Tera online pay to win

Każde Free 2 Play jest Pay2Win

Nie? Tylko te które mają binda itemów z IS. I nie mówię tutaj o takim bindzie który jest jak użyjesz, tylko taki od razu. Przykład - SRO. Każda inna która nie ma binda lub w ogóle jeszcze ma bankiera nie jest p2w. Czas = pieniądz. Jeśli nie chcesz wydawać pieniędzy na gry f2p, wtedy musisz wydać swój czas aby dorównać przedmiotowo reszcie.

hehe w ogóle czytam i chce mi sie śmiać jak czytam tutaj nie które wypowiedzi "Malincziq" sprawdź co to znaczy Pay to Win i później pisze ze wszystkie gry Free to Play są takie...druga sprawa "james007" piszesz głupoty i co z tego ze można kupić golda, itemy itp nie rozumiesz pojęcia P2W to ci wytłumaczę polega to na tym ze za rzeczywistą kasę kupujesz przedmiot z IS który ci daje olbrzymią przewagę nad innymi graczami którzy go nie kupili a to o czym ty piszesz jest po pierwsze nie legalne za co mozesz dostać ban po drugie każdy ten przedmiot który ktoś sprzedaje na allegro jest normalnie do zdobycia w grze wiec każdy grac nawet ten który nie wyda złotówki może go zdobyć..oraz prawdziwy gracz nie będzie kupował golda i przedmiot z tej prostej przyczyny ze powoduje to tylko zepsucie całej zabawy w grze...

pay2win w moim rozumieniu to płacenie za coś co daje Ci przewage nad innymi, przewagę dzięki, której jesteś w stanie z nimi wygrać. Czyli ktoś kto wydaję kase na gre może zdobyć przedmioty, których normalny, przeciętny gracz nie jest w stanie zdobyć z braku czasu. Niektórzy wydają tyle kasy na gre, że kilku osobowe party dopiero jest w stanie wyfarmić taki sam sprzęt jak posiada ta jedna osoba.

Widzę, że grałeś w L2. Przykład z Interlude. Wyobrażasz sobię na low rate x1-x10 wyfarmić się tak żeby mieć all +10/16? Dnia Ci zabraknie. Jednak osoba płacąca jest w stanie to osiągnąć. Nie mniej jednak Ty też masz taką możliwość, jednak drogą jaką musisz przebyć jest mission impossible.

James, ale Gold czy przedmioty zakupione na allegro ułatwiają ci te grę i nie powodują, że ktoś nie będzie w stanie cię pokonać. Chodzi tutaj o przedmioty z IS, które mają 500 siły, a najsilniejsze do zdobycia w grze mają np 200 siły. To daje realna przewagę nad graczami i żadna inwestycja czasu nie pomoże. Rozumiem co chcesz powiedzieć, ale to że każdy inną ilość czasu poświęca na gre to już inna sprawa. Wiadomo, że nołlajf osiąga w grze więcej od niedzielnego gracza :) Tu chodzi o przypadek, w którym gracz poprzez inwestycje realnej kasiory odnosi przewagę, której nie dogonisz bez zrobienia tego samego, czly płacisz na zwycięstwo dosłownie.

No akurat czegoś takiego tutaj nie ma i miejmy nadzieję, że nie będzie.

offtop. Posiadam Tera Sh1t Cluba. Czekałem w kolejce 40min. Wszedłem na instancje dostałem DC po 10minutach i Aktualnie mam już 15min oczekiwania i to jeszcze nie koniec. Może przed pracą się wyrobie...

No na razie jest masakra na serwerach przez te kolejki :/

chyba z czegoś utrzymywać TERA się musi nie?

P.S. Te boxy nie oznaczają pay2win ...

też wypadaja wam boxy które trzeba otwierać kluczem za realną kase?

Z nich dostajemy boosty, itemy itp.

Niestety pay 2 win się zaczyna dosyć szybko.