TERA vs GW2

Witam. Robię tą ankietę dla osób które jeszcze nie zdecydowały się w którą grę MMO zagrać. I potrzebuje w tym waszej pomocy chciałbym abyście w tym temacie napisali która gra jest lepsza i dlaczego pod względem:

+grafika

+pvp

+otaczającego nas świata oraz system świata(otwarty jak w GW2 czy taki jaki jest w TErze)

+kreacji postaci oraz jej rozwoju

+gdzie są fajniejsze dla oka rasy i klasy oraz kreacja ich skille itp

+lepszy wygląd ekwipunku:zbroje,bronie itp

+w której grze jest bardziej rozwinięty system gildi i jest ciekawszy

Mam nadzieje że dużo osób weźmie udział w tej ankiecie i pomoże osobom które szukają jeszcze jakiś podpowiedzi dlaczego ta gra a nie inna.

Dziękuje i pozdrawiam

Dwie zupełnie inne gry, nie ma co porównywać.

To zależy jakiego masz kompa jeśli masz dość dobry na GW2(jak gdzieś widziałem nie chodzi na XP, ale nie jestem pewien w 100%), to bym wybrał GW2 (nie ma abonamentu).

Grałem trochę w Tera na priv gra nie jest taka zła (bugi oczywiście mnie odstraszyły na priv), ale niestety nie grałem w GW2, ponieważ mój złomek by chyba tego nie wytrzymał.

///////

Sorka teraz tak poszperałem jednak nie ma takich wymagani za dużych, gdzieś w newsie na stronie były inne.

Procesor: Core 2 Duo 2.0 GHz / Athlon 64 X2

Karta graficzna: 256 MB (GeForce 7800 / Radeon X1800 lub lepsza)

System operacyjny: Windows XP Service Pack 2 lub nowszy

Dysk twardy: 25 GB

Dwie zupełnie inne gry, nie ma co porównywać.

Nom, Guild Wars i Guild Wars 2 to też inne gry Obie należą do tego samego gatunku, więc porównywanie ich jest jak najbardziej na miejscu, a nawet jest wskazane.

Przepis na TERE? Wymieszaj pierwszy lepszy średniak F2P z systemem non target.

Miałem na myśli 2 zupełnie odmienne klimaty, systemy walki etc.

DC Universe Online i Perfect World to też ten sam gatunek, a gry zupełnie inne. Tak samo tutaj.

Nom, Guild Wars i Guild Wars 2 to też inne gry Obie należą do tego samego gatunku, więc porównywanie ich jest jak najbardziej na miejscu, a nawet jest wskazane.Przepis na TERE? Wymieszaj pierwszy lepszy średniak F2P z systemem non target.

Hahahahha, lepiej bym tego nie ujął. Chociaż patrząc po RaiderZ to TERE można już zaliczyć do tytułu f2p, więc pozdro dla ludzi grających w to coś. (:

W sumie to obejrzałem tylko gameplaye z gier, ale ja osobiście zainwestuje W GW, bo tera jakoś do mnie nie przemawia za dużo uproszczeń i jakoś ogólnie ten tytuł mnie nie jara.

I ogólnie dla mnie prezentuje się raczej przeciętnie.

Grałem w Terę i było fajnie, ale po ok. 3 godzinach zapomniałem o systemie non target i gra wydawała mi się zwykłym średniakiem. Co do GW2, grałem w prequel i dla mnie jest to najlepsza gra MMORPG przy jakiej spędzałem czas, a ponieważ GW2 ma zachować wszystkie cechy jedynki + kilka nowych, to z niecierpliwością czekam na tą grę. :)

Witam. Robię tą ankietę dla osób które jeszcze nie zdecydowały się w którą grę MMO zagrać. I potrzebuje w tym waszej pomocy chciałbym abyście w tym temacie napisali która gra jest lepsza i dlaczego pod względem:

+grafika

+pvp

+otaczającego nas świata oraz system świata(otwarty jak w GW2 czy taki jaki jest w TErze)

+kreacji postaci oraz jej rozwoju

+gdzie są fajniejsze dla oka rasy i klasy oraz kreacja ich skille itp

+lepszy wygląd ekwipunku:zbroje,bronie itp

+w której grze jest bardziej rozwinięty system gildi i jest ciekawszy

Mam nadzieje że dużo osób weźmie udział w tej ankiecie i pomoże osobom które szukają jeszcze jakiś podpowiedzi dlaczego ta gra a nie inna.

Dziękuje i pozdrawiam