Czy coś zmienili w tej grze?
Zainstalowałem ta grę na nowo po paru miesiąciach i kiedyś nie miałem problemów z czcionką, teraz jest tragicznie mała ledwo widze literki próbowałem zmienić rozdzielczość w grze na 1024 i 1152 ale nic to nie daje.
Zainstalowałem ta grę na nowo po paru miesiąciach i kiedyś nie miałem problemów z czcionką, teraz jest tragicznie mała ledwo widze literki próbowałem zmienić rozdzielczość w grze na 1024 i 1152 ale nic to nie daje.
Tam w opcjach masz skalowanie elementów interfejsu jak coś ale i tak w terze czcionka jak i interfejs to porażka
też mam to samo czcionka opisu intemów jest masakrycznie mala powiększenie inventory coś tam daje ale trzeba powiększyć na pół ekranu żeby był efekt
Znalazłem coś takiego, ale ten sposób nie działa.
Dziwie się że ludzie w to grają może używają TV LCD 50 cali.
Poradnik:
1. Znajdz katalog z instalacją TERA (przykladowo instalacje mamy w folderze C:\TERA\) idziemy do folderu C:\ TERA\Client\S1Game\Localization\USA\.
2. Robimy kopie zapasowa pliku GFxUI.usa (jeżeli mamy schowane rozszerzenia plików to samo GFxUI) zmiemajac nazwe na jakas inna przykladowo GFxUI_backup.usa.
3. Wracamy folder wyżej w strukturze katalogów i wchodzimy do folderu INT (C:\ TERA\Client\S1Game\Localization\INT\).
4. Kopiujemy wszystkie pliki do folderu USA (C:\ TERA\Client\S1Game\Localization\USA\) (pliki: ExampleGame.int;GFxUI.int).
5. Zmieniamy nazwę pliku GFxUI (z GFxUI.int na GFxUI.usa).
6. Gotowe. Możemy cieszyć się wyrazniejszymi czcionkami w grze.
ja grałem jakis czas na tv 32 c i nie widzę różnicy w wielkości czcionki tylko że tv miał lepszy kontrast i lepiej było wszystko widoczne a ten monitor co teraz siedzę jest masakryczny
PS
ten poradnik jest do niby do poprawienia widoczności czcionek w grze a nie do powiększenia ich
No do poprawienia, a nie ma żadnej różnicy nadal jest zamazana i ledwo widoczne sa literki.
jak masz zamazane to masz złą rozdzaiłke popróbuj z innymi rozdzielczościami ekranu (coś tam to daje) i powieksz sobie kontrast to lepiej będzie widać też