Witam jako iż dostałem dostęp do bety TES: LEGEND pomyślałem że niektórzy być może mają pytania odnośnie gry zadawajcie pytania pod tematem, jak będę miał chwilę czasu to napisze swoje wrażenia Jeśli zgłaszaliście się do Bety sprawdźcie swoje emaile
TES: LEGEND - pytania?
O co chodzi z wierzchnią kartą
Chodzi co o efekt?
przywołanie: jeśli twoja wierzchnia karta z talii jest XXX, to otrzymujesz YYY
Jeśli o to, to masz loterię 50%, że jeśłi kolejna karta czekająca na wyłożenie ma odpowiedni kolor, to wyłożona karta dostanie bonus.
@miecio23 Wierzchnia karta, czyli nastepna ktora wyjdzie z decku ( puli wszytskich kart ) do twojej reki . Tak w najprosciej to wytlumaczyc ^^
Ja w sumie o nic nie pytam, kolegow do testowania deckow szukam. IGN: Brodozaurus
Jeżeli ktoś jest jeszcze zainteresowany grą to zapraszam serdecznie do zapoznania się z kilkoma poradami dla początkujących, które możecie znaleźć TUTAJ. Gra jest na prawdę dobra i myślę, że na prawdę warto się nią zainteresować właśnie teraz kiedy jest jeszcze w becie. Myślę, że przy odrobinie chęci ze strony wydawcy po premierze gra będzie miała jeszcze chwile swojej świetności.
Są tutaj legendarne karty jak w HS? Jeśli są, to też są tak bardzo op w stosunku do zwykłych kart? Ile można ich mieć w talii?
Są karty legendarne, które podobnie jak w HS często mają jakieś charakterystyczne cechy. Mam wrażenie, że niektóre są OP (np. Blood Dragon za 5 statystyki 5/7 z pasywką "ignoruje ochronę i może atakować na obu liniach", a niektóre wręcz do d*py. Z tego co się orientuje można mieć po jednej danej karcie legendarnej w decku, czyli bez powtórek, ale mogę się mylić, jeszcze nigdy legendy mi się nie dublowały.
Tutaj są legendarne kartu i możesz mieć ich aż po 3 w decku. Trochę jednak jest je łatwiej zdobyć niż w HS, bo mam wrażenie, że wypadają częściej. A czy są op? Ogólnie to wiadomo, że mają dużo ciekawych statów i możliwości, ale twórcy często je nerfią. Zarówno decki z mety i te tanie można znaleźć TUTAJ na stronie jednego z teamów.
W takim razie bardzo przepraszam za wcześniejsze wprowadzenie w błąd. Nie wiedziałem, że można po 3 wciskać do decku, przynajmniej też się czegoś dowiedziałem.
To dziękuje za odpowiedź. Czyli już mnie nie interesuje ta gra Dla mnie powinna być możliwość posiadania jednej legendarnej karty w decku żeby coś namieszać/taktycznie rozegrać a nie walki w stylu "WINCYJ LEGENDAREK TO WYGRAM"
Edit: Po 3 legendarki jednego typu czy po prostu w talii max 3 legendarki obojętnie jakie?
Dlatego nie gram w HS. Nigdy mi się specjalnie nie podobała, bo nie lubię karcianek z taką "kolorową" grafiką. Sama mechanika jest nawet ok - z tym, że czasem miałem wrażenie zbyt dużej losowosci. Niestety Duel od Champions padł więc mało innych możliwości dla kogoś kto gra w karty.
W TESa gram od paru dni i póki co podoba mi sie. Szczególnie mechanika dwóch linii i sam klimat, grafika. Co dalej zobaczymy. Moim zdaniem nic nie stracisz jak spróbujesz pograć. Myślę że największe wady wyjdą dopiero po kilkudziesięciu godzinach gry (która wszak jest w becie), ale do tej pory można dobrze się bawić. Nie przekonasz się jak nie sprobujesz.
Ja zawsze wolałem mechanikę podobna do Magic'a. Nie wiem jak sprawa ma się z Magic The Gathering Duels Origin, ale jest taka gra (oprócz Hexa), która dużo czerpie z Magica. Mówię tu o Eternal - ponoć niezła
Witam jako iż dostałem dostęp do bety TES: LEGEND pomyślałem że niektórzy być może mają pytania odnośnie gry zadawajcie pytania pod tematem, jak będę miał chwilę czasu to napisze swoje wrażenia Jeśli zgłaszaliście się do Bety sprawdźcie swoje emaile