Tera EU - Serwer PvE

Ostatnio po spróbowaniu sił w NO przypadły mi do gustu gry non-target i kolejną pozycją w mojej kolekcji jest Tera. Jednak nie mogę się zdecydować co do serwera. Który z serwerów PvE Tera EU będzie najlepszym wyborem? Chodzi mi ogólnie o populację jak i również o polską społeczność.

http://tera-europe.com/server-status.html tu masz server status jak widzisz najwięcej jest na Fraya, Kaidun, Hasmina, sam grałem jakiś mięsiąć temu na Fraya było bardzo duzo osób, pare gildii polskich powyżej 50 osób a nawet 100 :)

Fraya, ale PVE to nuda, ta gra to 60% pvp... grając na PVE tracisz prawie całą grę.

Nie zdziwiłbym się gdyby w przyszłości GF zmienił wszystkie serwery PVE na PVP bo przez nie jest opóźnienie z Alliance patchem.

Polecam serv PVP Zuras... Od groma Polskich gildi, co chwile na czacie widać "Rekrutacja Aktywnych graczy"

Jak PvE to polecam Fraya. Dużo rodaków, którzy dużo farmia ;)

Jedai, właśnie dostałeś nominację do Złotej Łopaty za odświeżenie wszystkich tematów w dziale Tera EU.

a to źle że w nich piszę?? skoro nie są zamknięte to się wypowiadam ;)

Fraya, ale PVE to nuda, ta gra to 60% pvp... grając na PVE tracisz prawie całą grę.Nie zdziwiłbym się gdyby w przyszłości GF zmienił wszystkie serwery PVE na PVP bo przez nie jest opóźnienie z Alliance patchem.

Głupoty piszesz!, na serwerach PvE masz prawie wszystko z PvP i PvE, z tym że nie ma tylko w serwerach PvE skilla z włączaniem PK i to wszystko czego brakuje w serwerach PvE, reszta jest jak Battlegroundy, Castle Siege będą lub są (nie wiem ;p) i GvG :).

A najludniejszym serwerem jest serwer Fraya w EU wersji.

Tylko UWAŻAJ!!! w EU wersji musisz każdy punkt regulaminu przestrzegać zgodnie z zachciankami GameFaila bo inaczej BAN permanenty dostaniesz ;p, a już dużo ludzi z całej EU dostało bany od tych nazistów :D i nie tylko dla tego że większość złamała za byle jakie błachostki ale i dla tego że GameFailowi niektóre kraje się nie podobają i dostały IP country blocka xd

Głupoty piszesz!, na serwerach PvE masz prawie wszystko z PvP i PvE, z tym że nie ma tylko w serwerach PvE skilla z włączaniem PK i to wszystko czego brakuje w serwerach PvE, reszta jest jak Battlegroundy, Castle Siege będą lub są (nie wiem ;p) i GvG .A najludniejszym serwerem jest serwer Fraya w EU wersji.Tylko UWAŻAJ!!! w EU wersji musisz każdy punkt regulaminu przestrzegać zgodnie z zachciankami GameFaila bo inaczej BAN permanenty dostaniesz ;p, a już dużo ludzi z całej EU dostało bany od tych nazistów i nie tylko dla tego że większość złamała za byle jakie błachostki ale i dla tego że GameFailowi niektóre kraje się nie podobają i dostały IP country blocka xd

Tak tylko na PvE ludzie nastawieni są na PvE i przy akcjach PvP no szybko padają, bo raz że nie wszyscy są ubrani na PvP a dwa że nie wszyscy je ogarniają.

Moje wrażenia na Frayi co do PvP były słabe wiec przeniosłem się na Balder co też było błędem, bo jak już iść na pvp serwer to lepiej iść na Killiana :P Takie moje zdanie. Tam ludzie tylko skupiają się na tym jak zabić przeciwnika i myślę ze na serverach PvE ludzie graja bardziej casual niż hardcore PvE i PvP.

Podsumowują moim zdaniem jak masz zamiar grać często to polecam serwery PvP.

Ostatnio po spróbowaniu sił w NO przypadły mi do gustu gry non-target i kolejną pozycją w mojej kolekcji jest Tera. Jednak nie mogę się zdecydować co do serwera. Który z serwerów PvE Tera EU będzie najlepszym wyborem? Chodzi mi ogólnie o populację jak i również o polską społeczność.