TERA PvE End-game

Witam. Mam kilka pytań co do end-game'u w TERA'ze:

1. Jaka jest ilość instancji i rajdów end-game?

2. Jaki jest ich poziom trudności w skali od 1 do 6 (dla porównania: WoW, Kil'Jaeden na TBC ma czyste 6)?

3. Jaki jest średni czas wykonania od początku od końca?

4. Czy nowe instancje/rajdy są dodawane często?

Odświeżam:

Refresher_Orb_icon.png

Zależy. Jest ich kilka, te, które warto robić:

3man, 5man, 10man WHHM, 5man MCHM = 4 (to są te, które ja robiłem)

2. Jaki jest ich poziom trudności w skali od 1 do 6 (dla porównania: WoW, Kil'Jaeden na TBC ma czyste 6)?

Nie grałem w WOW'a na tyle by porównać. Wszystkie instancje robisz z palcem w d*p. Za wyjątkiem MCHM, który zrobisz w 30min ale zanim zrobisz go w 30min to musisz dobrze się ubrać i "połajpić" z dobry miesiąc.

O ile znajdziesz static party bo tak z randomami to nie zrobisz.

MCHM - nie zrobisz w ogóle, znudzi Ci się gra prędzej, WHHM - godzinke, 3man/5man - kilka minut

W miare tak, problem w tym, że są bardziej casualowe dlatego odszedłem z gry

Jeśli teraz zaczynasz grać i szukasz czegoś na okres zimowy ew. do premiery wildstar to polecam. Masz tam gry na dobre pół roku. Ja grałem od premiery i przestałem kilka tyg z racji ułatwiania rozgrywki.

Koledzy ze szkoły mnie namówili, jednak zawsze chcę sprawdzić jak wygląda end-game, nim się wkręcę.

Szkoda. Liczyłem chociaż na poziom trudności z EQ2 (gdzie jeden boss zajmuje po 40 minut doświadczonym party), a tu lipa. No nic, dziękuję za odpowiedź.

Nie ilość czasu wymaganego na zabicie bosa jest wyznacznikiem trudności. Wymieniany wcześniej MCHM jest bardzo dobrym 5 osobowym raidem. Zgranie 5 osób musi być na najwyższym poziomie. Jeden strzał = smierć. Szybkość gameplayu. Miodzio.

szczerze powiem to trudność bossów w TERA online to skala 3/10 jest mierna bardzo mierna. Jedynymi instancjami gdzie można doznać trudności to MCHM i jeszcze inna ale nie pamiętam nazwy ogólnie end-game w TERA jest słabiutki i to bardzo. Might Tay widzępod avatarem że grałeś w Lineage 2 tam to dopiero była zabawa przy bossach i bez ogarniętego const pt ciężko było zrobić jakiegokolwiek. Może zastanów się z kolegami czy nie wrócić do starego ale za te genialnego Lineage 2 co ty na to.

Fuji, ja mogę grać w naprawdę każdą grę, musi tylko mieć ciekawy, nawet nie dobry i trudny, end-game i długi leveling. Oni chcieli grać w coś nowego, proponowałem oczywiście L2, ale mnie wyśmiali. Poza tym, gram na officialu w Linucha, ale to już tylko na smoki i siege, bo main ma 99/97/80/80, box 95/80/73 i po prostu nie chce mi się lewelować kolejnego boxa.

Idzcie grać w Tere na prawde warto. Na około jest dużo hejtu od ludzi, którzy dobili 20lvle. Grałem w Tere od premiery i dobrze się bawiłem. Co do L2 to grałem od C3 do Core Innova off.

Grałem w Tere od lutego i jakoś do ostatniego patcha PVE było dość trudne (oczywiście chodzi o MCHM czy K20). Teraz wszystko jest proste, ponieważ dodali nowe sety, które robią over-killa całego contentu, a zdobycie ich jest bardzo proste.

A co do MCHM, to sam dung jest bardzo fajny. Mam ponad 40 killi Manayi i za każdym razem jest fajnie. Cały team musi być czujny, bo jak ktoś zaśpi to wipe. Chociaż z obecnym gearem robimy dunga w 3 osoby ...

Bosy trwają krótko i jest łatwo ? Widzę że nikt na kelsaiku nie był albo manayi. Te instancje są cholernie trudne bez ogarniętego teamu i dobrego eq gówno zrobicie. Te instancje robi się nawet do godziny.

Manaye na hardmode robisz teraz w 25minut. Kelsaików już nikt nie robi ale 20sto osobowy trwał max pół godziny.

Kiedyś tak było, że mchm robiło się długo i było trudno. Teraz tak nie jest. Dlatego teraz już nie gram ;)

W Terze niestety brakuje fajnego contentu PVE, czyli trudnych rajdów 10/20man i 5manów. Niestety nowy patch zabił nieco grę bo wszystko tam jest mega proste i tak jak pisałem wyżej, daje gear, który jest zbyt mocny na stare dungi, przez co ich poziom trudności spadł okrutnie (DPS race jest teraz banalny). Niby na koniec roku przewidują nowy patch i dodanie dungów 3/5/7/10-osobowych, ale zobaczymy co z tego będzię.

Co nie znaczy, że nie gra się przyjemnie. Grałem w wiele gier MMO i muszę przyznać, że akurat Tera ma jeden z najprzyjemniejszych systemów walki, przez co ciężko się przesiąść na inne gry.

Witam. Mam kilka pytań co do end-game'u w TERA'ze: