Witam jak wygląda sytuacja z ludnością w Tera online. I na jakim serwerze gra najwięcej polaków na chwile obecna?
Bo odnoszę wrażenie ze na killan coś mało ludzi a polaka jednego spotkałem i tez się głowi bo wrócił po roku przerwy
Witam jak wygląda sytuacja z ludnością w Tera online. I na jakim serwerze gra najwięcej polaków na chwile obecna?
Bo odnoszę wrażenie ze na killan coś mało ludzi a polaka jednego spotkałem i tez się głowi bo wrócił po roku przerwy
Nie wiem jaka jest aktualnie sytuacja na europie, ale na amerykańskiej wersji gry od enmasse nie ma raczej dużych problemów z ilością graczy. Na tej wersji gry chyba Tempest Reach jest najbardziej zaludnionym serwerem, ale jest to raczej serwer hardcore pve i większość gildi jest international. Sam aktualnie gram na Celestial Hills z którego ubyło ostatnio graczy, ale nie jest źle. Ludzie zawsze znajdą powody by narzekać. Na CH aktualnie polską gildią są Heretycy i z tego co wiem Nightforge jest gildią international w większości złożoną z polaków.
Killian to serwer EU, prawda?
Ogólnie na EU gra mało ludzi, te serwery umierają.
(Na enmasse masz wiele, wiele więcej rzeczy do zdobycia bez grindowania, za darmo, na stałe. Niższe ceny, więcej eventów, więcej perków.. Europejska Tera jest uboga i kontrolowana przez ten obrzydliwy Gameforge - każda ich gra jest zepsuta, bardzo ograniczona. Większość musisz grindować (wtedy dostaniesz to na określony czas - kiedy na enmasse z mniejszą ilością grindu na stałe), albo kupić za kolosalne ceny).
Polecam pograć na wersji enmasse, czyli amerykańskiej (;
Myślę, że na CH na pewno znajdziesz te dwie polskie gildie, które wymienił Lisek - jednak niewiele się w nich rozwiniesz moim zdaniem, byłam w obu. Ogólnie: Polacy są wszędzie, ale rozsiani. Ci co ogarniają uciekają do dobrze zbudowanych, większych gildii. Dużo naszych rodaków których znam siedzą w internationalnych gildiach, bardziej aktywnych, nie stawiających aż tak nacisk na social, ale np. na PvE i PvP, wspólne granie i poznawanie się przy nauce gry. Może to i lepiej, patrząc na to, że mają większe możliwości.
Eh jedynie kto umiera to chyba Pan/i up, widać ludzie lecą za stereotypem i jak ktoś kiedyś napisał, że "Eu umiera" tak teraz każdy pustak wypisuje to samo. Mniejsza o to, po łączeniu serwerów, które odbyło się jakiś czas temu u wersji amerykańskiej jak i tej europejskiej populacja jest jak najbardziej okej, na serwerze Killan może Ci się wydawać, że jest mało osób głównie z powodu iż jest to serwer pvp, osobiście grywam na Mystel, ale mam także postacie na pozostałych serwerach Pve, nie spotkałem się na żadnym z nich żebym nie widział ludzi, nawet w późnych godzinach. Na serwerze którym gram wszędzie jest pełno ludzi, a skład na dungeony szuka mi góra po 1-2 minutach, więc nie wydaje mi się aby coś tu umierało.
Moja opinia jest zbudowana na podstawie tego, że grałam i tu i tu, widzę różnicę - szczególnie w cenach, eventach, perkach. Europejska wersja jest słabiej zorganizowana niż NA. To żaden stereotyp.
Może szukać dość szybko, dlatego że Instance Matching zbiera ludzi ze wszystkich serwerów - to problem znaleźć 5 osób? Nie sądzę. Zależy też jaką rolą grasz i o której godzinie.
Moim zdaniem, "umiera" to bardziej w sposób taki, że NA jest o wiele lepsza od EU - niekoniecznie ze względu na to, gdzie jest więcej, a gdzie mniej ludzi - ale częstotliwość eventów i możliwości które uzyskujesz na NA są bardziej korzystne i przyjazne.
