TERA US ( EnMasse )

Elo,

Szukam paru ziomków lub ziomalek do pogrania na amerykanskich serwerach swietnej gry non target jak "TERA: The Exiled Realm of Arborea".

Moje wymagania :

- 16lat +

- casulowa gra ( od pon do czwartku 16-23:00 z przerwami, piatki i weekendy wedle uznania )

- ts3 + mikrofon

Co oferuje :

- prywatny serwer ts3 ( 30slotow od net-speak'a.pl, oplacany abonament wiec bedzie bez problemów )

- pomoc z questami, instancjami ( o ile faktycznie bedzie trudna )

- itemki bo wkoncu nie bedziemy biegac na golasa ( itemy otrzymujemy w formie dropu z danej instancji ( ja jako burst dps ) )

Strona oficialna: http://tera.enmasse.com/

Download:

- chmurka : http://www.thehappycloud.com/tera_enmasse_installer

- lancher : http://patch.tera.enmasse-game.com/TERA-Setup.exe

- torrent : http://torrent.tera-online.com/ftp/Tera_Installer.torrent ( *polecam* )

Wiecej info na gg i tylko tak sie kontaktowac.

Pozdrawiam

Ja właśnie rozpoczynam rozgrywkę na US na serwerze Lake of Tears PvP. Po dzisiejszych informacjach teraz już jestem pewny że serwery GameFail są do niczego i gra tam zbyt mało osób i nie jest warta naszego cennego czasu. Jeżeli zbierze się dość spoka ekipa możemy zrobić pierwszą polską gildię na tym serwerze gdyż jeszcze owej nie ma. Więc zachęcam wszystkich do pobranie wersji US i stworzyć coś wspólnie

Chciałem spróbować Tery i właśnie po przeczytaniu ostatniego niusa(różnica w ISie) postanowiłem rozpocząć tą przygodę na serwerach US. Nie wiem natomiast czy mój ping nie jest za duży bo czasami po prostu mnie ścina. Tera niestety nie posiada takiej komendy jak /ping i informacje na temat pingu trzeba uzyskiwać z Menadżera Zadań. Po wbiciu 15 levela postanowiłem zobaczyć jak to jest na EU i oczywiście: gra tu sporo Polaków, ping chyba jest unormowany, ale gamefejl strasznie odpycha i ciągnie mnie do wersji US.

Nie wiem teraz czy kontynuować grę na EU czy lepiej jednak przymknąć oko na wysoki(chyba) ping serwerów US i tam dalej kontynuować zabawę...

Jak Ci laguje US, to nie warto grać, bo w pvp nic nie zrobisz ;/

my z ekipą forum gramy na EU serwer Fraya i siedzimy na TS3 portalu i jak coś zapraszamy do wspólnej gry jest nas 8 osób.

mam pytanie pod względem f2p lepsze przejście miała tera US czy EU bo zastanawiam się na którą wbić druga sprawa która jest lepiej updatowa od strony producenta.

jeżeli chodzi o update to jednak US jeżeli chodzi o ograniczenia F2P mają takie same ale trzeba pamiętać żeping na amerykańskim serwerze dochodzi nawet do 400ms w czasie PvP lub instancji to jest bardzo uciążliwe. Osobiście grałem Lancerem i powiem że miałem tragedię i niestety przeniosłem się na EU gdzie nie przepadam za GameF... ale cóż z dwojga złego wolę jednak mieć mniejszy ping.

Jak dla mnie US lepiej patrz na ceny i zobaczysz gdzie bardziej f2p. Lepiej updatowana Tera też od US. Na EU w nie dość że później to nieźle zbugowane, na US 13 maja masz już nową klasę a na eu nic nawet o niej nie wspominają. (Żeby nie było, grałem przez ponad pół roku na EU od startu bety potem jeszcze próbowałem wracać ale cały czas to samo). Boże wy tak narzekacie na ten ping ja gram aktualnie i nie mam nawet laga na pvp to kwestia internetu. Masz słaby net to nie grasz, masz dobry to pograsz proste.

