Teraz jest czym

Kiedyś napisałem, że zrobię swój silnik... no i się udało. PST (Polski Silnik Textowy - tak go nazwałem XD) jest darmowy. Posiada wyliczanie ataku, są klasy, levele itp. co w RPG można znaleźć. Jest to wersja BASIC nie ma żadnych skryptów na questy, golda, skille. Postaram się to ulepszyć w wersji PRO. Jutro skończę skrypt cpp odpowiedzialny za główną rozgrywkę. Silnik jest w C++.

To pogratulować :). Byle tak dalej.

Gratulacje.I dalszych sukcesów życzę :)

Muszę się pochwalić, że silnik nawet całkiem mi wyszedł. niestety nie znam szablonów(jeszcze), ale się to zmieni. Teraz moim kolejnym celem jest allegro. Nauka tej biblioteki. Pierwsze tematy nie są trudne zobaczymy jak dalej. Dzięki za gratulacje. Jest jedna zła wiadomość. Juro mam próbny test kompetencji. Dokończę dzisiaj tylko headera gracza(smierć itp.). Jeżeli ktoś by chciał skorzystać to niech napisze, a wrzuce kod (w postaci plików *.h i gra.cpp) gotowy do kompilacji.

Wstawiam dla was Headery. Przy odrobinie chęci ktoś może sam napisać sobie plik główny.

http://www.sendspace.pl/file/770d240cf80acdf4494966d

No no Gratulacje

archeolog. warn.

zamykam.

Kiedyś napisałem, że zrobię swój silnik... no i się udało. PST (Polski Silnik Textowy - tak go nazwałem XD) jest darmowy. Posiada wyliczanie ataku, są klasy, levele itp. co w RPG można znaleźć. Jest to wersja BASIC nie ma żadnych skryptów na questy, golda, skille. Postaram się to ulepszyć w wersji PRO. Jutro skończę skrypt cpp odpowiedzialny za główną rozgrywkę. Silnik jest w C++.