TERA-wybór rasy a klasy?Sprzeczność?

Witam,mam pytanie.Czy wybór rasy postaci musi być silnie związany z klasą?Czy bonusy rasowe są istotne w tej grze?

Jeśli TAK poproszę o przykładowy zestaw .

ps.jak jest z suporterami w tej grze?Nie brakuje?Jakich klas jest najwięcej?EU

o ile dobrze pamiętam to rasa daję chyba 1/2 skille z dużym ,bardzo dużym cd ,więc rasą w wyborze klasy nie musisz się kierować

Zgadza się te bonusy są na tyle małe że nie musisz się nimi przejmować przy robieniu postaci ;3

Sprzeczność zachodzi gdy dwa zdania wykluczają się i dopełniają wzajemnie...
Ekhm nie, nie ma żadnej zależności. Nawet nie patrz na skille rasowe, bierz co lubisz.
Jest jednak jeden mały mankament, otóż Elinki mają szybszą animacje niektórych skilli, dzięki czemu szybciej castują, a do tego są mniejsze więc teoretycznie trudniej w nie trafić.

Pomiędzy rasami są tak jakieś różnice.. lecz uważam tak jak wyżej że Elin jest najlepszą :) Ja i tak nie korzystam z tych bonusów :) Ogrom czekania dla kilku min ... :) Tak czy owak ja zawsze wybieram rasę ze względu na wygląd. Zawsze idzie rasę zmienić wydając 50-100zł ^^

a ja wybrałem Elin ze względu na skill teleport do Veliki :P

a ja wybrałem Elin ze względu na skill teleport do Veliki

Nie wiem czy powiedziałeś to w żartach ale ten skill ma każdy ;)

Nie każdy np Castanicy mają do Kaiator jeszcze inni do Alamenthia ( czy jakoś tak ) chyba ludzie też mają do Veliki.

Nie wiem czy powiedziałeś to w żartach ale ten skill ma każdy

oczywiście każda klasa posiada skill teleportu ale tylko Elin ma do Veliki ;)

nie zapominajmy również o pasywach ;)

Pomiędzy rasami są tak jakieś różnice.. lecz uważam tak jak wyżej że Elin jest najlepszą Ja i tak nie korzystam z tych bonusów Ogrom czekania dla kilku min ... Tak czy owak ja zawsze wybieram rasę ze względu na wygląd. Zawsze idzie rasę zmienić wydając 50-100zł ^^

No i prawidłowo ;)

oczywiście każda klasa posiada skill teleportu ale tylko Elin ma do Veliki nie zapominajmy również o pasywach

1. Błąd. Popori i ludzie też mają teleport do Veliki.

2. Nie zapominajmy o nich, elin/popori maja prawie najgorsze pasywy w grze, gorzej się prezentuje tylko high elf.

No i prawidłowo 1. Błąd. Popori i ludzie też mają teleport do Veliki.2. Nie zapominajmy o nich, elin/popori maja prawie najgorsze pasywy w grze, gorzej się prezentuje tylko high elf.

hmm to oblukam sobie :)

co do pasywek to kto co lubi ;)

Te passywki są tak mało znaczące że nikt nie zawraca sobie nimi głowy i gra tym co mu się podoba.

Te passywki są tak mało znaczące że nikt nie zawraca sobie nimi głowy i gra tym co mu się podoba.

fakt faktem jak na razie najwięcej biega Elin :P

Ale to nie z powodu pasywek ;)

Witam,mam pytanie.Czy wybór rasy postaci musi być silnie związany z klasą?Czy bonusy rasowe są istotne w tej grze?

Jeśli TAK poproszę o przykładowy zestaw .

ps.jak jest z suporterami w tej grze?Nie brakuje?Jakich klas jest najwięcej?EU