Co ma internet do pingu? Mam 20 mbit neta i ping na US zaczynajacy sie od 200. Przeciez wszystko rozbija sie o odleglosc do serwera macierzystego. Serwery GF sa u naszych zachodnich sasiadow stad ping mam do nich w granicacg 50. Serwery Enmase sa w Stanach przez co wzrasta ping. Lagi czuc na US i to znaczaco. W czasie gdy na EU castujesz combo skladajace sie zakladajac z 7 skilli na US wycastujesz ich o jeden badz 2 mniej. Sprobuj tez zablokowac BAMa gdy ten juz zaczyna animacje skilla a zobaczysz, ze graniczy to z cudem przy pingach 200+. Jesli twierdzisz, ze ping w terze nie ma znaczenia znaczy sie, ze nie zrobiles MC Hard lub nowego Kelsaika gdzie o powodzeniu decyduja ulamki sekund. Wiec prosze Cie drogi przedmowco nie wprowadzaj ludzi w blad bo tylko ich zniechecisz.

PS. ceny w IS mniejsze sa na US, upy szybciej na US. Za GF przemawia jedynie ping oraz to, ze na serwerach EU gra zdecydowanie wieksza ilosc Polakow.

Co do patcha z nowa klasa czyli Elinkowym Reaperem GF chce wprowadzic nowa klase wraz z nowymi instancjami i setami t15.

A ja mam pytanie z innej beczki, na US jest możliwość płacenia PSC, bo za cholerę nie mogę znaleźć? Wracając do tematu, grałem na us, jakiś czas temu, lagów nie miałem przy necie 4mb, więc nie wiem jakie wy macie problemy. Lepiej niech każdy ściągnie i przetestuje, bo jak widać, różnie to z tym pingiem bywa...

[...]Co do patcha z nowa klasa czyli Elinkowym Reaperem GF chce wprowadzic nowa klase wraz z nowymi instancjami i setami t15.

Fajnie, ale czy napisali kiedy to ma nastąpić? Za miesiąc, pięć czy może rok..

Ja na US zacząłem głównie dla tego żeby przetestować tą nową klasę, ale jak wprowadzą ją do EU to pewnie się przeniosę.

Hmmm ciekawe jaki miałeś lvl i czy byłeć już na instancjach ping jest podwyższony i nie ma o czym dyskutować. Posiadam także dowody na to i osoby które przeszły z US na EU bo nie da się grać szczególnie gdy startuje event z Nexusami wtdy jest dramat. Osobiście polecam teraz EU i jak masz ekipę to bardzo miło się gra i nie ma wtedy znaczenia czy to jest GF.

Lvl miałem 60, więc chyba raczej na instancjach byłem. Jak ktoś chce się męczyć z gamefailem to niech to robi. Ja przy necie 4mb ping na us miałem w normie. ;) Myślę, że temat można zakończyć, bo robi się offtop.

@EDIT; Widocznie jestem szczęśliwym europejczykiem :D Kurde, muszę to jakoś bardziej wykorzystać!

to dziwne wszyscy mają powiększony pinga ty jesteś wyjątkowym europejczykiem i nie masz hmmm bardzo dziwne. Szczerze nie wierze w to że masz tam ping 50-100ms gdzie ja i znajomi mieliśmy od 200-400 przy necie 20-50 mb

Ja też mam na US normalny ping z tym że przy necie 50mb a nie jak kolega Froippi 4mb.

Udowodnij jaki masz ping zrób zdjęcia podczas CS Kumasów Raidów i wstaw i problem z głowy ;) a nie się kłócić bezsensu. Jaki kto miał ping.

czesto ping zalezy od internetu jaki posiadamy. Jak masz np neta 10/1 to pig moze byc wysoki, zas jak masz 10/10 ping moze byc umiarkowany. podobno tak jest :)

Również gram na US i mogę potwierdzić, że ping jest duży pomiędzy 200 - 500 ms.

Zrobiłem prtscn w lokacji praktycznie pustej i ping jest > 300

post-18990-0-21201200-1399723609_thumb.g

Owć that's hurt :(
Może to zależy od dostawcy internetu?
Osobiście mam osiedlowego dostawce : 60mb/s dw 30mb/s up i mój ping był w normie.

mam pytanie mam ping na US od 180-250 ms będzie to ok do grania czy raczej będę miał duży dyskomfort aktualnie planuje grac lancere albo priestem i robić później reapera