Tera US

Witam

Chcialbym wrocic do tery (raz probowalem na EU ale sobie darowalem przy samym sciaganiu wywalilo mi blad chyba z 20 razy...)

a wiec moje pytanie bedzie sie kierowac do ludzi ktorzy graja na NA a mianowicie chodzi mi o to czy pogram sobie spokojnie z netem 3mb?:)

Zdania na ten temat są podzielone, ja np. z netem 4mb/s bez najmniejszej ścinki daje radę, a inni z szybszym mają lagi :S Najlepiej pobrać i przetestować.

Spokojnie sobie pograsz ,tylko troche ci zajmie ściągniecie .

sciaganie to nie problem bo chyba nie ma na NA takich problemow jak na EU gdzie laucher staje co 5% i co chwila od nowa?

No niestety zdarza się nawet i tam. Nawet w dziale FAQ są rozwiązania tych problemów. Ja dałem sobie radę dopiero po włączeniu developer log i sprawdzeniu dlaczego mi błąd wywalało. Spróbowałem wersję NA i miałem ping rzędu 700-1500ms w porywach. Więc mimo wszystko zostaję przy wersji EU. Gra jest dość wymagająca jeśli chodzi o opóźnienia, poza tym tutaj więcej ludzi gra o tej samej porze, co ja ;)

Szybkość uploadu / downloadu nie ma znaczenia, liczy się czas w jakim serwer odpowiada na zapytania (ping).

ja probowalem pobrac eu z 10 razy za kazdym razem jakis blad i sobie darowalem

u mnie na US było 180-200ms (w tym samym czasie robiłem pingtest do paryża, gdzie jest wiele serwerów różnych mmo i wyszło ~50ms), jako że tera to dodatkowo non-target nie widzę w swoim przypadku sensu gry na tamtejszych serwach - expić może i się da ale z pvp i endgame gorzej. choć są ludzie którym działa dobrze (nie wiem dlaczego), możesz spróbować US ale myślę że EU będzie lepszym wyborem, przynajmniej ja bym się zdecydował gdyby tera mi się spodobała; a skoro masz taki problem z pobieraniem EU nie pomyślałeś o ściąganiu przez torrenty i potem tylko aktualizacja?

musialbym miec gotowa wersje gry tylko sciagam i dziala ale nie wiem gdzie taka znaleźć

Witam zapraszam do nas:

- Tera online NA (USA)

- Server Celestial Hills - Roleplay

- Gildia Ares TS3 91.200.184.203:9988

Witam

Chcialbym wrocic do tery (raz probowalem na EU ale sobie darowalem przy samym sciaganiu wywalilo mi blad chyba z 20 razy...)

a wiec moje pytanie bedzie sie kierowac do ludzi ktorzy graja na NA a mianowicie chodzi mi o to czy pogram sobie spokojnie z netem 3mb?:)