Tera Steam

Jak wiecie teraz tera us od EnMasse wbiła na steam. Pytanie jak w tym momencie jest z pingiem? Tak samo czy może lepiej?

Jak wiecie teraz tera us od EnMasse wbiła na steam. Pytanie jak w tym momencie jest z pingiem? Tak samo czy może lepiej?

A dlaczego ma byc lepiej :D ??....przeciez oni tylko dodali ja do steama nic wiecej serevry dalej sa tam gdzie byly.

Steam nie zmieni pingu. Aktualnie jest w granicach 150. WTF obnizyl mi do jakis 90-100.

Steam nie zmieni pingu. Aktualnie jest w granicach 150. WTF obnizyl mi do jakis 90-100.

50 zl za 50 pingu mniej ?...samemu trzeba sobie odpowiedziec :) czy jest jakikolwiek sens jezeli na eu mamy 30-40.

90ping z polski do chicago nie uwierze. Normalnie mam ping 125 i na wtfast to samo albo i wiecej.

90ping z polski do chicago nie uwierze. Normalnie mam ping 125 i na wtfast to samo albo i wiecej.

I tak teraz po patchu cos zepsuli bo mam lagi.....gameforge tak ma zawsze po patchu , ze 20% osob ma lagi a wiekszosc nie :/ chociaz ping mam 30-40 non stop...

Jakie 50zl? Jesli potrafisz uzywac wujka google to obejdziesz platnosci za wtf. Wtf jak najbardziej dziala. Jak nie potrafi sie skonfigurowac owego programu to wiadome ze nie bedzie rezultatu. Przykladem sa koledzy grajacy w Demon Seals. Bez wtf ping smaczacy miedzy 400 do 1000 czasem wiecej. Wtf ustabilizowal gre do 300 nawet nocami do 250. Skoro nie chcecie konbinowac to nievma komfortowego grania. Zreszta macie wersje eu i ru wiec tam zawitajcie.

Czyli mówisz, ze masz ping 90 Tera NA? jak to ustawiles? :)

No chyba że płaci za clienta WTFast / BP inaczej nie ma szans. Mi WTFast jakoś nie chce się uruchomić.

Dobra poradziłem sobie, ale ten program zmniejsza ping tylko o okolo 15-20. Zawsze coś.

Kupilem wlasnie wtfast advanced na 2dni. Zobacze czy zmniejszy ze 125 na 90 :D 2$. Zaraz wam powiem

Kupilem wlasnie wtfast advanced na 2dni. Zobacze czy zmniejszy ze 125 na 90 2$. Zaraz wam powiem

coza roznica czy 120-14 czy 90-100...gracz , ktory ma 30-40 udzerzy cie 10 razy a ty go okolo 6-8...wiec jakie masz szanse?

Kupilem zeby sprawdzic czy to cos da. I tak nie bede grac na NA. Czekam na Wiedzimna i mi sie nudzi.

Jeśli wgl uderzy, bo na 3v3 queue można czekać po kilka godzin, na różnym rating-u. Może w tych topkach jest łatwiej się dostać.

Poczytałam trochę fora, jest pełno topiców dotyczących powrotu, a właściwie zapytań o powrót graczy na EU. Większość jest sceptycznie nastawiona do GF, mimo że wprowadzili "znaczące" zmiany. Nikt im już nie ufa i wątpię, żeby się to w przyszłości zmieniło.

NA mimo uciążliwego pingu, ma bardzo stabilne serwery. Lag spike-i są praktycznie nieistniejące, więc dla zwykłego śmiertelnika gra będzie przyjemna. Jakby się zastanowić, to nawet na PvP można by to znieść (chociaż osobiście gardzę takim graniem). Patrząc na "świetne" serwery europejskie gdzie z 30-40 skaczę na 70 od czasu do czasu (często reportowane przez graczy), to stabilne 130 jest ukojeniem dla mojego serca.

Jeśli ktoś na prawdę chcę pograć w TERE, to z dwojga złego wybrałabym NA. RU ma podobne problemy z pingiem jak EU - 70-90ms skaczę do 130 na battlegroundach (nie do zniesienia :c)

@edit
I na boga, skończmy z tymi topicami. Co chwilę nowy topic o tym samy, śmietnik jakich mało.

