Tera PVP postać

Witam!
Kiedyś na grałem w Tere na samym początku kiedy wychodziła i ostatnio na PS4, lecz z racji tego, że PS4 już nie mam, to postanowiłem wrócić na PC. Zauważyłem, że do gry doszło sporo nowych klas i stąd moje pytanie. Która klasa w tej chwili zamiata na PVP? Wiem, wiem to zależy od gry, ilości czasu jaki w niej spędzimy, setu itp itd. Nie ukrywam, że lubię trudne postaci i dużo męczyć w danym temacie. Dlatego chodzi mi o klasę, w którą bardzo dużo zainwestuje czasu i postaram się zdobyć top itemki i wtedy na pewno widać przewagę danych klas nad innymi. Jeżeli naprawdę coś takiego nie występuje w Terze, to w takim razie, która z tych trzech klas lepiej się sprawuje w PVP i która jest przyjemna do PVE, a są nimi: Gunner, Ninja oraz Valkiria. Czy PVP w ich wykonaniu (uwzględniając bardzo rozbudowaną postać) jest bardzo dobre lub miażdzące? Czy raczej starsze klasy? Jeżeli są inne klasy choćby brawler czy reaper, które wypadają na tym tle lepiej i widać to gołym okiem, to i tak proszę o krótki opis radzenia sobie w walkach graczy tych trzech klas. Z góry dziękuję i pozdrawiam! :blush: