No więc ja bym się chciał "pochwalić" swoimi kochanymi pupilkami.
Jestem w posiadaniu przepięknych (aktualnie) dwóch ptaszników. Jednym jest samiczka gatunku Brachypelma smithi po dziewiątej wylince (w języku fanatyków rpg 9lvl ), a drugim też samiczka, ale z gatunku Acanthoscurria geniculata i po 10 wylince.
Obie laseczki są jeszcze młodziutkie jak nastolatki. Pierwsza ma ok, 9cm i ok. 4.5cm DC (DC = długość ciała, czyli bez nóżek), natomiast druga ma lekko ponad 10cm i 5cm DC z kawałkiem.
Zdjęć pokazujących ich wdzięków nie pokarze z jednego powodu. Telefonem z aparatem 2mpx nie obejmę ich cudnych kolorków Ale jak jesteście ciekawi to wpiszcie ich nazwy gat. w google.
Te ptaszniki są bardzo wolne i spokojne (no może Gienia nie tak bardzo...), ale swojego czasu miałem sprinterkę Psalmopoeus cambridgei i partyzanta Pterinochilus murinus. No i tam jeszcze kilka, ale to wstyd się chwalić takimi "ciotami" ;]
Pod koniec wakacji mam nadzieje, że Gienia (ta druga laseczka) już będzie dorosła to wtedy rozmnożę ten gatunek. Będę miał ok. 800 małych więc jak ktoś chce prezent to mówcie
I jak zrobi się ciepło to w planach mam zakup małego wężyka. Zbożowego, Mlecznego albo Pytona Tygrysiego.
To tyle ze mnie
Może jest jeszcze na forum jakiś hodowca?