TERA-spekulacje i wyjaśnienia

Najświeższe informacje o zmianach w TERA online

Wasz Zespół Frogstera.

Witajcie wszyscy fani Tery,

Przez ostatni weekend pojawiło się wiele pytań oraz dyskusji na wszystkich forach poświęconych Terze dotyczących ostatnich zmian w grze. Obecnie jesteśmy wreszcie w stanie rzucić na to trochę światła.

Chcielibyśmy was poinformować, ze usłyszeliśmy waszą wiadomość głośno i wyraźnie.

Szczerze was prosimy byście zrozumieli, że podchodzimy do tych spraw bardzo poważnie.

Jak pewnie wszyscy zauważyliscie, suwak odpowiedzialny za efekt krwi został usunięty z klienta OBT. Przede wszystkim chcielibyśmy przeprosić, że nie ogłosiliśmy tej zmiany tak jak powinniśmy. Rozumiemy, jak ważne jest nie ukrywanie niczego przed naszą społecznością.

Tworzenie i wydanie gry wymaga kooperacji wielu zespołów, więc by dać wam obszerną i dokładną odpowiedź niektóre sprawy muszą zostać najpierw przedyskutowane i przemyślane pomiędzy różnymi działami. Ta konkretna sprawa przeszła tę samą procedurę, powodując, że czas oczekiwania na odpowiedź był dłuższy niż oczekiwaliście.

Po obszernych rozważaniach zarówno wewnętrznie jak i z naszym deweloperem zdecydowaliśmy, że suwak odpowiedzialny za krew powróci do oryginalnego stanu trzech podziałek, a krew dalej będzie rozpryskiwać się po ziemi w trakcie walki. Ta zmiana wejdzie w życie krótko po premierze gry, planowana jest na połowę Maja i wprowadzona zostanie poprzez patch. I by wszystko było jasne, nie poświęcimy grywalności gry, a żaden z obszarów w grze nie był i nie będzie podlegał modyfikacjom związanymi z tą zmianą.

Europejska wersja gry i tak będzie musiała zostać delikatnie zmieniona względem Amerykańskiej jak i Koreańskiej wersji: jedynym zagrożeniem dla naszej klasyfikacji PEGI 12+ były rozpryski krwi na ekrani, występujące podczas walki z pewnymi potworami. Ten efekt został odrobinę zmieniony w Europejskiej wersji.

Następną sprawą, na temat której czytaliśmy dużo komentarzy w ten weekend była sprawa rzekomych modyfikacji niektórych fizycznych atrybutów i części zbroi. Chcielibyśmy dać wam wgląd w ten temat.

Rasa Elin była najczęsciej wytykana. Tak, wygląd Elin został zmieniony zarówno w wersji Amerykańskiej jak i Europejskiej. Nie by zastosować się do wymogów żadnej z oficjalnych komisji, ale ponieważ szczególnie te postacie mogły przyciągnąć do gry populację niepożądanych użytkowników, a to, by chronić młodszych graczy przed nimi leży w zakresie naszej odpowiedzialności. Wszyscy partnerzy zaangażowani w ten projekt zdecydowali, by skontaktować się z Bluehole Studios w celu rozwiązania problemu, więc stworzyli oni nowe tekstury i projekty ubrań Elin. Jesteśmy pewni, że wszyscy się zgodzą, iż wysiłek włożony w ochronę dzieci był odpowiednią decyzją. Wszyscy we Frogsterze się z tym zgodziliśmy.

Niektórzy z was pytali również o zmniejszenie rozmiaru biustu poszczególnych ras czy zbroi, które nie były już tak sugestywne jak dotychczas..., w pierwszych zamkniętych beta testach w Korei. Chcielibyśmy zaznaczyć, że te zmiany są obecne we wszystkich wersjach na całym świecie wliczając w to oryginalną Koreańską wersję.

Wielu z was ma już długą historię z grami MMO i jesteśmy pewni, że jesteście obeznani z uaktulnieniami i zmianami. Niestety, możliwe że będziemy musieli w pewnej chwili przesunąć datę wydania niektórych dodatków, ponieważ uważamy, że potrzebują one lepszego zbalansowania lub dalszych testów.

Tak jest ze sprawą emblematów gildii. Nikt z Frogstera nie oznajmił, że zostaną one usunięte na stałe. Jest to tylko tymczasowy zabieg w grze póki nie znajdziemy jakiegoś rozwiązania by należycie moderować ich użycie, a co za tym idzie byście unikneli widoku potencjalnie nielegalnych lub obraźliwych treści. Naszą odpowiedzialność względem użytkowników traktujemy bardzo poważnie.

