Tera - Mam zamiar zacząć tylko NA czy EU?

Wiesz, jeśli mieszka w niemczech, kto wie, może i ma 30ms Nigdzie nie napisał, że mieszka w PL, chyba, że przeoczyłem.

No to by przy okazji nie mial 150 na NA logiczne?

Masz img z Tera NA poprzez WTFAST

Jak sie niczego na NA jeszcze nie dorobiliscie. Nie sparzyliscie sie z gameforge to idzcie imo na EU. A tak to bym zostal na NA.

A kogo to obchodzi, że odinstalowałeś? Nikogo nie obchodzi tutaj twoje zdanie. (To tyle, nawiązując do twojej ostatniej odpowiedzi na mój post)Dodatkowo nie wiem dlaczego szerzysz herezję z tym pingiem w granicach 150-170... GameOver cię wynajął do naganiania graczy na EU?

Ewidentnie masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem i wyciąganiem wniosków. Pozwolę sobie na krótką chwilę zniżyć się do twojego poziomu i wytłumaczyć ci sens mojej poprzedniej wypowiedzi w przystępniejszy sposób. Zaznaczyłem, że odinstalowałem amerykańską wersję tery, aby podkreślić, że nie jestem w stanie w chwili obecnej dodać screenów z pingiem jaki osiągam na NA.

Nie głoszę żadnej herezji, mało tego - każdy dość średnio rozgarnięty gracz czytając moje posty jest w stanie dojść do wniosku, że stawiam wersję na, ponad eu tu cytat "Oprócz pingu jest to wersja lepsza pod każdym względem." Najwyraźniej i ta, dość prosta informacja, umknęła twojej uwadze (naprawdę martwię się o jakość obecnej edukacji w szkołach, skoro obecni uczniowie/absolwenci nie są w stanie interpretować informacji w nawet najprostszy sposób ).

@james

donek ewidentnie naciąga lekko fakty na korzyść wersji eu. Ping jaki faktycznie jest osiągany w obu wersjach, bez ingerencji programów trzecich typu wtfast został podany przeze mnie i Alcarina.

Ps donek mógłbyś podesłać nam screeny z twoim pingiem 30?

Podam jeden główny argument. Dbanie o grę i samych graczy,a nie o własną kieszeń ;)

Ewidentnie masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem i wyciąganiem wniosków. Pozwolę sobie na krótką chwilę zniżyć się do twojego poziomu i wytłumaczyć ci sens mojej poprzedniej wypowiedzi w przystępniejszy sposób. Zaznaczyłem, że odinstalowałem amerykańską wersję tery, aby podkreślić, że nie jestem w stanie w chwili obecnej dodać screenów z pingiem jaki osiągam na NA. Nie głoszę żadnej herezji, mało tego - każdy dość średnio rozgarnięty gracz czytając moje posty jest w stanie dojść do wniosku, że stawiam wersję na, ponad eu tu cytat "Oprócz pingu jest to wersja lepsza pod każdym względem." Najwyraźniej i ta, dość prosta informacja, umknęła twojej uwadze (naprawdę martwię się o jakość obecnej edukacji w szkołach, skoro obecni uczniowie/absolwenci nie są w stanie interpretować informacji w nawet najprostszy sposó .@jamesdonek ewidentnie naciąga lekko fakty na korzyść wersji eu. Ping jaki faktycznie jest osiągany w obu wersjach, bez ingerencji programów trzecich typu wtfast został podany przeze mnie i Alcarina.Ps donek mógłbyś podesłać nam screeny z twoim pingiem 30?

Masz ja ci podesle

d6fApmil.jpg

Podam jeden główny argument. Dbanie o grę i samych graczy,a nie o własną kieszeń

I to jest główny powód dlaczego większość ludzi szarpie na 150ms? : D Nie no musi być coś więcej ...

@james007

Skąd wiesz czy nie miałby 150ms? Czyżby w UK wynaleziono urządzenie do teleportacji ? : )

W grze pewnie wciąż 120ms~~. Płacisz za premium czy na free ?

I to jest główny powód dlaczego większość ludzi szarpie na 150ms? : D Nie no musi być coś więcej ...

W wiekszosci tak. Jak widac jest tu troche osób które woli wyzszy ping i spokojne gre. 150ms to moze od ciebie z rzeszowa na radiówce.

"Lepsza atmosfera" "dbanie o graczy" "spokojna gra" - wciąż nie widzę niczego co było by w stanie pokonać ścianę ustawioną z 100ms~~

Widzę, że zaczynamy bawić się w stalking, profil z FB na prędko usunąłem BTW. :)

Vectra może szczytem marzeń nie jest, ale napewno nie jest to radiówka. Nie zmienia to faktu, że większość graczy polskich gra z ... może to cie zdziwi, ale właśnie z Polski, a Rzeszów jak wiesz (jeśli nie wiedziałeś to już wiesz) leży w Polsce, więc "mówię jak jest". Za to twoje 105ms z WTFasta z UK, niewiele daje takiemu graczowi.

Edit. Podbijam pytanie, czy płacisz za premium WTFasta?

