Witam, hmmm... co tu dużo mówić, nie będę pytał o populację, bo jak wiadomo właśnie miało miejsce marge server`ów, co jest głównym powodem dla którego chcę ponownie sprubować swoich sił w owej grze, dręczy mnie jednak jak to tam wygląda z IS w końcu to GameForge, czy panuje tam jakieś straszne P2W, czy można raczej grać za darmolca, bez większych przeszkód?
Tera Online EU
Po przeczytaniu "sprubować" stwierdzam, że wersja EU będzie dla Ciebie idealna ;p
Ale tak bardziej tematycznie, napiszę Ci coś, co powinno z automatu zobrazować sytuację
Tera NA: 14 wejść na dungeon w tygodniu dla darmowego gracza
Tera EU: 1 wejście na dungeon w tygodniu dla darmowego gracza
Więcej chyba pisać nie trzeba, omijaj Gameforge szerokim łukiem, na każdej ich grze się zawiedziesz.
Dziękuję za szybką odpowiedź, jeśli chodzi o błędy które rzuciły ci się w oczy, pisałem z kompa z masą wirusów przez co podkreśla on każde pisane przeze mnie słowo, przez co przestałem przykładać uwagę do owych błędów xD
Oprócz tego w wersji NA masz:
-Więcej zakładek chatu
-Częstsze eventy
-Oczywiście większa populacja
-Szybsze patche
-Dzienne nagrody za logowanie
Na EU upada. Nie polecam
Od godzinki pobieram NA, jeszcze raz dziękuję za pomoc, i jakbyście mogli mi polecić jakiś konkretny serwer na wersji NA to już by było bajecznie =3
Niestety nie wiem, gdzie gra najwięcej polaków. osobiście gram na Mount Tyrannas(PvP), ale nawet jeśli są tam polscy gracze, to nie ma żadnych aktywnych gildii. Przede wszystkim polecam serwer PvP. Każdy ma swój gust, jasna sprawa, ale uważam, że w Terze pojedynki 1v1 i otwarte PvP jest o wiele lepsze, niż battlegroundy. Nie wiem gdzie i jak długo poprzednio grałeś, ale wierz mi, że otwarte PvP to świetna sprawa, bo opóźnienie spowodowane amerykańskimi serwerami naprawdę nie jest duże, do tego na normalnej mapce w walce z kimś z pewnością nie spadną ci fps'y, co może się zdarzyć na battlegroundach. Chyba, że unikasz PvP w jakiejkolwiek postaci, wtedy zostanie ci PvE. Serwerów PvP są 3, ale jak przeszukiwałem tematy związane z gildiami, to najnowsze miały jakieś 4 miesiące. Niewykluczone, że sprawa ma się podobnie na wszystkich serwerach i Polacy po prostu siedzą w zagranicznych gildiach.
Mała poprawka. Zostanie tylko jeden server PvP, właśnie Mount Tyrannas. Pozostałe 2 serwery wraz z jednym z serwerów PvE zostaną połączone w jeden. Więc jeśli chcesz grać na serwerze PvP, to zapraszam na Mount Tyrannas. Jeśli zaś PvE, to któryś z pozostałych 3(Z czego jeden PvE jest Roleplay). Nowy serwer, który powstanie z połączenia tamtych 3 będzie posiadał open PvP, ale od 65 poziomu. Na Mount Tyrannas będzie dostępne po oddaniu questa w Velice po przejściu pierwszej mapki, czyli bez zmian, na jakimś 11 poziomie.
Witam, Ja pogrywam sobie na serwerze Ascension Valley, nick: Lenorin Ninja
Kilka dni temu połączyli 3 serwery w jeden, nazywa się Fey Forest. Możesz tam spróbować.
Witam, hmmm... co tu dużo mówić, nie będę pytał o populację, bo jak wiadomo właśnie miało miejsce marge server`ów, co jest głównym powodem dla którego chcę ponownie sprubować swoich sił w owej grze, dręczy mnie jednak jak to tam wygląda z IS w końcu to GameForge, czy panuje tam jakieś straszne P2W, czy można raczej grać za darmolca, bez większych przeszkód?