Obecnie rozważanych jest wiele możliwości, jak chociażby strona internetowa umożliwająca dodanie przez graczy swoich emblematów do sprawdzenia ich przez managerów społecznościowych zanim faktycznie zostaną one wrzucone do gry, czy społecznościowy system aprobaty tworzony przez graczy by mieć pewność, że wrzucone loga nie łamią zasad gry.

Wszystkie rozwiązania, które wymyśliliśmy, w pewnym punkcie wymagają interwencji dewelopera. Może to zająć trochę czasu, ale już teraz nad tym pracujemy.

Ponownie, przepraszamy za niepoinformowanie was wcześniej o tej zmianie i zrobimy wszystko byście dowiadywali się na bierząco o następnych zmianach. Mamy nadzieję, że rozwialiśmy wszystkie wasze obawy jakie mieliście do tej pory odnośnie Tery.

Życzymy wam bardzo przyjemnego ostatniego dnia otwartej bety,

proponuje przejdz sie do psychiatry? bo placzesz co sekunde o ta TERE jakby to byla twoja rodzina:X

Najpier ty stań w kolejce do niego i powiesz mi jak było. Ciebie cieciu tego forum już dawno powinni wyrzucić. Po drugie jest to informacja jak każda inna. A jeszcze jedno ty non stop krytykujesz a nie jesteś od tego. Po drugie trzeba zrobić chyba jakiś wniosek do administracji aby ciebie wyrzucili bo już tak na prawdę denerwujesz połowę tego forum.

warn_ico.png
Za obraze innego usera - Dzz'

@Bladek

Rozjeba* mnie xD Przez kilka lat, to ty byłeś główny płaczkiem TERA. TERAz sam ich tępisz i od tego się odcinasz. Zacytuję tutaj pewnego użytkownika ze strony:

Ten Bladek jest pojeb*

Tak to skwituję.

warn_ico.png
Za brak umiejetnosci zwanej cenzura slow. - Dzz'

Ja jakoś specjalnie nie płakałem z powodu wyglądu postaci, ani krwi rozpryskującej się po ekranie. Ale swoją drogą, argument żeby chronić dzieci jest nieco... absurdalny?

A i przepraszam ze me słowa ale ten osobnik pan B... mam go już serdecznie dosyć osobiście albo to jest na prawdę jakaś niedojrzała osoba albo nie dawno wypuścili go ze szpitala. Mi również to nie przeszkadza ale zawsze lepiej jest jak jest więcej opcji niż mniej a krew to chyba podstawa w grasz mmo jak dla mnie

A jeszcze jedno ty non stop krytykujesz a nie jesteś od tego.

Każdy ma prawo wyrażać swoją opinię na dany temat czy to negatywną czy to pozytywną, a skoro ty masz problem z tym, że Bladek krytykuje twoją Tere to niestety ale ty masz problem.

Ale mi nie oto chodzi Bladek co tutaj jest bez karny k**wa jak on pisze do mnie że mam iść do psychiatry to nie jest obraźliwe spoko Dzz to chyba jesteś na takim samym poziomie jak on te forum schodzi na psy z takimi osobami jak Bladek czy Dzz co rozdaje kary osobom bez przyczyn.Dzz idz lepiej do psychiatry(za to nie dostane bana bo to nie jest chyba obraźliwe twoim zdaniem)

Ale mi nie oto chodzi Bladek co tutaj jest bez karny k**wa jak on pisze do mnie że mam iść do psychiatry to nie jest obraźliwe spoko Dzz to chyba jesteś na takim samym poziomie jak on te forum schodzi na psy z takimi osobami jak Bladek czy Dzz co rozdaje kary osobom bez przyczyn.Dzz idz lepiej do psychiatry(za to nie dostane bana bo to nie jest chyba obraźliwe twoim zdaniem)

Zgadza sie to nie jest obrazliwe...kazdy moze komus cos zasugerowac , nikt jeszcze za to nie zostal ukarany. :blink:

Widzisz ja bylem , ale nigdy nie pisalem , ze TERA ma wszystko ok , coz...mozna czekac na kobiete aby z nia byc ale w pewnym momencie jej zachowanie oburzy cie i podziekujesz. No chyba , ze tk trudno zrozumiec takie rzeczy:) A przyklad wydaje mi sie iz jest najlepszy jaki moze byc;]

Zawiodlem , sie na tej grze i tyle..Ale jak widac wiekszosc ludzi nie rozumie tak prostej rzeczy:) Co swiadczy zapewne o ich dojrzalosci psychicznej i doskonalym zrozumieniu innych osob. B) B) B) :lol :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak Dzz, kolejny przykład niekompetencji. Słowa były ocenzurowane. Ocenzurowałem 3-4 ostatnie litery. Dostałem za to warna. Wychodzi na to, że mogłem to zostawić bez cenzury i się nie męczyć.