Różnica między Gamefail a Enmasse jest duża. Mogę napisać że ogromna.

Gamefail okłamuje graczy, oszukuje, wyzyskuje by on miał więcej, ale tak naprawdę jakby wprowadzili te same zasady co na NA to tutaj sytuacja by się zmieniła o 180 stopni. Nie potrafi naprawić prostych rzeczy związanych z clientem. A do tego ilość graczy pozostawia wiele do życzenia. Tam może na sam server killian gra nie więcej niz 1500 osób. Dodatkowo robi beznadziejne eventy, wiele razy się przekonałem jak to eventy bardziej są robione pod to by gracz kupił coś z item shopu a nie brał udział w zabawie podczas eventu. Dodatkowo rzeczy do wygrania z eventow zawsze były beznadziejne.

Na Enmasse jest sytuacja kompletnie odwrotna, a jedyny problem to tylko ping. Wiec Who Cares?

"Lepsza atmosfera" "dbanie o graczy" "spokojna gra" - wciąż nie widzę niczego co było by w stanie pokonać ścianę ustawioną z 100ms~~Widzę, że zaczynamy bawić się w stalking, profil z FB na prędko usunąłem BTW. Vectra może szczytem marzeń nie jest, ale napewno nie jest to radiówka. Nie zmienia to faktu, że większość graczy polskich gra z ... może to cie zdziwi, ale właśnie z Polski, a Rzeszów jak wiesz (jeśli nie wiedziałeś to już wiesz) leży w Polsce, więc "mówię jak jest". Za to twoje 105ms z WTFasta z UK, niewiele daje takiemu graczowi.Edit. Podbijam pytanie, czy płacisz za premium WTFasta?

Trafilem z tym rzeszowem? tak strzelilem

Hm.. za WTFAST nie palce bo nie gram w mmo na tyle. Wczoraj byla sprzeczka o ping to z ciekawosci kupilem advanced na dwa dni za 2$. Chcialem sprawdzic jaka róznica. No i różnica minimalna jak widac.

W Tere nie gram na EU ani na NA. Znaczy gram na NA ale casualowo 4fun. Na EU gralem ponad rok (MCHM i ilvl 167max) czyli kilka dobrych patchy temu.

Gamefail okłamuje graczy - mnie nie okłamał, a jestem graczem - nope

oszukuje - tutaj prosiłbym o jakiś przykład bo mnie nikt nie oszukał : D -nope

wyzyskuje by on miał więcej - sklep jest w 3 wersjach na jakich mi przyszło grać bardzo podobny, no chyba, że o coś innego chodzi więc sprecyzuj - nope

ale tak naprawdę jakby wprowadzili te same zasady co na NA to tutaj sytuacja by się zmieniła o 180 stopni - te same zasady czyli co ? MWA za 30g ? prosze cie ... - nope

Nie potrafi naprawić prostych rzeczy związanych z clientem - tzn jakich ? ja nie mam i nie miałem żadnych problemów - nope

A do tego ilość graczy pozostawia wiele do życzenia - to już kwestia gustu, jak wbijam do Highwatcha, zmieniam na Ch2 bo przeszkadza mi zbyt duża ilość graczy

Tam może na sam server killian gra nie więcej niz 1500 osób. - bez konkretnych danych ciężko stwierdzić co nie zmienia faktu, że na NA gra więcej ludzi

Dodatkowo robi beznadziejne eventy, wiele razy się przekonałem jak to eventy bardziej są robione pod to by gracz kupił coś z item shopu a nie brał udział w zabawie podczas eventu. - ostatni Easter Egg event mnie osobiście bardzo się podobał, sporo można było na nim się dorobić

Jak dla mnie, 3x nie, następny. Wszyscy wciąż powtarzają tą samą śpiewkę :)

Gamefail okłamuje graczy - mnie nie okłamał, a jestem graczem - nopeoszukuje - tutaj prosiłbym o jakiś przykład bo mnie nikt nie oszukał : D -nopewyzyskuje by on miał więcej - sklep jest w 3 wersjach na jakich mi przyszło grać bardzo podobny, no chyba, że o coś innego chodzi więc sprecyzuj - nopeale tak naprawdę jakby wprowadzili te same zasady co na NA to tutaj sytuacja by się zmieniła o 180 stopni - te same zasady czyli co ? MWA za 30g ? prosze cie ... - nopeNie potrafi naprawić prostych rzeczy związanych z clientem - tzn jakich ? ja nie mam i nie miałem żadnych problemów - nopeA do tego ilość graczy pozostawia wiele do życzenia - to już kwestia gustu, jak wbijam do Highwatcha, zmieniam na Ch2 bo przeszkadza mi zbyt duża ilość graczy Tam może na sam server killian gra nie więcej niz 1500 osób. - bez konkretnych danych ciężko stwierdzić co nie zmienia faktu, że na NA gra więcej ludziDodatkowo robi beznadziejne eventy, wiele razy się przekonałem jak to eventy bardziej są robione pod to by gracz kupił coś z item shopu a nie brał udział w zabawie podczas eventu. - ostatni Easter Egg event mnie osobiście bardzo się podobał, sporo można było na nim się dorobićJak dla mnie, 3x nie, następny. Wszyscy wciąż powtarzają tą samą śpiewkę

Skończ już. Masz bardzo krótką pamięć. Wystarczy, że GameOver rzuci jakiś ochłap i już wszelkie jego grzeszki idą w niepamięć. To by tłumaczyło dlaczego szogun i ten drugi złodziej mają takie duże poparcie w zbliżających się "wyborach".

