Witam. Chciałbym pograć w jakieś MMO, w którym zawsze będzie co robić. Bardziej mnie interesuje weekendowe granie ewentualnie 1-2 razy w tygodniu. Zdecydowałem się wybrać między Terą a Aion'em. Od jednej z tych gier oczekuję sporej ilości dungeonów (chodzi mi o to, aby każdy dungeon czy instancja miała swoją popularność, a nie 2-3 z 10 które się odwiedza). System pvp też mnie bardzo interesuje i fajnie gdyby był ciekawszy niż jakieś arenki. Wojny gildii, albo jakieś zdobywanie zamków (nie wiem czy w tych grach to jest) byłby interesujący
Zamierzam przetestować obie gry, ale chciałbym posłuchać waszego zdania na ten temat.
@Edit
Chciałbym się też dowiedzieć jak jest z populacją obu gier. Która ma więcej ludzi i jest dalej od "wymarcia"
Tera vs Aion
Ja dołączam się do pytania. Głównie chciałbym się dowiedzieć czy w te gry nadal gra dużo ludzi.
Czy niema tak, że na niskopoziomowych mapach trudno spotkać kogokolwiek.
Aion > Dynamika wiecej skili bardziej przypada do gustu , lepsze pvp , wieksza mozliwosc kostumizacji postaci (chyba najwieksza na rynku) pgrpmne mozliwosci remodelingu - swietny system craftingu , najlepsze pvp na rynku-najbardziej dynamiczne roznorodnosc klas - KLIMAT.
TERA-dla fanow non-target najlepsza - mi non target nie podchodzi - piekna grafika ,non-target-wielkie bossy instancjowane open world pvp , pk
Jednak za klimat i dynamike oraz pvp Aion>TERA
Jezeli bedzie ktos chetny zapraszam DO Aiona i TERy mamy kilka osobwspolnie grajacych w TERE a teraz zaczynam w Aiona .
TS:178.217.190.62:6430
W Aionie nie znajdziesz party na pierwsze Dungi , na ostatnie też nikt Cie nie weźmie bo nie masz gearu nowi gracze mają nie lada problem z Startem w Aiona .
W Terze masz to samo, tylko chodzi sie na EnDGame instancje , i LoT aby farmić Alkahesty.
Jesli chesz grac weekendowo to żaden z tych tytułów Ci nie polecam bo szkoda Twojego czasu.
Weekendowo to możesz pograć np w: Marverl Heroes albo Dote 2 ,
W Aionie nie znajdziesz party na pierwsze Dungi , na ostatnie też nikt Cie nie weźmie bo nie masz gearu nowi gracze mają nie lada problem z Startem w Aiona .W Terze masz to samo, tylko chodzi sie na EnDGame instancje , i LoT aby farmić Alkahesty.Jesli chesz grac weekendowo to żaden z tych tytułów Ci nie polecam bo szkoda Twojego czasu.Weekendowo to możesz pograć np w: Marverl Heroes albo Dote 2 ,
Jezeli chcesz reklamowac swoje ulubione gry to raczej nie ten temat.
W Aionie nuie chodzi sie na low instancje poniewaz dostaje sie set za zbierane monetki , ktory w zupelnosci wystacza co do high lvlowych instancji ? wystarczy zebrac set tfa/kahruna co nie zajmuje duzo czasu i mozna smigac na end game insty ;] wiec nie pisz jezeli nie masz pojecia . W Aionie akurat dosc prosto ubrac sie , nie pisze oczywtscie od secie pvp (Najlepszym) na niego tzreba poswiecic troche czasu jednak wczesniej mamy BMOWY lub arenkowy , ktory do tego czasu spokojnie wystarczy .
W terze podobnie jednak jak pisalem to zupelnie inna gra . dla FANOW non-target tylko i wylacznie
W aionie na serwerze amerykańskim ogarnięcie grupy, na low lvlowe instancje, nie ważne o której godzinie to jest 5-10 minut. Ludzie cały czas spamują na LFG o każdej instancji, a ludzi jest bardzo dużo. Oczywiście mówię o fast track serwerze, na którym spotykają się ludzie z wszystkich serwerów, ale na zwykłym też jest sporo ludzi. Ogólnie polecam, bardzo przyjemnie mi się gra, a pingu wysokiego nie odczuwam.
Hmm, a słyszałem o wysokim pingu na Aionie NA. Domyślam się, że to prawda, ale wam to nie przeszkadza? Widać tę róźnicę ludności między NA i EU?
Różnice między EU a NA odczujesz tylko grając sinem w pvp, a tak to lajcik
Różnice między EU a NA odczujesz tylko grając sinem w pvp, a tak to lajcik
kolego Powyzej 60 pingu kazda klasa procz casterow to odczujesz a jezeli nie odczuwasz to znaczy ze jestes slaby i tyle w temacie...prosze was skonczcie juz pisac o Aionie NA bo to Polska i europa . Dla sina ping powyzej 60 to juz praktycznie nie grywalna klasa + skaczacy ping to juz w ogole katastrofa. nie piszac o pingach 100+ gdzie sa to juz naprawde spore lagi dla akzdej klasy....Nie wiem z kim wy gracie i czym ale chyba nigdy nie graliscie na pingu do 50...jezeli twierdzicie , ze ping 100+ daje taka sama frajde z gry. Radze poczytac wypowiedzi znanych graczy o Aionie EU a NA na polskim fanpage...bo tutaj wiekszosc wypowiadajacycsie osob na temat EU/NA to osoby nie potrafiace dogadac sie z ludzmi uciekajace do Ameryki.
Jak nie odczuwam to powinno znaczyć, że jestem bardzo dobry idąc twoim tokiem myślenia. Ktoś kto mówi, że EU jest lepsze od NA, zwyczajnie kłamie, bo jedynym (niewielkim)minusem jest ping, chociaż w dobie dzisiejszych technologii i różnego rodzaju programów, nawet to przestaje być problemem. Z mojego punku widzenia, desperackie próby oczernienia NA przez graczy z EU są śmieszne i mają na celu przyciągnięcie do siebie jak największej grupy ludzi, gdyż coraz więcej graczy odchodzi od gameforga. Autor i tak wybierze to co zechce, więc nie ma sensu się produkować. Temat zamknięty, szkoda spamować.
Zostaje przy swoim zdaniu i polecam NA
kahruna co nie zajmuje duzo czasu
Donek ty chyba tytuły pomyliłeś , 1 part zbierasz tydzień.
Trochę offtop może, ale skoro interesuje cię weekendowe granie, to weź pod uwagę gw2. Spełnia wszystkie punkty, w pewnym stopniu
Witam. Chciałbym pograć w jakieś MMO, w którym zawsze będzie co robić. Bardziej mnie interesuje weekendowe granie ewentualnie 1-2 razy w tygodniu. Zdecydowałem się wybrać między Terą a Aion'em. Od jednej z tych gier oczekuję sporej ilości dungeonów (chodzi mi o to, aby każdy dungeon czy instancja miała swoją popularność, a nie 2-3 z 10 które się odwiedza). System pvp też mnie bardzo interesuje i fajnie gdyby był ciekawszy niż jakieś arenki. Wojny gildii, albo jakieś zdobywanie zamków (nie wiem czy w tych grach to jest) byłby interesujący
Zamierzam przetestować obie gry, ale chciałbym posłuchać waszego zdania na ten temat.
@Edit
Chciałbym się też dowiedzieć jak jest z populacją obu gier. Która ma więcej ludzi i jest dalej od "wymarcia"