To, że gra mniej ludzi, nie oznacza, że absolutnie nikt nie gra - na EU też są ludzie, ale na enmasse jest ich troszkę więcej w moim odczuciu (i nie tylko moim, mam sporo znajomych którzy przenieśli się z EU na NA i mają podobną opinię do tej, którą przedstawiłam),
A na battlegraundach robicie za pionki bo tak wysoki ping macie ja tam gram na EU i gra dużo osób
Za pionki, tak to jest jak wypowiada się ktoś kto nie ma żadnego pojęcia o sytuacji jaka dzieje się na amerykańskim serwerze. Grałem tu i tu, a wbrew pozorom na ameryce mam mniejsze lagi niż na serwerach gameforga. Co do bg chodzę na nie codziennie i w większości przypadków utrzymuję się spokojnie w top5. Następnym razem jak będziesz chciał napisać coś mądrego to zagraj, pomyśl i dopiero w trzeciej kolejności napisz.
Witam, to jak jest w końcu z TERA w EU- jak z ludźmi, pingi, serwery, eventy? Bardziej opłaca się NA czy EU?
spoko. jest ja gram na killan
nick Tysiac
Ile średnio się czeka w kolejce na dungi?
mi tam znajduje praktycznie w minute zawsze...
A na battlegraundach robicie za pionki bo tak wysoki ping macie ja tam gram na EU i gra dużo osób
to fajnie, że healerem umiem mieć 1st miejsce, z tym jakże wysokim pingiem.
fajne lagi.
Ps. ludzie z poprzedniego teamu wyszli dość wcześnie, z tego co pamiętam mecz był 20 vs 18, bo mieli 2 afków. Sceen był zrobiony nieco po zakończeniu rozgrywki, dlatego było już mniej osób na liście.
to fajnie, że healerem umiem mieć 1st miejsce, z tym jakże wysokim pingiem. fajne lagi. Ps. ludzie z poprzedniego teamu wyszli dość wcześnie, z tego co pamiętam mecz był 20 vs 18, bo mieli 2 afków. Sceen był zrobiony nieco po zakończeniu rozgrywki, dlatego było już mniej osób na liście.
A pingu ile?
Bo pobieram TERA EU i się zastanawiam czy nie zacząć pobierać NA
Ja pingu mam 60 ~ 120
A raczej miałam, zmieniłam ofertę internetu i teraz mam czasami takie lagi, że nie gram wcale. Dlatego wszystko zależy od tego, jakiego dostawcę i usługę posiadasz.
60 ping z europy hahaha, technicznie nie możliwe.
60 ping z europy hahaha, technicznie nie możliwe.
Czasem ten licznik przy ścinkach pokazuje inne wartości - gdzieś mam screeny z 0 ms? Dlatego podaję dość spory przedział, nie wiem kiedy jest konkretnie dobrze pokazany ping.
Priest ma lock heal więc nie widzę problemu przy postaciach które wymagają mieć dobry ping masz dead.
@GrubaZadyma Znowu komentarz napisany bez większych podstaw. Postacie wymagające dobrego pingu? Postać zależy od gracza. Grałem już wszystkim, no może nie licząc lancera i w żadnej z tych postaci nie przeszkadza ping. Pewnie powiesz mi, że archer czy któraś postać tankująca wymaga niskiego pingu? Bzdura. Aktualnie tankuję trudne instancje tak, że większość ludzi jest zadowolona z tego jak radzę sobie brawlerem. Archerem też aktualnie gram szykując się do patcha i bez problemów mogę nie padać na lkhm czy schm, a battlegroundy też kończę z top statami. Nie zawsze, ale nigdy nie są to staty ujemne.
Priest ma lock heal więc nie widzę problemu przy postaciach które wymagają mieć dobry ping masz dead.
Priest jest głównym targetem dla przeciwników.
Priest ma tylko jeden i-frame, i jeden odskok (cd 15-20 sekund nawet ze starfallem +15 który ma chore cooldowny).
Priest też musi być czasem trochę bliżej przeciwników/sojuszników - niektóre użyteczne skille są bliskodystansowe, w tym heal.
Ale tak, healowanie jest łatwe! A taka ninja na pewno wymaga więcej pingu, mając 239084 odskowów, doskoków, i-frame'ów.
Polecam pogodzić się z faktem że na NA da się grać, do tego mając więcej profitów i plusów niż na Europie, albo samemu się o tym przekonać, może grając na obydwu serwerach na end-game, z normalnym internetem, a nie drewnem.