No właśnie chyba jest całkiem odwrotnie. Piszę prawdę, a ty rozkazujesz mi skończyć, więc ocb? Zaleciało komunizmem. Każdy ma prawo do swojej opinii, a przewraca mi się w środku jak fanatycy partii NA wypisują brednie.

Jak dla mnie ochłapem jest granie na 150ms, więc punkt widzenia zależy od punktu siedzenia : )

BTW. skończyły się argumenty typowo "growe", więc zmieniamy temat na politykę?

No właśnie chyba jest całkiem odwrotnie. Piszę prawdę, a ty rozkazujesz mi skończyć, więc ocb? Zaleciało komunizmem. Każdy ma prawo do swojej opinii, a przewraca mi się w środku jak fanatycy partii NA wypisują brednie.Jak dla mnie ochłapem jest granie na 150ms, więc punkt widzenia zależy od punktu siedzenia : )BTW. skończyły się argumenty typowo "growe", więc zmieniamy temat na politykę?

Mi sie wydaje, ze cos w tym jednak musi byc, ze na NA jest taka, a nie inna populacja. Dodatkowo cos musi byc w tym, ze wielu graczy przeszlo z EU na NA.

Moze po najnowszym patchu wracaja. Pytanie na jak dlugo? Do nastepnego patcha?

Mi sie wydaje, ze cos w tym jednak musi byc, ze na NA jest taka, a nie inna populacja. Dodatkowo cos musi byc w tym, ze wielu graczy przeszlo z EU na NA.Moze po najnowszym patchu wracaja. Pytanie na jak dlugo? Do nastepnego patcha?

Psychologia tłumu :)

Jak widzisz większość osób stojących murem za NA nie jest w stanie podać nawet jednego dobrego argumentu na korzyść NA. Dlaczego tam grają? Bo "wszyscy" tam grają, tak samo jak "wszyscy" słuchają Biebera, albo "wszyscy" muszą mieć Iphone.

No właśnie chyba jest całkiem odwrotnie. Piszę prawdę, a ty rozkazujesz mi skończyć, więc ocb? Zaleciało komunizmem. Każdy ma prawo do swojej opinii, a przewraca mi się w środku jak fanatycy partii NA wypisują brednie.Jak dla mnie ochłapem jest granie na 150ms, więc punkt widzenia zależy od punktu siedzenia : )BTW. skończyły się argumenty typowo "growe", więc zmieniamy temat na politykę?

Jakby był to komunizm to kazałbym Cie rozstrzelać a nie skończyć:D

Żadna polityka, tylko pokazuję na innym przykładzie jak ludzie zapominają grzeszki GameForge po tym patchu.

Witam, zamierzam zacząc grać ze znajomymi ponownie w tere. Zastanawiamy się nad wyborem serwera. Gdzie gra najwiecej osob? Na tym zalezy nam najbardziej, zeby tera byla pelna graczy. No i ktory z serwerow jest najnowszy? zalezy nam tez na tym, zeby nie bylo samych koksow w grze, a tez sporo niskich poziomow. Myslelismy nad wyborem Ruskiego serwera, bo z tego co wyczytalem jest on od 2 miesiecy otwarty? Pozdrawiam.

EU: PVE -Arcadia | PVP -Killian

NA: PVE -Tempest Reach | PVP- Mount Tyranas

RU: Arun

Witam, zamierzam zacząc grać ze znajomymi ponownie w tere. Zastanawiamy się nad wyborem serwera. Gdzie gra najwiecej osob? Na tym zalezy nam najbardziej, zeby tera byla pelna graczy. No i ktory z serwerow jest najnowszy? zalezy nam tez na tym, zeby nie bylo samych koksow w grze, a tez sporo niskich poziomow. Myslelismy nad wyborem Ruskiego serwera, bo z tego co wyczytalem jest on od 2 miesiecy otwarty? Pozdrawiam.

Twoje zapytanie jest pełne sprzeczności. Ruski serwer to właśnie pełno koksów a 2 miesiące to bardzo dużo czasu. Najwięcej osób gra na Killian EU. Nie patrz się na datę powstania serwa bo to nie ma większego znaczenia.

Żebyś spełnił swoje wymagania to musiałbyś zacząć grę na nowym serwie w ciągu tygodnia od jego otwarcia.

można w tą tere ze steam'a grać zanim sie ściągnie całość ?

Dzieki, ze wyprowadziles mnie z bledu. Czy w takim razie na Killian EU nadal graja swiezy i dopiero zaczynajacy gracze?