@Bladek

Żaden twój wcześniejszy post nie mówił o tym, że TERA jest niedoskonała. Raczej mówił o tym, że komentują to dzieci, które w to nigdy nie grały i których nie stać na grę p2p.

@VampirX4

To że Ci co nie przepadają za TERĄ są biednymi dzieciakami, których nie stać na grę, akurat wygłaszał Koneser.

I po co w ogóle ten temat ? Autor chyba nie ma nic do roboty tak samo jak było z założeniem tematu o Rocku. Nie mam nic do tego że gracie w TERE, grajcie sobie jeśli uważacie że jest godna płacenia swojej ceny i nie piszę tego dlatego że nie mam na abonament, ponieważ przypuszczam że mógłbym opłacić niejednego fanboja tego tytułu i jakoś bym nie zbiedniał. Z gra ta wyszło jak wyszło, każdy wie. Nie ma chyba czym się podniecać, ponieważ z pomysłu p2p wyszedł średniak f2p, za którego ludzie jeszcze chcą płacić abonament. ^^ Dla niektórych śmieszne, a niektórzy robią przez to jakieś dziwne fanatyczne spiny, bo czytają negatywne komentarze pod adresem ich ulubionego "czegoś". To już się robi coś na zasadzie wypowiedzi niektórych polityków PIS: "wypadek tupolewa nie był przypadkiem, na pewno stoi za tym PO". Nie oszukujmy się Wasza wspaniała TERA przynajmniej w 60% jest splagiatowana, czy tego chcecie czy nie. Bardziej pomyślelibyście jak zrobić aby nie zamknęli tego "znakomitego" tytułu zanim w ogóle na dobre wystartuje. Ja daruje sobie już wypowiadanie się na temat całego tego zajścia oraz studia, pracowników i ich produkcji. Chciałem pogratulować tylko Bladkowi, że w końcu zmądrzał? o ile tak można to nazwać i przejrzał na oczy, dostrzegł to jaka ta gra jest "super", "elo" i "uber pro". fujiwar jeśli wielbisz tak tą grę ponad wszystko może załóż sobie jakiś fanowski portalik o TERZE i trollujecie na nim każdego kto się wypowie "źle" na temat Waszego ulubieńca ? Robi się to już nudne i lekko męczące, a tego chyba nie chcemy. I nie płacz że dostajesz warny za obrażanie, ponieważ obrażasz. Zachowywałeś się tak na starym profilu, zachowujesz się tak i teraz. Myślisz że wszystkie te warny są wyssane z palca ? Zapewne tak, cały świat sprzeciwił się przeciwko Tobie, a tak na prawdę tylko Ty masz rację i wiesz co jest najlepsze [czyt. TERA]. Tyle mojego zdania na temat tego "wszystkiego", może się ktoś z tym zgadzać a może mieć to gdzieś, taki już kraj i ustrój polityczny. (:

Vampir, dostales warna, bo nie potrafisz robic cenzury. Wygwiazdkowales moze i 3 ostatnie litery, ale to co pozostalo czyli cytuje:

Ten Bladek jest pojeb*

jest nadal wulgaryzmem. Poza tym, chyba obraziles innego usera, ale drugiego warna juz nie dam.

I prosze nie mwoic, ze Bladek jest bezkarny, bo ma juz od cholery warnow, byl tez dwa razy banowany.

bladek, co ty za glupoty gadasz, byles fanboyem tery

to ze teraz juz nim nie jestes, oznacza tylko ze jesteś dzieciakiem, jesli czegoś nie jest sie pewnym na 100% (tak jak ty byles tery) to sie nie gada TERA to, TERA tamto, ci co nie lubia tej gry to debile etc.

wyzywanie bladka jednak sensu nie ma bo i tak wszyscy wiedzą kim jest, tak samo jak z konseremtrolli

3 ban na miecha czy perm juz?

Najświeższe informacje o zmianach w TERA online

Wasz Zespół Frogstera.

Witajcie wszyscy fani Tery,

Przez ostatni weekend pojawiło się wiele pytań oraz dyskusji na wszystkich forach poświęconych Terze dotyczących ostatnich zmian w grze. Obecnie jesteśmy wreszcie w stanie rzucić na to trochę światła.

Chcielibyśmy was poinformować, ze usłyszeliśmy waszą wiadomość głośno i wyraźnie.

Szczerze was prosimy byście zrozumieli, że podchodzimy do tych spraw bardzo poważnie.

Jak pewnie wszyscy zauważyliscie, suwak odpowiedzialny za efekt krwi został usunięty z klienta OBT. Przede wszystkim chcielibyśmy przeprosić, że nie ogłosiliśmy tej zmiany tak jak powinniśmy. Rozumiemy, jak ważne jest nie ukrywanie niczego przed naszą społecznością.

