Tera i tragiczna czcionka

Czy coś zmienili w tej grze?

Zainstalowałem ta grę na nowo po paru miesiąciach i kiedyś nie miałem problemów z czcionką, teraz jest tragicznie mała ledwo widze literki próbowałem zmienić rozdzielczość w grze na 1024 i 1152 ale nic to nie daje.

Tam w opcjach masz skalowanie elementów interfejsu jak coś ale i tak w terze czcionka jak i interfejs to porażka

też mam to samo czcionka opisu intemów jest masakrycznie mala powiększenie inventory coś tam daje ale trzeba powiększyć na pół ekranu żeby był efekt -_-

Znalazłem coś takiego, ale ten sposób nie działa.

Dziwie się że ludzie w to grają może używają TV LCD 50 cali.

Poradnik:
1. Znajdz katalog z instalacją TERA (przykladowo instalacje mamy w folderze C:\TERA\) idziemy do folderu C:\ TERA\Client\S1Game\Localization\USA\.
2. Robimy kopie zapasowa pliku GFxUI.usa (jeżeli mamy schowane rozszerzenia plików to samo GFxUI) zmiemajac nazwe na jakas inna przykladowo GFxUI_backup.usa.
3. Wracamy folder wyżej w strukturze katalogów i wchodzimy do folderu INT (C:\ TERA\Client\S1Game\Localization\INT\).
4. Kopiujemy wszystkie pliki do folderu USA (C:\ TERA\Client\S1Game\Localization\USA\) (pliki: ExampleGame.int;GFxUI.int).
5. Zmieniamy nazwę pliku GFxUI (z GFxUI.int na GFxUI.usa).
6. Gotowe. Możemy cieszyć się wyrazniejszymi czcionkami w grze.

ja grałem jakis czas na tv 32 c i nie widzę różnicy w wielkości czcionki tylko że tv miał lepszy kontrast i lepiej było wszystko widoczne a ten monitor co teraz siedzę jest masakryczny -_-

PS

ten poradnik jest do niby do poprawienia widoczności czcionek w grze a nie do powiększenia ich

No do poprawienia, a nie ma żadnej różnicy nadal jest zamazana i ledwo widoczne sa literki.

jak masz zamazane to masz złą rozdzaiłke popróbuj z innymi rozdzielczościami ekranu (coś tam to daje) i powieksz sobie kontrast to lepiej będzie widać też

Czy coś zmienili w tej grze?

Zainstalowałem ta grę na nowo po paru miesiąciach i kiedyś nie miałem problemów z czcionką, teraz jest tragicznie mała ledwo widze literki próbowałem zmienić rozdzielczość w grze na 1024 i 1152 ale nic to nie daje.