WTFast Advanced. Jest napisane 5% improvement. Bylo srednio 125ping na advanced zrobilo 113-116. Wieczorem po pracy sprawdze w BDO KR

Jeśli wgl uderzy, bo na 3v3 queue można czekać po kilka godzin, na różnym rating-u. Może w tych topkach jest łatwiej się dostać.Poczytałam trochę fora, jest pełno topiców dotyczących powrotu, a właściwie zapytań o powrót graczy na EU. Większość jest sceptycznie nastawiona do GF, mimo że wprowadzili "znaczące" zmiany. Nikt im już nie ufa i wątpię, żeby się to w przyszłości zmieniło.NA mimo uciążliwego pingu, ma bardzo stabilne serwery. Lag spike-i są praktycznie nieistniejące, więc dla zwykłego śmiertelnika gra będzie przyjemna. Jakby się zastanowić, to nawet na PvP można by to znieść (chociaż osobiście gardzę takim graniem). Patrząc na "świetne" serwery europejskie gdzie z 30-40 skaczę na 70 od czasu do czasu (często reportowane przez graczy), to stabilne 130 jest ukojeniem dla mojego serca.Jeśli ktoś na prawdę chcę pograć w TERE, to z dwojga złego wybrałabym NA. RU ma podobne problemy z pingiem jak EU - 70-90ms skaczę do 130 na battlegroundach (nie do zniesienia :c)@editI na boga, skończmy z tymi topicami. Co chwilę nowy topic o tym samy, śmietnik jakich mało.

maxymalny ping jaki mialem na Eu to 30-40 skad te pingi 60-90 na eu ??......Ludzie msuza zrozumiec ze ping zalezy od ich lacza w 99% ;) Jezeli ktos mieszka 5 km od centrali nigdy nie ebdzie mial niskiego pingu proste i logiczne.

Kolejki na EU ?? praktycznie wszedzie wchodzi sie w chwile nie wiem skad takie info ludzi na samym killanie gra ogrom podejzewam ze w granicach MT (sami europejczycy)

Nie mówię o pingach 60-90 NON stop... Tylko o lag spike. To jest różnica.

Mieszkam 5 min od centrum Wrocławia, mam łączę 50mb/s down i 10mb/s down, ping zależy głównie od odległości od hosta.

Szybkie info o ms

Tak na prawdę to w naszym zastosowaniu wpływ na pinga mają tylko dwie, trzy rzeczy.1) ruch generowany przez nasz komputer, jeżeli jest bardzo duży to pakiety ICMP muszą poczekać na swoją kolejkę, poza tym Windows czy jakiś linux mają w sobie programowe routery które nie są wcale tak wydajne (w porównaniu do sprzętowych) i im więcej połączeń TCP tym wolniej się wszystko dzieje2) połączenie WAN - w przypadku sieci kablowych ma mniejsze znaczenie, dla łączy w stylu adsl już większe bo w celu zabezpieczenia się przed błędami transmisji w kiepskich kablach czasami jest stosowany przeplot dodający opóźnienie rzędu 32ms3) trasa pakietów w internecie, na którą często przekłada się na obciążenie poszczególnych linii przesyłowych.

Nie mam zamiaru zachwalać jakiejkolwiek wersji gry, bo każda ma swoje wady. Ale obiektywnie patrząc, po rozważeniu Za i Przeciw, NA jest najbezpieczniejszym wyborem i może nie gwarancją, ale nadzieją na przyjemną grę. Tyle w temacie.

widać znawcy forum to czego ja steam mam 100 pingu na tera emanase a nie używam wtf fasta tyko steama

Widać znawcy forum, więc dlczego używając steama mam 100 pingu na tera enmasse, a nie używam wtf fasta.

Trochę naprawiłam cytat, żeby dało się zrozumieć slang ulicy ;)

Z chęcią przetestuje, czy Steam faktycznie na to wpływa, ale szczerze wątpię. Mam wrażenie, że to dodatkowa droga dla danych, mimo że serwery Valve są przyzwoite.

Post sie zdublowal. Prosze o usuniecie.

Up wyzej napisali ze zalezy od neta jaki posiadamy. Ktos ma 30/10 bedzie mial np 120ping, ktos inny ma 30/30 powinien miec nizszy ping w granicach ~100.