoscrolle - one dają nie tylko przedłużenie gry ale jeśli nie masz czasu na długie spędzanie przy grze i jak kupisz ten chronoscroll za realną kasę to możesz za niego od innego gracza kupić jakiś item a gracz który ci sprzedał za chronoscrolla item ma przedłużone 30 dni grania za free :) lub możesz tak że sprzedać Chronoscrolla w domu aukcyjnym w grze.

- Większa popularność na serwerach większa od EU wersji

- Częste promocje na Amazon.com w kupieniu TERA Online US za na prawdę małe pieniądze :), ostatnio była promocja z okazji świąt i można było kupić TERE u nich za 15 zł ;D

- Ogarnięta firma En Masse która wie jak zachęcić potencjalnych klientów :)

- Nie wiem jak z lagami ale u mnie przy neozdradzie 6 Mb/s gra miała małe bardzo lagi... jedynie Warrior zaliczał 1-3 sekundowe freezy podczas atakowania tak to żadnych lagów psujących rozgrywkę nie zauważyłem :)

- Darmowy transfer postaci na inny serwer

2. EU wersja

- Brak Chronoscrolli

- Długie oczekiwanie na Updatety (dłuższe od En Masse)

- Trial 7 dniowy z podobnymi ograniczeniami co En Masse

- Mniejsza popularność na serwerach (szczególnie na początkowych poziomach tam to znaleźć jakiegoś gracza to jak szukanie igły w stogu siana :P)

- Żadkie promocje i mało zachęcająca cena do kupienia gry.

- Brak kosmetycznego item shopu

- Brak darmowego transferu postaci na inny serwer (żeby przenieść postać na inny serwer musisz się skontaktować z Supportem i odpalić im 50 Euro o ile się nie myle :P, ale ja bym nie radził przenosić w EU wersji postaci przez support bo ich support kuleje na maxa <.>

- Firma GameForge xD

No to chyba wszystkie cechy wymieniłem najważniejsze które wyróżniają EU wersje od US :)

Słuchaj a ty też miałeś problemy z sciąganiem bo mi się sciąga 100-200 kb/s ;/ Nie wiesz co z tym zrobic?

Słuchaj a ty też miałeś problemy z sciąganiem bo mi się sciąga 100-200 kb/s ;/ Nie wiesz co z tym zrobic?

Wyłącz w Tools/ Options w launcherze usługę P2P :P, bo przez to masz niski transfer pobierania :P

Witam własnie czym się różnią te wersje?Jaka jest cena abonamentu na obu serwerach?Czy przy internecie 4 mb/s bede miał duże pingi? Wiem,że mały ale niestety mieszkam dosłownia kilka km za daleko by mieć szybszy ;/ Jakie są wasze opinie?I ile trwają triale w eu i us?