Tera online pay to win

też wypadaja wam boxy które trzeba otwierać kluczem za realną kase?

Z nich dostajemy boosty, itemy itp.

Niestety pay 2 win się zaczyna dosyć szybko.

Radze się dowiedzieć czym jest p2w a pozniej krytykować.

Pay to win, czyli co? Dostaje się tam coś, co faktycznie daje przewagę płacącego nad niepłacącym w namacalny sposób (np. na pvp na równych poziomach i w podobnym sprzęcie)?

Marna prowokacja i równie suaby troll.

BTW. 309 postow na forum, z czego polowa to pewnie placz "a ja tego nie mam to sobie napisze, niech zobacza kto jest mastah trollem"

warn_ico.png
OT. - Dzz'

Założyciel tematu jest najzwyczajniejszym w świecie kretynem i dzieckiem, rodzice nie chcieli dać pieniążków na itemek w cash shop'ie więc chłopiec przyszedł się wyżalić na forum, gratulacje :) Z tych skrzynek nie wypada nic co zmieniałoby w jakiś sposób rozgrywkę lub balans między osobami, które je otwierają lub nie, ich zawartość zaledwie ułatwia w nieznacznym granie pod względem PvE, co nie powinno nikomu przeszkadzać gdyż i tak obie takie osoby dojdą do tego samego tylko w innym czasie, Cash Shop w TERA Online o dziwo jest bardzo dobrze zrobiony (póki co) i nie ma w nim nic, bez czego nie mógłbym spokojnie grać, pozdrawiam :)

warn_ico.png
Obraza innego usera. - Dzz'

Witam aktualnie jest event w którym bije się moby z jajkami jest szansa ze wypadnie z paczki która można wydropić klucz do skrzynki jeśli znajdziecie takiego moba.Klucze również można kupić w ah.

Już mnie hejtować. Już.

Tylko sami nawet nie wiecie co dokładnie z tych boxów wypada. Bo nie macie kluczy. A może boost do dmg czy atk speed gdzie na serverach pvp z open pvp to jest przydatne.

Jakiekolwiek busty to jest pay2win bo wpływają na statystyki. A jakby nie wypadało z skrzynek coś dobrego to nikt by nie kupił kluczy do nich. Logika dzieci logika.

Wydaje mi się że określenie pay2win polega na tym że takich graczy w żaden sposób się nie da dogonić z normalnego konta ale tu nie jest tak do końca. Wbij może jakiś konkretny lvl poczytaj o grze pograj to twoje wypowiedzi będa bardziej wyważone i poparte argumentami.

@peelen, tylko że w opisie tych skrzynek jest napisane, że są to boosty do expa i jakieś tam duperelki typu barwniki na armorki, najpierw dokładnie przeczytaj, a potem płacz, że P2W.

Uważam że jeśli gra pozostanie w takim f2p w jakim aktualnie jest to odnieśie duży sukces i napewno przytrzyma graczy na dłuzej. Wiele osób się napewno z tym zgodzi.

klucze już możesz sobie kopic w grze na AH wiec nie stękaj ze nie da się osobie która gra f2p zobaczyć co daje taka skrzynka...wiec polecam jednak zapoznając się z definicja p2w bo ty jej nie znasz i nie bierz ze próba wytłumaczenia ci tego jest hejtem...nie to jest tak samo jak się tłumaczy dziecku ze przez ulice przechodzi się na zielonym świetle i na pasach...

Mi do tej pory z tej skrzynki wypadły tylko poty na mane i hp :] otworzyłem 4 kluczami z eventa.

Mi również tylko poty. Otworzyłem ponad 10 i same poty. Więc wydaje mi się, że dropią z tego tylko poty ;>

Nie no słuchajcie "peelen" wie lepiej xD, jest na tyle ogarnietym graczem w Tere i gra w nią dłużej niż my i tylko jemu nie chcą wypadać boosty do dmg czy atk speeda xD. Masakra xD

Ogólnie mi sie wydaje że kolega noobi i wszyscy go biją, dla tego mysli że wszyscy kupują w IS i mają w "ch*j" epickie itemy ;)

temat w ktorym mamy cala kwintesencje poziomu tego forum :P

warn_ico.png
Proszę nie robić Offtopu. - crracked

Kolejne dziecko, które padło na pvp i zaczyna płakać.. ech

warn_ico.png
OT i obraza. - Dzz

Każda gra mmorpg jest p2w. Tylko niektóre niedorozwoje tego nie zauważają. Wystarczy wejść na allegro, ebay i inne strony i można kupić wszystko do danej gry. Tutaj jedynie jeśli będzie można kupić coś w item shopie to zarobi na tym gameforge, a nie jakiś przypadkowy "koleś". Znam wielu ludzi co kupowali golda, itemy, power lvling i ciągle byłi w d*p..

Najpierw piszesz, że każda gra mmorpg jest pay to win, bo można kupować golda, a potem piszesz, że znasz ludzi co kupowali i nic im to nie dawało. Gdzie tu logika?

A w tych boxach żadnych konkretów. Tera ma najlepszy system f2p jaki widziałem. Kilka osób tutaj p2w nie widziało.

Chodzi o to, że każda gra jest pay2win. Jednak nawet Ci, którzy wydają pieniądze nie są nie wiadomo jak do przodu przed normalnymi graczami. Nie mniej jednak w każdej grze to płaci ten ma więcej.

Co do systemu f2p w Tera to w 100% się zgadzam, że jest okej. Wiadomo jednak, że na pewno coś się w nim zmieni. Tylko czy odczuje to przeciętny gracz? Np. taki, który gra 3h dziennie po pracy ?

Nie sądze.

Każde Free 2 Play jest Pay2Win ;)