Mam pytanie czy po wejściu ostatniego patchu(dodatku) nie wiem jak to określić zmieniło się coś na EU czy dalej jest lipa jeśli chodzi o f2p bo niestety na NA da się odczuć drobne lagi na pvp(jak dla mnie)
Tera - Mam zamiar zacząć tylko NA czy EU?
Temat poruszany milion razy, każdy zawodowy pvpowiec powie Ci że lagi są za duże bo to prawda.
Niedzielni gracze powiedzą że lagi są nie odczuwalne bo za mało grają żeby dostrzec różnice.
Prawda jest taka że ta różnica to tak naprawdę 70-200ms co w rzeczywistości nie jest dużo, ale potrafi zadecydować o wyniku pojedynku.
Co do eu f2p, lipa zależy co masz na myśli. Osobiście uważam że tera jest jedną z najlepszym systemem f2p, zwłaszcza jak się ma konto veterana, natomiast nie, nie zmieniło się nic. Nadal można alkahesty wyciągać w podobny sposób z item shopu, łatwiej jest z wbiciem na +15 bo teraz przy failu nie spada w dół, więc znowu. Płaczki powiedzą że jest lipa, jak ktoś chce grać i mu się podoba to spokojnie wbije sam wszystko bez item shopu i bez bólu i potu, a to chyba najważniejsze.
Na którym serverze PVE w EU gra najwięcej polaków i czy gracz PVE ma czego szukać w Terze?
Trochę odświeżę. Ściągnąłem Tere EU. Miałem problem z aktualizowaniem, ale już wszystko opanowałem. Zastanawiam się czy zrobiłem dobrze ściągając wersję od Gameforge. Czy bez konta Veteran jest bardzo ciężko? Nie wykluczam płacenia za grę, ale wpadła mi do głowy myśl czy przypadkiem na US nie było by łatwiej. Najbardziej zależy mi jednak na populacji Chciałbym trochę ludzi wokół
Po wejściu Tery na Steam wersja US ma pewnie o wiele większą populację. Prosze o odpowiedź aktywnych graczy, lub takich, którzy mogą wejść do gry. Nie ma problemu bym ściągnął wersję NA
Jak macie zamiar grać w TERE to tylko NA wersja, EU nie dość że zaniedbana przez gamefail, to jeszcze bedziesz farmil miesiacami zeby wbic chociaz jeden item na +15,a nawet jak udalo by ci sie wbic bron na +15 grajac zwyczajnie bez wydawania $$ to i tak zastanie ciebie nowy Visionmaker(najlepszy set) (z reguly jak zrobi sie np. vm 4 na +15 to potem mozna kolejny pominac 6% dmg roznicy), ping na NA nie ma znaczenia przynajmniej dla mnie jako Battleground playera i PVE. Na NA wersji mozesz za golda z marketu odkupic elite vouchera na 30 dni badz 90 dni od innych graczy. Bo jak sie gra w tere bez elite cluba to katorga tylko noobki graja bez
Ok dzięki za odpowiedź. Czytając wcześniejsze posty dochodzę do wniosku, że NA będzie lepszym rozwiązaniem
To zależy PVE da się grać na NA ale PVP nie pograsz 120pingu nie oszukujmy się to już lag w dzisiejszych czasach tym bardziej w Non-targecie.
Nie wiem po co dalej ludzie ciągną ten temat, Eu nie jest nawet opcją. Albo NA albo znajdź sobie inne MMO.
Witam:
Mam 2 pytania nie związane z tematem podobno w wtorek 8/12 wchodzi jakaś nowa klasa?. Chciałbym się dowiedzieć czy na NA/EU i jaka. Jaki serwer na NA polecacie gdzie gra najwięcej Polaków?
Witam
Szukam osób które mają zamiar zagraci w przyszły wtorek na serwerze NA ,ponieważ ma wyjść nowa postaci Brawler (napierdala pięściami ) .
Więc zapraszam na ts , którego wyśle na priv jak będzie ktosi chętny to napisze pod postem .

zapraszam na pvp us
TM serwer, wysoki online
Witam
Jak w temacie, proszę o kilka rad/opinii dotyczących pingu szczególnie na NA oraz gdzie jest bardziej sens grać od 0.