Tera - Porady dla poczatkujacego

Witam ;)

Właśnie kończę pobierać Tere i może macie dla mnie jakieś rady na początek ? Serwer ? Build ? Co robić a czego nie robić ?

Będę wdzięczny ;)

Serwer, Killan ;)

Jako klasę postaci polecam Berserkera. Bardzo duży DPS i dosyć wytrzymały. Idealna klasa dla początkującego, uważana przez wielu za najbardziej OP :D

najpierw pobierz gre i nie napalaj sie bo w 99% przypadkach sciagniecie przez lauchera jest niemozliwe:))

najpierw pobierz gre i nie napalaj sie bo w 99% przypadkach sciagniecie przez lauchera jest niemozliwe:))

To że garstka wyjątków miała jakieś problemy, to nie znaczy że 99% ludzi którzy pobierają grę ma z tym problem ;)

Ze swojej strony polecam Warriora, choć najłatwiejszą postacią nie jest, bardzo fajnie się nim gra.

Tak jak wyzej serwer pvp Killian. Najwieksza populacja. Co do klasy to polece lancera. Dobra do party jak i do gry solo. Duzo hp, duzo defa, sredni dps. Zawsze znajdzie pt na instancje.

A jak to jest z rasami ? Jak chce dołączyć do gildi jakiejś to muszę być takiej rasy jak oni ? (Cos w stylu WoW Horda/Ally) ? I

Rasa nie ma znaczenia jeśli chodzi o gildie :-)

Ps. Jeśli chodzi o klasę to zależy jaką rolę chcesz pełnić w grze :-) mi spodobała się gra Priestem i nadal nią gram, ale kto co lubi. Jeśli lubisz wspomagać i leczyć to priest lub mystic, tankowac to Lancer i warrior (choć tym trzeba mieć wprawę, lub robić tez za dps) lub standardowy dps, czyli reszta :-)

A można wiedzieć, czy jest jakaś szczególna różnica między serwerami PvP a PvE ?

Jest i to całkiem spora ;) Na serwerach PvP, gdy wbijesz poziom 11 dostajesz skilla, który pozwala ci na atakowanie innych graczy, ale mogą wtedy również cię atakować. Ogólnie jest tak samo fajnie, jak irytujące. Na serwerach PvE, to już nie występuje.

Czyli, jak rozumiem każdy może ciebie zaatakować na serwerze PvP (po lvl 11) i nie ma na to żadnego wpływu , czy mogę to "wyłączyć" ?

Nie masz na to wpływu. Wyjątkiem są safe-zony (w których nie możesz być zaatakowany ani atakować) takie jak miasta czy obozy, w których bierzemy questy. Nie irytuj się tylko kiedy będąc na 15 lvlu będą Cię zabijać znudzeni 65 lvl :] często wystarczy zmienić wtedy channel z 1 na np. 8. Powinno być wtedy ok.

Nie chce tworzyć niepotrzebnie nowego tematu, więc zapytam w tym. Czy Mystic jest chętnie brany do party i prosiłbym o ogólny opis tej postaci, a takzę informacje jak sprawuje się na pvp. Z góry dzięki.

Lancer, Priest, Mistic - podstawowe klasy brane do pt. Must have !

Lancer, Priest, Mistic - podstawowe klasy brane do pt. Must have !

To dobrze bo właśnie stworzyłem Mystica. Ale chciałbym się dowiedzieć jak wygląda PvP tej klasy.

BTW. Jestem już częścią gildii :)

Gratuluje wyboru. Mistic jest klasa praktycznie nie do ubicia o ile sie ogarnia. Nie dosc ze leczy to na dodatek ma summony. Jeden na jeden dosc dobra, zas w masowkach jedynie jako heal support.

Gratuluje wyboru. Mistic jest klasa praktycznie nie do ubicia o ile sie ogarnia. Nie dosc ze leczy to na dodatek ma summony. Jeden na jeden dosc dobra, zas w masowkach jedynie jako heal support.

To super... :D

Witam ;)

Właśnie kończę pobierać Tere i może macie dla mnie jakieś rady na początek ? Serwer ? Build ? Co robić a czego nie robić ?

Będę wdzięczny ;)