Tworzenie i wydanie gry wymaga kooperacji wielu zespołów, więc by dać wam obszerną i dokładną odpowiedź niektóre sprawy muszą zostać najpierw przedyskutowane i przemyślane pomiędzy różnymi działami. Ta konkretna sprawa przeszła tę samą procedurę, powodując, że czas oczekiwania na odpowiedź był dłuższy niż oczekiwaliście.

Po obszernych rozważaniach zarówno wewnętrznie jak i z naszym deweloperem zdecydowaliśmy, że suwak odpowiedzialny za krew powróci do oryginalnego stanu trzech podziałek, a krew dalej będzie rozpryskiwać się po ziemi w trakcie walki. Ta zmiana wejdzie w życie krótko po premierze gry, planowana jest na połowę Maja i wprowadzona zostanie poprzez patch. I by wszystko było jasne, nie poświęcimy grywalności gry, a żaden z obszarów w grze nie był i nie będzie podlegał modyfikacjom związanymi z tą zmianą.

Europejska wersja gry i tak będzie musiała zostać delikatnie zmieniona względem Amerykańskiej jak i Koreańskiej wersji: jedynym zagrożeniem dla naszej klasyfikacji PEGI 12+ były rozpryski krwi na ekrani, występujące podczas walki z pewnymi potworami. Ten efekt został odrobinę zmieniony w Europejskiej wersji.

Następną sprawą, na temat której czytaliśmy dużo komentarzy w ten weekend była sprawa rzekomych modyfikacji niektórych fizycznych atrybutów i części zbroi. Chcielibyśmy dać wam wgląd w ten temat.

Rasa Elin była najczęsciej wytykana. Tak, wygląd Elin został zmieniony zarówno w wersji Amerykańskiej jak i Europejskiej. Nie by zastosować się do wymogów żadnej z oficjalnych komisji, ale ponieważ szczególnie te postacie mogły przyciągnąć do gry populację niepożądanych użytkowników, a to, by chronić młodszych graczy przed nimi leży w zakresie naszej odpowiedzialności. Wszyscy partnerzy zaangażowani w ten projekt zdecydowali, by skontaktować się z Bluehole Studios w celu rozwiązania problemu, więc stworzyli oni nowe tekstury i projekty ubrań Elin. Jesteśmy pewni, że wszyscy się zgodzą, iż wysiłek włożony w ochronę dzieci był odpowiednią decyzją. Wszyscy we Frogsterze się z tym zgodziliśmy.

Niektórzy z was pytali również o zmniejszenie rozmiaru biustu poszczególnych ras czy zbroi, które nie były już tak sugestywne jak dotychczas..., w pierwszych zamkniętych beta testach w Korei. Chcielibyśmy zaznaczyć, że te zmiany są obecne we wszystkich wersjach na całym świecie wliczając w to oryginalną Koreańską wersję.

Wielu z was ma już długą historię z grami MMO i jesteśmy pewni, że jesteście obeznani z uaktulnieniami i zmianami. Niestety, możliwe że będziemy musieli w pewnej chwili przesunąć datę wydania niektórych dodatków, ponieważ uważamy, że potrzebują one lepszego zbalansowania lub dalszych testów.

Tak jest ze sprawą emblematów gildii. Nikt z Frogstera nie oznajmił, że zostaną one usunięte na stałe. Jest to tylko tymczasowy zabieg w grze póki nie znajdziemy jakiegoś rozwiązania by należycie moderować ich użycie, a co za tym idzie byście unikneli widoku potencjalnie nielegalnych lub obraźliwych treści. Naszą odpowiedzialność względem użytkowników traktujemy bardzo poważnie.

Obecnie rozważanych jest wiele możliwości, jak chociażby strona internetowa umożliwająca dodanie przez graczy swoich emblematów do sprawdzenia ich przez managerów społecznościowych zanim faktycznie zostaną one wrzucone do gry, czy społecznościowy system aprobaty tworzony przez graczy by mieć pewność, że wrzucone loga nie łamią zasad gry.

Wszystkie rozwiązania, które wymyśliliśmy, w pewnym punkcie wymagają interwencji dewelopera. Może to zająć trochę czasu, ale już teraz nad tym pracujemy.

Ponownie, przepraszamy za niepoinformowanie was wcześniej o tej zmianie i zrobimy wszystko byście dowiadywali się na bierząco o następnych zmianach. Mamy nadzieję, że rozwialiśmy wszystkie wasze obawy jakie mieliście do tej pory odnośnie Tery.

Życzymy wam bardzo przyjemnego ostatniego dnia otwartej bety,