Tera EU - wysoki ping

Witam,

Mam pytanie jak u Was wygląda sprawa z pingiem w grze Tera ? Bo u mnie nie jest najlepiej, mam ping ~60 ms lecz co około 5 sekund ping skacze do 120 ms, potem znów wraca na ~60.

Ogólnie jest to pierwsza gra mmo w której mam, aż tak wysoki ping. Z Interentem u mnie wszystko w porządku w CS'ie mam ping ~17 ms, w lolu max. 40ms, a w grze runes of magic (też od gameforge) max. 31 ms.

Czym może być do spowodowane ?

Zwiększoną iloscią ludzi którzy zaczeli grac przed przejściem gry na f2p - czyt serwery nie wytrzymują takiego natłoku :D

ta, dokladnie, chyba sie nikt nie spodziewal takiej ilosci ludzi ;D miejmy nadzieje ze to obczają i coś zmienią, choc nie ma az tak duzych lagów , ale czasem przypierdzieli takiego lagozorda ze masakra xD

otworza nowy serw jak bedzie duzo ludzi,na forum jest tak napisane

Otworzą, może nawet i parę. Tylko, żeby potem miał kto grać...

po około 2 miesiącach wszytko się okaże jaki będzie faktycznie stan serverów ;) jaki minie ten cały hape na TERE

Witam,

Mam pytanie jak u Was wygląda sprawa z pingiem w grze Tera ? Bo u mnie nie jest najlepiej, mam ping ~60 ms lecz co około 5 sekund ping skacze do 120 ms, potem znów wraca na ~60.

Ogólnie jest to pierwsza gra mmo w której mam, aż tak wysoki ping. Z Interentem u mnie wszystko w porządku w CS'ie mam ping ~17 ms, w lolu max. 40ms, a w grze runes of magic (też od gameforge) max. 31 ms.

Czym może być do spowodowane ?