Tes VI-Aweaking of the Dead king[zapisy do sezonu 1 i przedstawienie]

Najlepiej to sobie poczytaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Mafia_%28party_game%29

Dopracuj, zbalansuj, i wymyśl coś sam ;) .

Rexin, Yang po prostu wytknał ci błędy, co jest chyba zrozumiałe.

Zgadzam się z Yangiem.

Trochę orginalności zresztą on Cię tylko poprawił a ty zaraz robisz zadyme.

Nie ty, ale Ty

Pamiętaj jeśli się do kogoś zwracasz (Ty, Ja, Wy itp.) zawsze pisz z dużej litery.

;p

Sory ale wkurza mnie ten błąd.

Właśnie czytam to co podał Koyiro i teraz właśnie w notatniku opracowuje Grę o Assasynach i pomagam sobie tym artykułem.

Stary, nie lepiej napisać grę w języku GML lub C++ trochę więcej pisania ale masz porządną grę, hehe.

@UP:

Epic :D

Wydawała się stworzona i obrobiona przez wszystkie znane nam rasy.

O fuuuuuuu!

O fuuuuuuu!

Chodzi Ci o coś konkretnie?

@Rexin to już o asasynach bardziej by mi się podobało.

5060440287.jpg

WSTĘP

Cała historia będzie dziać się 50 lat po wydarzeniach w Skyrim, gdy Ulfric Gromowładny został królem. Niedługo udał się w podróż, w której niespodziewanie znalazł dziwną grotę. Wydawała się stworzona i obrobiona przez wszystkie znane nam rasy.

Zauważył, że na dziwnym stole leży tajemniczy magiczny kielich zdobiony złotem, a obok niego dziwna fiolka z wielobarwnym płynem. Ulfric bezmyślnie napił się z tego kielicha, po czym zmarł. Jego straże jak za sprawą czarodziejskej różczki polegli koło siebie.

Nie jest to jednak koniec historii. Ulfric nie zginął, lecz napadł w wieczny sen, z którego miał się przebudzić wraz ze swoimi strażnikami, aby spowrotem wstąpić na tron. On jednak nie myślał o powrocie do władzy pokojowo. Chciał on bowiem zawładnąć całym Skyrim zaczynając od zabicia nowego uzurpatora - Xawana I.

MECHANIKA

Ok, zacznijmy więc. Będzie 15 Obrońców Króla, 4 Szpiegów Thalmor'u oraz oczywiście 1 król Xawan. Do tego dojdzie Mistrz Magii z Zimowej Twierdzy (również w liczbie 1).

OBROŃCY KRÓLA

1.Zwykły Wojownik- jest to zwykła jednostka, która może głosować za wykryciem, który z nas jest szpiegiem.

2.Skaut- jest szybki i zwinny. Może raz na 3 dni (jeżeli będzie próba jego zabójstwa) uniknąć śmierci i wykryć tego szpiega. Wtedy zostanie wtrącony do lochu na 2 dni i po tych 2 dniach odbędzie się głosowanie, czy skrócić go o głowę czy wypalić oczy

(gdy wypala się oczy szpieg pozbawiony jest jakich kolwiek działań, chyba że Mistrz Magii go uleczy).

3.Berzerker - Jest to bardzo silny wojownik, który raz na 5 dni może zabić jednego człowieka i jeśli zabiję szpiega, to szpieg natychmiastowo odpada, a jeśli 3 razy z rzędu berzerkerowi nie uda zabić się choćby 1 szpiega, trafia do lochu na 7 dni.

4.Zwykły Mag - Może raz na 5 dni użyć jasnowidzenia i zobaczyć, czy wybrana osoba jest szpiegiem, czy nie.

SZPIEDZY THALMOR'U

1.Nadzorca - Może 1 raz na 10 dni spróbować przeciągnąć obrońcę (tylko musi najpierw napisać do MG-Mistrz Gry , wtedy wykonam rzut kostką: jeżeli będzie 3-8 - nie przyłączy się do ciebie, jeżeli powyżej 8 - przyłączy, poniżej 3-0 - zostajesz wykrywany i do lochu).

2.Zabójca - Raz na 3 dni może spróbować kogoś zabić (musi napisać do mnie czyli MG i wtedy wykonam rzut kostką tak jak nadzorca, 3-0 - do lochu , 3-8 - nic się nie dzieje - zabójcy udaje się uciec , powyżej 8 - zabójstwo udane).

3.Złodziej - Raz na 2 dni zabiera broń strażnikowi i on nie może się bronić ani atakować, a tylko może głosować ( też trzeba napisać do mnie i 12-5 - udane, a 5-0 - nie udane i nic się nie dzieje powyżej) .

Dobrze więc: Berzerker i Skaut muszą do mnie napisać w razie użycia umiejętności zabicia kogoś lub uniknięcia zabójstwa.

UWAGA

Król będzie udawał obrońcę i nikt nie będzie wiedział kto to jest .

Mistrz magii - raz na 7 dni może kogoś wskrzesić. Jest to postać neutralna, więc może być z obrońcami lub z szpiegami.

Zgłaszajcie się gra startuję jutro czyli 5 maja o 15:15 w sobotę, chyba że będzie mało ludzi

ZASADY

1.W trakcie gry nie ujawniamy swojej profesji.

2.Do 20:10 piszemy komu odciąć łeb i sprawdzić, kto jest szpiegiem

3.W razie chęci zabójstwa, wszelkie wiadomości do mnie poprzez PW.

4.I oczywiście dobrze się bawić :)

Serdecznie zapraszam do do gry. Polecam Pomagał mi Facos14

post-15970-0-52705600-1336162507_thumb.j