Tera Steam

Ja mam około 95/4 i mam ping rzędu 130-150 więc cóż, na instancjach może być średniawka

Tu nie chodzi o insty podstawowe..tylko cshm i tym podobne gdzie 1 ulamek sekundy i moze nie byc pol party .

szybkosc lacza nie ma nic wspolnego z pingiem.

Ludzie msuza zrozumiec ze ping zalezy od ich lacza w 99%

No to woda z mózgu :D

Zależy od odległości i przeszkód napotkanych w trakcie przesyłania danych. Jak są światłowody, to wiadomo pójdzie szybciej.

Powyżej pingu 100, gra jest nieprzyjemna, ale znośna. na 170 zaczyna się robić śmiesznie.. Stare dobre teleporty :)

Czy na US gra wiecej ludzi niz na EU? Moze zdarzyc sie taka sytuacja ze przez 20 lvl na niektorych lokacjach nie spotkam zywej duszy jak na EU?

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Znacznie więcej. Migracja z EU na NA ^.^

Ludzie niby migrują chociaż nie spotkałem jeszcze kogoś z eu by się o cos pytał. Ciężko poznać kto ma ping 150+ a kto 40 jak się patrzy.

Polaka biegającego od tak sobie jeszcze nie widziałem a zrobiłem 15 lvl, później skasowałem postać by zrobić inną.

Od uruchomienia społeczności steam dla Tery US minęło troszkę czasu i mają już 5tys graczy. Wg mnie to dużo, bo rift ma tylko 1500.

zaczalem dzisiaj grac na NA, ludzi w [ciach], nie dało się mobków zabijać, co zaliczam jako wielki +, darmowe mounty, bonusy do expa, mozna wydropic tickety aby zmienic swoj wizerunek, dla mnie bomba !

warn_ico.png
Wulgaryzm ~ NS

Do ludzi którzy sprzeczają się o pingi: gorąco polecam literaturę tematu - nie chodzi mi tu o to jak wygląda to w TERA tylko o ogólne pojęcie pingu i skąd się on bierze. To są podstawy informatyki.

zaczalem dzisiaj grac na NA, ludzi w ch*j, nie dało się mobków zabijać, co zaliczam jako wielki +, darmowe mounty, bonusy do expa, mozna wydropic tickety aby zmienic swoj wizerunek, dla mnie bomba !

Wchodz sobie na inny channel. Ja wchodze na channel 7-9 i biegam sam. Wtedy mozna aoe expic gunnerem.

Czy na US gra wiecej ludzi niz na EU? Moze zdarzyc sie taka sytuacja ze przez 20 lvl na niektorych lokacjach nie spotkam zywej duszy jak na EU?Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Nie ma takiej mozliwosci na Eu gra mnostwo ludzi...na NA tez. Do tego teraz jest chyba na gunnerow i sa wszedzie.

Przykre jest to , ze ludzie kieruja sie opiniami a i tak po 1--60 lvlach wracaja na Eu gdy posluchaja opini.

Nie zwracaja tez uwagi na to , ze nie beda robic end game instancji typu cshm....bo ping poprostu im na to nie pozwoli.

Powiem ta, populacja EU ma się baaardzo mizernie do populacji NA, wiem bo grałem na wersji EU wbiłem max lvl trochę powalczyłem porobiłem inst itd. Na serwerach US gra ZNACZNIE więcej ludzi, dokładnych liczb nie podam bo nie wiem, ale różnica jest bardzo duża.

Jeśli chodzi o europejczyków na NA to jak stoję sobie w Velice to cały czasz są rozmowy na temat wersji EU.

Nie sądzicie, że gunner ma za dużą siłę ognia? Bo mi likwidacja wszystkiego znajduje się przed lufą jednym skillem wydaje się mocno przesadzona:)

nie no to są jakieś kpiny, dostałem bana za co ? za zagwiazdkowane słowo ? tych ludzi których admini powinni banować, nie banują ich, a ja za swoją wypowiedź dostałem bana, śmiechu warte

warn_ico.png
Offtop
~Leman

Nie sądzicie, że gunner ma za dużą siłę ognia? Bo mi likwidacja wszystkiego znajduje się przed lufą jednym skillem wydaje się mocno przesadzona:)

Chyba jest trochę za mocny, zwłaszcza w porównaniu z innymi postaciami dystansowymi tj sorcem i rangerem.

Btw jak sprawdza się ranger po ostatnim buffie?

Szkoda, że sorc ostatnio jest mocno hejcony w pve. Pamiętam czasy gdy to właśnie sorc i berserker byli top dps.

nie no to są jakieś kpiny, dostałem bana za co ? za zagwiazdkowane słowo ? tych ludzi których admini powinni banować, nie banują ich, a ja za swoją wypowiedź dostałem bana, śmiechu warte

Na przyszłość, zamiast płakać, zapoznaj się regulaminem strony. Słusznie zostałeś ukarany ostrzeżeniem i powinieneś otrzymać jeszcze jedno za spam. ^_^

Wykropkowane, ogwiazdkowane czy w inny sposób zatuszowane przekleństwo to nadal przekleństwo, za które każdy użytkownik dostaje warna.

Z tego co pamiętam, to moi znajomi grali tylko na NA. Sam nie odczuwałem różnicy w pingu, a osób było znacznie więcej. Nie było pustych lokacji, gdzie nikt nie robi questów(a na EU widziałem coś takiego już nie raz).

Gunner musi być mocny żeby przyciągnąć starych graczy, to samo było z reaperem. Gdyby nie gunner, prawdopodobnie nie wróciłbym do TERY, a tak expie od nowa już n-tą postać, bo mi się nią przyjemnie gra i jest to coś nowego. Gram aktualnie na NA, bo polityka gamefailowa na EU mnie już dobija, a pingi (mimo że z powodu słabego łącza utrzymujące się na poziomie ~200ms) wydają się jakoś mniej dokuczliwe niż kiedyś.

Ja mam pytanie czy Tera ze steama jest wersją NA czy Eu?

I czy warto na niej grać ?

NA i warto ;)

Jak najbardziej warto. Multum ludu z którymi można grać. :D Również z Europy(nawet nasze forum ma gildię na NA - Sprzymierzeni ^^).

To dobrze^^

Ja próbuje swoich sił na Tempest reach bodajże berserkerem :)